BitTorrent betaler for musik

Torrent-websites har i en årrække spillet en skurkerolle i musikindustrien, hvor de har faciliteret ulovlig download af musik. Men nu forsøger et de højest profilerede hjemsteder for torrent-downloads, BitTorrent, sig med en model, hvor rettighedshaveren får betaling for sin musik, skriver Rolling Stone.

Det er den respekterede producer- og dj-veteran DJ Shadow, der har indgået en aftale, hvor han får betaling for hvert download af tre sange fra hans kommende album ’Hidden Transmissions from the MPC Era (1992-1996)’. Albummet er en samling af gammelt, uudgivet materiale.

Læs også: Stream album fra Damon Albarn og DJ Shadow

Sangene kan downloades gratis via BitTorrent, men med i pakken følger software fra websitets kommercielle partnere, såsom Real Player, som skal installeres, før man kan høre musikken.

»Nye forretningsmodeller bygget oven på BitTorrents økosystem er fremtiden. Det er her, fansene er«, udtaler BitTorrents direktør Eric Klinker.

Hvordan DJ Shadow forholder sig til den del af hans musik, der er blevet delt ulovligt via Torrent-sites, melder historien foreløbigt intet om.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af