Nas

Der har mildest talt været en del skidt i kanelen i de ting, Nas har smidt på gaden i de senere år. Og ganske symbolsk har tingene tilsyneladende også været lidt pressede i privaten, så nu er det tid til at få renset ud.

‘Life Is Good’ fungerer således i lige så høj grad som en slags terapeutisk rengøring for manden Nasir Jones som for rapperen Nas, og vi kommer tæt ind på livet her. Som på åbneren ‘No Introduction’ hvor bruddet med eks’en Kelis lige får et par ærlige ord med på vejen, eller på ‘Daughters’, om forholdet til den teenagedatter han ikke altid har været den perfekte rollemodel over for.

Det er ikke hverdag at høre Nas så følsom, men den nye og ganske overraskende sårbarhed klæder ham faktisk.

Selvfølgelig bliver der stadig pumpet testosterontung og klassisk rap-narcissisme ud gennem mic’en, og med No I.D. og Swizz Beatz ved knapperne sørger ‘A Queens Story’ og ‘Summer on Smash’ henholdsvis for intense og strygerbelagte Østkystbeats og svedende syndig klublyd så leflende, at man ikke troede, Nas havde det i sig.

Bedst er dog det fine samarbejde med Amy Winehouse på ‘Cherry Whine’, hvor den elegante, blåtonede jazzvibe minder os om, hvor ærgerligt det er, at det ikke kan føre til mere fremover.

Mens Nas har slået sig på livet på det seneste, kan han til gengæld glædes over, at det har pumpet fornyet ilt ind i hans musikalske karriere.

Nas. 'Life Is Good'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af