Guide: Hvem er hvem i G.O.O.D. Music?

Kanye West pladeselskab har netop smidt ‘Cruel Summer’-albummet på gaden, men hvem gemmer sig egentlig bag G.O.O.D. Music? Vi hiver ti af de mest markante skikkelser fra hiphop-kollektivet frem i lyset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Big Sean feat. Nicky Minaj ‘Dance A$$’

1. Big Sean

Detroit-rapperen er Kanyes kronprins. Han har første vers på ‘Mercy’, førstesinglen fra ‘Cruel Summer’, og får lov til at dele scene med både Jay-Z og Kanye på et af albummets bedste numre, ‘Clique’.

Big Sean eksemplificerer desuden skiftet i G.O.O.D. Music fra flinke, men anonyme rygsækrappere som eksempelvis Consequence til rapkæftede, attitudestærke personligheder. Solonummeret ‘Dance (A$$)’ med Nicki Minaj var et stort hit sidste år, og hans mixtapet ‘Detroit’ er netop udkommet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye West feat. Pusha T ‘Runaway’

2. Kanye West
Som rapper og producer behøver Kanye West ingen introduktion, og Ye er egentlig heller ikke en typisk klikeleder. Han er eksperimenterende, radikal og ikke så lidt selvfikseret.

Alligevel har han med G.O.O.D Music samlet en velfungerende skare af kunstnere omkring sig, der både tæller tidligere idoler (Pusha T), emo-eksperimentalister (Kid Cudi) og catchy poprappere (Big Sean).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kid Cudi ‘Day ‘n’ Nite’

3. Kid Cudi
Kid Cudi har ikke haft så megen anmeldermedvind, siden han slog stort igennem med ‘Man on the Moon: The End of Day’-albummet i 2009. Men på en måde er han en forløber for Drake med en række album, der balancerer mellem overfladiskhed og selverkendelse, melankoli og melodrama.

Kanye og Cudi-relationen nåede sit højdepunkt omkring ‘808s & Heartbreak’, Kanyes megalomane forsøg på autotunet følelseseksorcisme, hvor Scott Ramon Seguro Mescudi som Cudi altså er døbt gæstede hittet ‘Welcome to Heartbreak’. Emo-rap er et meget passende mærkat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pusha T ‘My God’

4. Pusha T
Når Odd Future igennem tiden er blevet sammenlignet med tidlig Neptunes, er det frem for alt Clipses Neptunes-producerede ‘Lord Willin’, der refereres til. Her beskrev gruppen, der  ud over Pusha T består af dennes bror Malice, iskoldt og nihilistisk livet som narkodealere.

Virginia-rapperen er veteranen på Kanyes selskab. En mørk og hærdet modvægt til lettere størrelser som Kid Cudi og Big Sean, der sidste år smed albummet ‘Fear of God II: Let Us Pray’ på gaden og blandt andet medvirker på ‘New God Flow’-tracket fra ‘Cruel Summer’ sammen med Kanye.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye West feat. John Legend ‘Blame Game’ (live)

5. John Legend

Siden gennembrudsalbummet ‘Get Lifted’ fra 2004 har John Legend været en ret konstant tilstedeværelse. Hans klassiske, nærmest tidløse soulstemme er umiddelbart genkendelig.

Sangerens album har oftest bevæget sig i velkendt soul/r’n’b-område, mens hans omkvæd for nutidens rapstjerner er tit præget af stor patos og større armbevægelser. John Legend kommer nok til at blive hængende noget tid endnu. Har han ikke tjekket hans solomateriale ud, vil man nok kende Legend fra ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’-nummeret ‘Blame Game’, og på ‘Cruel Summer’ gør han sig i balladen ‘Bliss’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

CyHi the Prynce ‘Sideways’

6. CyHi the Prynce

CyHi dukkede op første gang på Kanyes G.O.O.D. Fridays-serie og gæstede efterfølgende ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’ på tracket ‘So Appalled’ ved siden af folk som som Jay-Z og Pusha T. Alligevel har han ikke helt efterladt et vedholdende indtryk – måske er det fjollede navn skyld i det?

Big Sean-sammenligningen er åbenlys, og så han kritiseres han først og fremmest for at virke ukarismatisk – men hvem gør ikke det ved siden af Kanye? Lige nu er Big Sean ved at blive den første G.O.O.D.-rapper, der for alvor forsøger at træde ud af Kanyes store skygge. Måske er CyHi the Prynce den næste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2 Chainz feat. Kanye West ‘Birthday Song’

7. 2 Chainz
Onde tunger hævder, at Kanye kun kan lide 2 Chainz, fordi de begge to er overfladiske og materialistiske røvhuller. Deres kollaboration ‘Birthday Song’ lader til at bekræfte den formodning.

Men samtidig er der noget overvældende ved den uapologetiske blærerap som Atlanta-rapperen repræsenterer – ligesom hans stemme og flow er hans attitude og tekster altid ligefremme, næsten konfronterende i deres insisterende ignorance. 2 Chainz er som et par andre på ‘Cruel Summer’ ikke officielt på G.O.O.D. Music, og han virker mest som én, Kanye ringer til, når han skal lave en video, hvor man hælder champagne på strippere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jay-Z & Kanye West ‘Niggas in Paris’

8. Hit-Boy
Som en ny Kanye er producer-vidunderbarnet Hit-Boy nu ved at springe ud som rapper. Det akavet navngivne mixtape ‘HITstory’ er netop kommet, og G.O.O.D.-beatsmedens rim er personlige og lidt upolerede som en tidlig Kanye.

Rimene er dertil også ret gennemsnitlige, hvilket man dog ikke kan sige om hans beats, hvor næsten retro-agtige grundkompositioner tilføjes uforventede futuristiske drejninger. ASAP Rockys ‘Goldie’ lyder for eksempel firseragtig, hvis firserne lå i fremtiden. ‘Niggas In Paris’ er hans utvivlsomt største hit, men ‘Clique’ virker ved første lyt som hans mesterstykke.

9. Teyana Taylor
Sangeren, rapperen og eneste pige i gruppen er ikke bare en stereotyp omkvædssyngende r’n’b-vokalist fra Harlem. Med Lauryn Hill som inspirationskilde skifter hun mellem sang og betonhårde rim – hendes seneste mixtape er endda opkaldt efter idolets debutalbum og hedder således ‘The Miseducation of Teyana Taylor’.

Taylor sneg sig med på ‘My Beautiful Dark twisted Fantasy’, da hun tilfældigvis besøgte Kanye West, mens han var i gang med at producere pladen, og medvirker på ‘Cruel Summer’ blandt andet på ‘Bliss’ med John Legend.

John Legend feat. Teyana Taylor ‘Bliss’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

D’Banj ‘Oliver Twist’

10. D’Banj

Dancet afrobeat indpakket i hiphopattitude: D’Banj, og hans store sommerhit ‘Oliver Twist’, er verdensmusik, der læner sig mere mod David Guetta end M.I.A. Den nigerianske sanger udgav sit første album i 2005 og arbejder generelt sammen med sin faste producer Don Jazzy.

Som ungdomsambassadør for FN er han optaget af at skabe fokus omkring Afrika, og omvendt at sprede afrikanske rytmer ud til område, der endnu ikke er blevet smittet. D’Banj blev opsnappet af Kanye og G.O.O.D. i juni 2011, så frugten af deres samarbejde mangler endu at blive set i fuld skue.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af