18 koncerter du skal opleve i oktober

Frygt ikke det triste vejr. Oktober byder nemlig på et hav af fede koncerter med blandt andre Grizzly Bear, Tame Impala og Cold Specks. El-P 
2. oktober på Voxhall og 3. oktober på Loppen

Jaime Meline er en garvet herre. I mere end et årti har han været en naturkræft på den alternative hiphop-scene, både som bagmand i pladeselskabet Definitive Jux og som solokunstner. El Producto har har denne gang sit hyldede, nye album ’Cancer 4 Cure’ med, når han spytter rim over både Voxhall og Loppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


El-P ‘The Full Retard’ 

Cold Specks
4. oktober på Atlas og 5. oktober på Store Vega

Al Spx har med sin stærke vokal skabt kuldegysninger for alle der har oplevet hende live, senest med en stærk optræden på Roskilde Festival. Det er stadig debutalbummet ’I Predict a Graceful Expulsion’ der er i fokus, når hun indtager Store Vega til hvad der med garanti bliver en intens oplevelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Cold Specks ‘Holland’

Christian Hjelm
4. oktober på Radar og 7. oktober på Lille Vega

Du kender stemmen fra Figurines, men Christian Hjelm beviste med sit dansksprogede debutalbum ’Før vi blev lette’, at han bestemt kunne på egne ben. Og at den karakteristiske vokal også virker på modersmålet. Nu skal pladen tages on the road, og det skal blive herligt at opleve en af landets pt. bedste sangere og sangskrivere give los med fuldt band.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christian Hjelm ‘Alibi’ Synd og Skam
4. oktober på Bakken

Passive/Aggressive-bloggen gør med deres Første Torsdag i Måneden-arrangementer en dyd ud af at præsentere det bedste nye på den danske musikscene. Denne gang med Synd og Skam, hovedkræfterne i musikkollektivet Af Med Hovedet fra Svendborg. Noise, syre og des lige i skøn, kaotisk forening. Og så på dansk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Synd og Skam ‘Dig og Mig’ 


James Murphy og 2ManyDJS
6. oktober i Koncerthuset

LCD Soundsystem er blevet lagt i graven, men den tidligere frontmand James Murphy slapper ikke af af den grund. CPH:DOX har æren af at vise filmen banddokumentaren ’Shut Up and Play the Hits’, og til selvsamme lejlighed kommer Murphy forbi med pladetasken fuld til et eksklusivt dj-set. Og så vender mashup-ekvilibristerne 2ManyDJS plader til selvsamme event.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


‘Shut Up And Play The Hits’-trailer


Efterklang
9. og 10. oktober i Konservatoriets Koncertsal

Efterklangs live-ry er af en anden verden, og danskerne har da også en udsøgt evne til at løfte deres kompositioner til et endnu højere niveau live. Trioen har netop smidt deres fjerde album ’Piramida’ på gaden, og det skal nok blive magisk, når der bliver sat strøm til i Konservatoriets Koncertsal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Efterklang ‘Hollow Mountain’

Veto
11. oktober på posten, 12. oktober på  Store Vega, 26. oktober på Skråen, 27. oktober på Train

Det er altid energisk ud over alle grænser, når Veto går på scenen. Nu har danskerne med Troels Abrahamsen i front den nye ep ’Sinus’ i bagagen, og er klar til at fremmane deres elektroniske rock på en række spillesteder i det ganske land.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Veto ‘Bowls’ 

Choir of Young Believers med gæster
13. oktober på Store Vega

Det her er ingen ordinær aften. Godt nok giver Choir of Young Believers selv koncert med det mere end roste ’Rhine Gold-album’, men denne aften bliver også en mini-festival, hvor bandet har taget deres venner med. Derfor giver Dinner, Rough Days for Diamond Trade, Snake & Jet’s Amazing Bullit Band og The Late Great Fitzcarraldos også koncert før Jannis og co. går på scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Choir of Young Believers ‘Sedated’

The Raveonettes
20. oktober på Train, 26. oktober på Vega og 27. oktober i Aalborg

Sune og Sharin kører stadig på med 180 i timen, og det lader ikke til, at den danske duo slapper af med album og koncerter lige foreløbig, selv om de netop har fejret ti års jubilæum. I september sendte de deres sjette album ’Observator’ på gaden, og er nu igen klar til at levere lyserød støj fra scenekanten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


The Raveonettes ‘She Owns The Streets’  
Tame Impala
22. oktober på Lille Vega

Tame Impala er lige dele hippienostalgi og futuristiske lydforvrængninger. Debutalbummet ‘Innerspeaker’ var voldsomt populært, og bandets andet album ‘Lonerism’ tegner til at blive endnu en udladning af australiernes solskinsfyldte psychrock. Koncerten burde ville en drømmerejse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Tame Impala ‘Elephant’ 


The Vaccines
24. oktober i Pumpehuset

Det britiske band har siden deres gennembrud spillet verden tynd, hvilket har givet dem en ordentlig røvfuld live-erfaring i bagagen. De leverede en underholdene koncert på årets Roskilde Festival, og man kan kun håbe, at det endnu engang er en flok oplagte drengerøve med masser af humoristisk overskud, der rammer Pumpehuset med deres velklingende britrock.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


The Vaccines ‘Teenage Icon’

How to Dress Well
5. oktober i Pumpehuset, og den 26. oktober på Train

Det spartanske enmandsprojekt, ledet og båret på vokal af Tom Krell, hjemsøger det danske sidst i oktober. How To Dress Well er guf for sarte sjæle og blødende hjerter, og derfor bliver mødet mellem Tom Krell lo-fi-r’n’b og Pumpehusets rå atmosfære blot en ekstra interessant koncertdimension den 25. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


How To Dress Well ‘Cold Nites’

Balam Acab
25. oktober i Huset

Tilbagelænet og melankolsk, sådan kan man beskrive Alex Croone aka Balam Acabs elektroniske musik, der ikke er præget af den ungdomsivrighed og rastløshed, der normalt karakteriserer unge mennesker. Tværtimod lyder den kun 20-årige lydmester moden i sin restriktive lyd. Der lægges derfor op til en intim sanseoplevelse, når Balam Acab skal opføre en audiovisuel koncert, blot en af mange i koncertrækken AUDIO:VISUALS, som CPH:DOX har arrangeret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Balam Acab ‘Apart’

The Floor Is Made of Lava
27. oktober i Store Vega

Du kan med god samvittighed hoppe i dine forvaskede jeans og springe hårvasken over, når de albumaktuelle Lava-drenge rammer Store Vega den 27. oktober. The Floor Is Made of Lava har sat deres tydelige aftryk på den danske rockscene, og med deres spritnye album ‘Kids & Drunks’ er de igen klar til at skrue op for rockmaskinen og sætte nøglen i tourbussen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


The Floor Is Made of Lava ‘Lost In The Woods’

Grizzly Bear
28. oktober i Falconer Salen

Koncertsalen på Frederiksberg har et stærkt program dette efterår, og Grizzly Bear er uden tvivl blandt hovednavnene. Bandet har udgivet fire plader, men det var især tredje album ‘Veckamist’ fra 2009, der satte ild til karriereraketten. På det fjerde album ‘Shields’ er der endnu engang lagt op til smukke vokalharmonier og voldsomme lydeksplosioner, når det er allerbedst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Grizzly Bear ‘Yet Again’ 
Jessie Ware
29. oktober i Lille Vega

I flere år har Jessie Ware stået bag de helt store stjerner som korsanger. Efter udgivelsen af debutalbummet ‘Devotion’ er hun rykket frem i rampelyset på vej mod stjernerne og lille Danmark. Med en lyd af pop og electronica kombineret med en moden og sensuel soulstemme følger hun i sporerne på en række stærke kvinder, der har evnen til at forføre live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jessie Ware ‘Running’


Dirty Projectors
25. oktober på Voxhall og den 31. oktober i Store Vega

Gør dig klar til en vanvittig sanseoplevelse, når det seks-mand store orkester besøger både Aarhus og København. Bandet er kendt for deres legesyge tilgang til musikken, der ofte efterlader dig rundtosset og genreforvirret, men fuldstændig slået omkuld. Koncerten bliver med garanti uforudsigeligt og vanvittigt underholdene med Dave Longstreth i front.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dirty Proejctors ‘Dance For You’

Death Grips
31. oktober i Pumpehuset

Samarbejdet mellem MC Ride, trommeslager Zach Hill og Andy Morin har indtil videre været en succesfuld affære, der har mobiliseret en stor fanskare og en ny retning inden for hiphop. Andet album ‘No Love Deep Web’ er netop udkommet, og det tegner igen til at blive en ond og intens oplevelse. Både album og koncert. I forbindelse med CPH:DOX’s AUDIO:VISUALS-koncerter tilføres koncerten en ekstra synlig dimension.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Death Grips ‘The Fever (Aye Aye)’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af