30 album du skal glæde dig til

Vinteren nærmer sig. Derfor har vi samlet 30 album, der alle udkommer inden 2012 er omme, som burde forsøde ørerne i den kommende, kolde tid.

The Floor Is Made of Lava ’Kids & Drunks’ (1. oktober)
Rockmytologien lever stadig i Lava-drengenes verden, og det skal der ikke pilles ved. Det lyder måske modstridende, men det er forfriskende, at visse ting forbliver ved det gamle. Førstesinglen ‘Lost in the Woods’ gav forhåbninger om, at den gode, klassiske rock stadig er det centrale omdrejningspunkt, og hvem fristes ikke af sådan en spoiler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Taken By Trees ’Other Worlds’ (1. oktober)
Her er ikke tale om traditionel verdensmusik, men Victoria Bergsman kommer rundt i verden gennem sin lyd, som hun senest hentede fra Pakistan og denne gang fra Hawaii. De svenske rødder er dog stadig at spore i de simple popmelodier, tjek bare album-forsmagen ’Large’, der formår at flyde let og legende, selvom sangen nemt kunne kamme over i brugen af perkussive elementer, xylofon og stygere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flying Lotus ’Until the Quiet Comes’ (1. oktober)
Den multifacetterede superproducer Steven Ellison, der gemmer sig bag aliaset Flying Lotus, har i den grad jern i ilden. Signet på et af de mest banebrydende, elektroniske pladeselskaber Warp har FlyLo fokuseret sin energi mod at producere sit nyeste album ‘Until the Quiet Comes’, der fortsætter i den eksperimenterende hiphoptradition, Ellison har gjort til sin legeplads. En kortfilm af samme navn er gået forud for pladen og har kun højnet forventningerne – we’re in for a treat!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Late Great Fitzcarraldos ’Listening to the Great Sound of the Late Great Fitzcarraldos’ (1. oktober)
Hvorvidt titlen er et resultat af mangel på kreativ brainstorming, eller bare et humoristisk vink er kun til at spå om. Derimod er det sikkert, at historien bag albummets tilblivelse i et californisk hus ejet af en spritueldyrkende amazonkvinde, er utvetydigt pirrende. The Late Great Fitzcarraldos består af stærke kræfter fra andre etablerede bands, og sammen skaber de pop af høj kvalitet. Deres andet album burde ikke bryde normen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Melody’s Echo Chamber ’Melody’s Echo Chamber’ (1. oktober)
Hun er smuk, fransk og tilpas ambivalent i sit udtryk. Til en koncert med psychrockerne Tame Impala forelskede hun sig i den druknede guitarlyd, som en kvinde, der leder efter sin længeventede soulmate. Derfor hev hun frontmand Kevin Parker ind som producer, og der går også rygter om et mere personligt forhold. Vi har allerede hørt ’I Follow You’ og ’Endless Shores’, som blander Prochets hang til naive tekster, søde akkorder og forvrænget guitarlyd, og det lyder mildest talt lovende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tame Impala ’Lonerism’ (8. oktober)
Der er gået det rette rum tid, siden Tame Impala udgav debutalbummet ‘Innerspeaker’ i 2010. Alene af den grund ser vi frem til bandets ‘svære toer’, men heldigvis er aussi-bandet alt for seje til at lade sig gå på af den slags. I juli smed bandet appetizeren ‘Elephant’ ud til lytterne, hvor der er sparet lidt på det psykedeliske. Til gengæld er der noget John Lennonsk over Kevin Parker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daphni ’Jiaolong’ (8. oktober)
Dan Snaith, Caribou, Daphni, Manitoba, kært barn har mange navne. Som en af electronicaens vigtigste, nutidige musikere har Snaith under aliaset Caribou udgivet nogle af de bedste plader i sin genre i nyere tid, og med sin innovative brug af samples og loops er han en del af en kerne af musikere, der har sat sit umiskendelige aftryk på genren og været med til at tegne, hvordan elektronisk musik kan lyde organisk. Daphni er umiddelbart mere klubbet, med fokus på grooves og små temaer, der vikler sig ind og ud af hinanden og lader nummeret komme til live. Hør ‘Pairs’ forneden og glæd dig til at få hele pakken.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Ty Segall ’Twins’ (8. oktober)
Multi-instrumentalisten Ty Segall, der oprindeligt startede sin tid som sideman i diverse bands, er nu klar med sit sjette studiealbum i eget navn. Sangskriveren spytter udgivelser ud for et godt ord, men nu får vi hans garage-punk i fuld længde på ‘Twins’, der med garanti serverer mere af hans fuzzede og næsten psykedeliske garage-lyd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trash Talk ’<119’ (8. oktober)
Hardcore punk fra Californ-I-A, udgivet på Odd Futures pladeselskab? You bet, Trash Talk har i den grad gang i omtalen, og med deres seneste video til ‘FEBN’ instrueret af Tyler, The Creator, er der lagt op til en af de mest anticiperede hardcore-plader i år. Trash Talk er lige ud af landevejen HC-punk, og med numre, der ofte rundes af inden to minutter, har de traditionen i orden, når de hamrer igennem deres velproducerede slammers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cold Showers ’Love and Regret’ (8. oktober)
Singlen ‘BC’ vækkede masser af begestring her på redaktionen, hvor Cold Showers viste et måske ikke videre originalt, men ekstremt vellydende tag på retro-postpunken. Derfra er der kun at håbe på, at det forholdsvis ukendte band fra Californien fortsætter 80’er-lyden med de fanebærende trommer, fejende synths og dybe monotone vokal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bat For Lashes ’The Haunted Man’ (15. oktober)
Det var med sit andet album, ‘Two Suns’, at Natasha Khan for alvor brød gennem lydmuren, specielt takket være hittet ‘Daniel’. Singlerne ‘Marilyn’ og ‘Laura’ fra den nye plade tegner et billede af en mere afdæmpet, men stadig intens og storladen plade fra sangerinden, der umiddelbart forbliver i sit eget, særegne popunivers. Heldigvis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kiss Kiss Kiss ’Ponte25’ (15. oktober)

Den unge kvintet kyssede til højre og venstre i 2009 med singlen 'Broken Hearts', hvor de imponerede med deres vellydende indierock og stilsikre produktion. Siden har danskerne dog fokuseret energien på at bearbejde deres udtryk, og eksperimentere sig ud af deres egen form i Lissabon og på deres gård på Mols, hvor de har produceret og mixet hele 'Ponte 25' selv. Senest vidner videoen og musikken til 'In It Deep' om et band, der forsøger at træde i en ny retning, og det bliver spændende at se, om det bærer frugt.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

--> Tamaryn ’Tender New Signs’ (15. oktober)
Med forebilleder som My Bloody Valentine og The Jesus and the Mary Chain kan man næsten selv gætte sig til lyden fra new zealandske Tamaryn. Tamaryns skarpe og sært maskuline stemme fletter med lethed ind i det shoegaze-universet, hvor drømme og minder genopstår fra ubesvidsthedens mørke dyb. Singlen ‘I’m Gone’ tegner til et svævende lyt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Benjamin Gibbard ’Former Lives’ (15. oktober)
Stemmen fra Death Cab for Cutie og Postal Service er nu klar med sin solodebut, hvorfra det første nummer ‘Teardrop Windows’ peger i retning af den amerikanske sangskrivertradition med et blødt, rocket udtryk. Efter at have lavet mere end en håndfuld stærke album med sine andre bands, er det altid en udfordring for en løsreven frontmand at leve op til sit tidligere virke. Ben Gibbard har dog uden tvivl potentialet til at indfri det.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Love Shop ’Skandinavisk Lyst’ (15. oktober)
Still going strong efter et hav af tragedier. Love Shop rejser sig igen på bandets niende plade med den opløftende titel ‘Skandinavisk Lyst’, hvor Jens Unmack med garanti stadig har historier at fortælle og gode melodier at formidle. Omend lyden er blevet mere elektronisk, så lyder Love Shop stadig som Love Shop på nummeret ‘Skyggehjerte’ fra det kommende album.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Mac DeMarco ’2’ (15. oktober)
Den unge sangskriver har efterhånden samlet et solidt følge i Staterne og Canada og er nu klar til at tage the leap of faith over Atlanten med sit nye album ‘2’. DeMarco, der har nydt opmærksomhed affødt af sit outrerede image og til tider ironiske, vittige tekster, viser med singlen ‘My Kind of Woman’ en modenhed, der skinner igennem den til tider naive og lette overflade. Pladeselskabet Captured Tracks spytter unge talenter ud for et godt ord, og Mac DeMarco er med sin nye plade næste skud på stammen.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ane Trolle ’The Honest Wall’ (22. oktober)
Vi kender hende normalt som fra danske bands som Jaconfetti, Balstyrko og Trolle/Siebenhaar, men denne gang står Ane Trolle helt på egne ben. Og hun fræser bogstaveligt talt derudaf i videoen til førstesinglen ‘Rooftop’. Et stærkt nummer, som er mere traditionelt, og viser en rocket side af Trolles musikalske personlighed.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Rumour Said Fire ‘Dead Ends’ (22. oktober)
Efter kæmpesuccesen med ‘The Arrogant’, der ramte lige ned i folktsunamien og lagde det meste af kontinentet øde, er firkløveret nu tilbage. Efter at have hørt første single ‘Dead Leaves’ tyder det på, at der er skruet ned for folken og op for rocken, men med et udtryk, der stadig er Rumour. Med referencer til Beat-poeterne og School of Disembodied Poetics, er der grobund for en storslået plade, der føjer dybde til den fængende rockklædedragt, de har svøbt sig i.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Kendrick Lamar ’Good Kid, Mad City’ (22. oktober)
Den unge, Californiske rapper har med nogle stærke mixtapes i bagagen modtaget en masse positiv omtale, senest med den stærke ‘Section.80’ fra sidste år. Lamar er nu klar til at udgive sit debutalbum, ‘Good Kid, Mad City’, og ‘Swimming Pools (Drank)’ har allerede sat dagsordenen med sine sikre, up-tempo fraser. Lamar er både i slæng med blandt andre Schoolboy Q i Black Hippy, og så er han blevet taget under vingen af Dr. Dre.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paul Banks ’Banks’ (22. oktober)
Den amerikanske sanger har droppet sit moniker Julian Plenti, og som for at understrege bruddet med sit tidligere alias har han navngivet andet album ‘Banks’. Af den grund kan man håbe på, at den kommende plade bliver et møde med en helt anden og mere personlig Banks. Indtil videre har singlen ‘The Base’ budt på endnu et gensyn med den intense stemme bag Interpol, og en tørst efter mere.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The D.O.T. ’And That’ (22. oktober)
Mike Skinner blev mødt af en hær af utilfredse fans, da han gjorde en ende på The Streets. Nu glæder vi os imidlertid over udsigten til Skinners nye project med Rob Harvey fra The Music, et samarbejde opstået via fælles kærlighed til te. Indtil nu har The D.O.T. postet et utal af demovideoer på deres hjemmeside, som måske bliver en del af albummet, og ellers har man kunne dyrke singlen ‘You Never Asked’ med Clare Maguire og rapperen Danny Brown som gæster.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Death Grips ’No Love Deep Web’ (22. oktober)
Noise-rapperne i Death Grips er i fuld gang med at overdynge musikverdenen med deres aggressive thrashhop, og utilnærmeligt, som det er på overfladen, er de i den grad ved at få hul igennem. Senest udkom ‘The Money Store’, der har overvældet fans såvel om anmeldere, og den ultraproduktive trio ser ikke ud til at hælme med ‘No Love, Deep Web’, deres andet album i år.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.