Guide: 10 fede events under Kulturnatten

På fredag er der Kulturnat i København. Vi guider til de bedste events indenfor musik og mode, blandt andet med Nikolaj Nørlund, Martin Hall og modeshow på is.


Micahel Møller ‘Where the Wind Blows’

Guddommelige toner fra Michael Møller

Allerede nu har du måske erfaret, at mange arrangementer på Kulturnatten tilbyder dig velkendte toner i nye indpakninger. Det samme gør sig gældende for den dygtige sangskriver Michael Møller, soloartist og forsanger i Moi Caprice, der er booket til at spille Trinitatis Kirken op. Koncerten begynder først halv tolv, og inden da kan du få slukket din dårlige samvittighed, når kirken afholder natgudstjeneste.

Musikgudstjeneste i natkirken
Fredag den 12. oktober, klokken 23.30
Trinitatis Kirken, København K


Grønflammeskoven

Oh No Ono fremfører børnebog
Børnebogen Grønflammeskoven havde bidrag fra en næsten uendelig række af stærke musikere, og under Kulturnatten bliver historien om en lille dreng og hans forsvundne drage opført live. Nikolaj Kunsthal lægger hus til, når Oh No Ono-medlemmerne Malthe Fischer og Aske Zidore samt Christian Hjelm Fra Figurines og Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine betræder scenen som fortællere og musikere.

Grønflammeskoven koncert
Fredag den 12. oktober, klokken 19.00-19.30 og 21.00-21-30
Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads, København K


Nikolaj Nørlund ‘Slet Ikke Dig’

Nikolaj Nørlund spiller på biblioteket

Vi kårede hans album ‘Alt sammen, lige nu’ til det bedste af sin slags, da vi tidligere på året listede halvårets bedste, danske album. Og har man endnu ikke set Nikolaj Nørlund live med det nye materiale, er Kulturnatten en oplagt mulighed, når sangeren og sangskriveren giver koncert på Københavns Hovedbibliotek.

Nikolaj Nørlund
Fredag den 12. oktober, klokken 23.15
Københavns Hovedbibliotek, København K


Martin Hall i Glyptoteket

Kunstkoncert med Martin Hall
Du kan få alle dine kulturelle sanser fodret på Statens Museum for Kunst, hvor Martin Hall giver koncert. Sangeren og komponisten har i sin lange karriere bevæget sig fra den ene yderlighed til den anden i det musikalske landskab, og har både komponeret musik til teaterstykker, digtsamlinger og til hitstationen The Voice. Oplev en af Danmarks mest produktive og eksperimenterende multiinstrumentalister i flotte omgivelser, når han sætter lyd til Kulturnatten.

Martin Hall i koncert
Fredag den. 12 oktober
Statens Museum for Kunst


Strøm i Enghaveparken

Strøm til Calsberg
Den elektroniske festival Strøm vender tilbage for en enkelt aften på Kulturnatten. Her har de indtaget den gamle bryghuskatedral i Ny Carlsberg Bryghus, og har du aldrig set den gamle katadral er det alene et besøg værd. Ellers du kan opleve de gamle kedler og flotte bryggekar i ny og forbedret kontekst, når Strøm har Thomas Knak og Jakob Kvist på programmet.

Strøm i Ny Carlsberg Bryghus
Fredag den 12. oktober, klokken 20.00
Ny Carlsberg Bryghus, København V


Copyflex på Rust

Copyflex vender plader

Nordisk Kulturnat er et underliggende event, som hvert år sætter fokus på et nyt land under Kulturnatten. Denne gang er det Norge, og i løbet af dagen er der diverse events og musik, mens Copyflexx løbende vender plader og sørger for, at musikken ikke bliver ren nordisk.

Nordisk Kulturnat med Copyflex
Dørene åbner kl. 17.30
Nordisk Ministerråd, Ved Stranden 18, 1061 København K


The Late Great Fitzcarraldos ‘Jesu’

Værdig efterfest

Efter diverse oplevelser kan du med grund grund bevæge dig videre til Vesterbro, hvor Kulturnattens officielle efterfest finder sted i Lille Vega. På programmet er The Late Great Fitzcarraldos, Phillipp Gorbachev, Bjørn Svin og ikke mindst Steen Jørgensen, som kan opleves bag dj-pulten.

Kulturnattens Afterparty 2012
Fredag den 12. oktober, klokken 23.00
Lille Vega, København V


Kulturel overhaling
Det er svært at sige, hvad der helt præcist kommer til at ske på Københavns Hovedbibliotek på Kulturnatten, men det lyder særdeles lovende. Mod Strømmen hedder arrangementet af Hovedbiblioteket og teatergruppen danskdansk, der har sammensat en aften fussioneret af gastronomi, mash-ups, visuals, interaktion og lyssætning. Selv din sjette sans bliver formentlig aktiveret. Vi ved, at Nikolai Nørlund, Jacob Holdt og Kulturborgmester Pia Allerslev gæster showet.

Mod Strømmen
Fredag den 12. oktober, klokken 19.00
Københavns Hovedbibliotek, København K

Klima på catwalken
Miljø er højeste mode, og under Kulturnatten kan du på Klima-, Energi- og Bygningsministeriet få gode råd til, hvordan både designere og dig selv kan gøre en moderigtig forskel for klimaet. Her bliver givet gode råd, og vist en udstilling om hvordan tøj bliver produceret og vedligeholdt på en miljørigtig måde.

Klima på Catwalken
Fredag den 12. oktober, klokken 18.00
Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Stormgade, København K
Læs mere om arrangementet på kulturnatten.dk

Skjorter og skøjteprinsesser
Sammen med kunstneren Helle Mardahl afholder eleverne på Textilskolen modeshow i Østre Skøjtehal. Her vises nyfortolkninger af den klassiske hvide skjorte, og elevernes kreationer bliver vist på profesionelle kunstskøjteløbere og ishockeyspillere, der sørger for et spektakulært show på isen. Modeshowet vises tre gange i løbet af Kulturnatten.

Skirts on Ice
Fredag den 12. oktober, klokken 18.00, 19.30 og 21.00
Østre skøjtehal Sionsgade, København Ø

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af