Lukas Graham fører an i DMA-nomineringer


Foto: Ditte Valente

Den årligt tilbagevendende prisuddeling Danish Music Awards har nu offentliggjort sine nomineringer, og de bærer præg af flere strømninger i tiden. De to foregående år har været domineret af kvinder i form af Medina og Agnes Obel, men i år er Lukas Graham, Malk De Koijn, L.O.C. og Rasmus Seebach dem med flest nomineringer – Graham med hele syv af slagsen.

Yderligere har dancehall-bølgen ramt prisuddelingen, og det ses blandt andet med Eaggerstunn, der er nomineret i kategorierne ‘Årets nye danske navn’ og ‘Årets danske album’.

Læs anmeldelse: EaggerStunn ‘Armagedion’

Blandt de nominerede er også When Saints Go Machine, der sidst løb med P3 Guld Prisen samt Ulige Numre, hvis forsanger og sangskriver Carl Emil Petersen i år blev tildelt statens eftertragtede tre-årige arbejdslegat. Det kvindelige felt føres af Aura Dione, der topper listen med fem nomineringer.

Læs også: 30 album du skal glæde dig til i resten af 2012

DMA er en brancheuddeling, hvilket betyder, at det er DMA-Akademiet bestående af 26 branchefolk, musikere og des lige, der indstiller til nomineringer og i de fleste tilfælde finder vinderen. Som menig mand/kvinde har man mulighed for at være tungen på vægtskålen til ‘Årets Publikumspris’.

Se de nominerede i samtlige 18 kategorier HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af