My Life: The Raveonettes

I løbet af den næste uge spiller The Raveonettes koncerter i Aarhus, Aalborg og København. Vi fangede Sune og Sharin til en snak om Klovn, Frank Ocean og Wes Andersons ‘Moonrise Kingdom’.

Sune Wagner

Hvad var din seneste store koncertoplevelse?
»LCD Soundsystem i Terminal 5 i New York. Aldrig har jeg danset så meget. Jeg har altid beundret den mand meget. Han er et geni. ‘Losing My Edge’ må da være en af de bedste sange nogensinde«.

Hvad er den seneste gode musikvideo, du har set?

»The Raveonettes ‘The Enemy’. Det er vores nye video til andensinglen fra den nye plade. Vi blev brændt af i London af en instruktør og stod lige pludselig og skulle lave en video til dagen efter. Så mødte vi Imogen Prado gennem en fyr, vi lavede pressebilleder med, og vi elskede hendes stil«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Raveonettes ‘The Enemy’

Hvor køber du musik?
»Jeg køber ikke musik, men hvis det er, er det vinyl og mest på eBay. Jeg har i grunden bare købt alle de singler, jeg elsker, alt fra Roy Orbison til The Shangri-Las«.

Hvilken bog har du senest læst?
»Ernest Hemingways ‘The Sun Also Rises’. Jeg elsker den tid i Paris. Der er noget ekstremt dekadent over den måde, artisterne levede på, og det hele virker utrolig usundt på den helt rigtige måde – de glade dage før røgfri lokaler og skræmmekampagner«.

Hvilken tv-serie ser du for tiden?
»‘Manden med de gyldne ører’. Jeg ser ikke tv, men jeg har for nylig set serien, som jeg elskede. Jeg elsker skam også at se ‘Klovn’ på Youtube, når jeg ligger på et eller andet hotel et eller andet sted i verden«.

Hvilken ny film vil du anbefale?
»Wes Andersons ‘Moonrise Kingdom’. Det er den mest underholdende film, jeg har set i årevis. Der er ikke et eneste dårligt øjeblik i den film. Jeg går meget sjældent i biografen, og jeg mindes, da jeg skulle se Tim Burtons ‘Corpse Bride’, hvor jeg var den eneste i en kæmpe biograf. Det var fandeme ikke særlig sjovt og temmelig uhyggeligt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trailer ‘Moonrise Kingdom’

Hvilket band lytter du meget til for tiden?
»Run-D.M.C. Jeg lytter afsindig meget til old-school hiphop, da det er mine rødder. Run-D.M.C., Kurtis Blow, Eric B & Rakim, Kool Moe Dee og så videre. Det holder jeg aldrig op med og tak for det – det er fantastisk«.

Hvad er den bedste by, du har besøgt?
»New York. Her bor jeg, og det bliver ikke meget bedre, selv om jeg absolut også elsker New Orleans og ville ønske, jeg var der lige nu. Det er et magisk sted og helt unikt. Jeg har haft mange glade stunder dernede«.

Hvilket website har senest udvidet din horisont?
»Dazed & Confused. Der fandt jeg blandt andet den fotograf, som lavede vores video til ‘She Owns the Streets’. Jeg syntes, hans billeder var fede, så jeg skrev til ham, om han lavede videoer. Det gjorde han ikke men ville gerne prøve. Så fik vi klaret den«.

Hvor elsker du at hænge ud?
»Gramercy Tavern i New York. Det er et godt sted bare at sidde i baren, spise fantastisk mad og have en god samtale med en ven. Bådudlejningen på Christianshavn er et legendarisk fedt sted. Jeg kan ikke tage til København uden at komme der. Og det er rart at hænge ud hjemme hos mig selv«.

Sharin Foo

Hvad var din seneste store koncertoplevelse?
»James Blake i Henry Fonda Theatre i L.A. Det var meget hypnotiserende og levede totalt op til mine forventninger. Jeg synes, at knægten er genial. Og Joanna Newsom sidste år i Los Angeles var også en stor og smuk oplevelse«.

Hvad er den seneste gode musikvideo, du har set?
»Liars ‘Scissor’. Det er den, jeg lige kan komme i tanke om. Den er bizar, foruroligende og humoristisk på samme tid. Og så har den sådan et originalt, enkelt og overraskende plot. Den er cool«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Liars ‘Scissor’

Hvor køber du musik?
»iTunes. Jeg nyder at kunne shoppe 24 timer i døgnet og downloade sange og nye udgivelser med et par klik. Jeg er ikke nostalgiker i forhold til vinyl overhovedet. Men jeg synes alligevel, at en Raveonettes-plade i acetat ser flot ud. Det er lidt mere substantielt at stå med en lp i hånden og langt mere tilfredsstillende at kigge på artworket«.

Hvilken bog har du senest læst?
» ‘Less Is More – Minimalism in Fashion’ af Harriet Walker. Jeg ved ikke, om man kan kalde det en bog. Det er mere en slags flot kunstbilledbog med lidt tekst. Men ikke desto mindre meget inspirerende og informativ at tilbringe tid med«.

Hvilken tv-serie ser du for tiden?
»‘Girls’. Det er den seneste serie, jeg følger med i. Den er utroligt charmerende og vittig, og 26-årige Lena Dunham, som spiller seriens kvindelige protagonist, har både skrevet og instrueret den. Hun er et kæmpe talent efter min mening. Ellers er mine favoritter ‘Breaking Bad’ og ‘Mad Men’. Af klassikere er det ‘Matador’ og ‘Twin Peaks’«.

Hvilken ny film vil du anbefale andre at se?
»‘A Separation’. Det er en iransk film, der virkelig fanger hverdagens drama og er fuld af moralsk og følelsesmæssig stof til eftertanke. Den er tæt på at være et moderne mesterværk«.

Hvilken kunstner lytter du mest til for tiden?
»Frank Ocean. Jeg er ret vild med nye plade, ‘Channel Orange’. Jeg er også glad for Beach House og deres seneste udgivelse, ‘Bloom’, selv om den ikke er helt på højde med ‘Teen Dream’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The xx Live fra Tokyo ‘Angels’

Hvad er den bedste by, du har besøgt?
»Tokyo. Fordi den er så fremmedartet og ekstrem. Mødet mellem fortid og fremtid er dybt fascinerende. Og så er jeg stor fan af japansk æstetik, design og mode – og ikke mindst japansk cuisine«.

Hvor elsker du at hænge ud?
»Big Sur National Park i Californien. Det er et af mine yndlingssteder lige pt. Mest på grund af den smukke, storslåede natur og den dramatiske kyststrækning. Men det er også et sjovt sted at hænge ud, fordi der er så meget historie. Henry Miller, Hunter S. Thompson og Jack Kerouac har blandt andre beskrevet denne kyststrækning i diverse noveller og boet der i perioder. Orson Welles og Rita Hayworth købte en bolig, der nu er lavet om til restauranten Nepenthe med den smukkeste udsigt over Stillehavet. Det kan varmt anbefales«.

Artiklen har været bragt i Soundvenue #66

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af