Otte fede mixtapes til gratis download

Året rundt smides flere gratis mixtapes op på nettet, end nogen dødelig kan holde styr på. Især den seneste måned har været gavmild med udgivelser, der har inkluderet alt fra klassisk østkystrap, en af nyere tids bedste hashtåge-rimsmede, en queerrap-dronning og et mystisk mixtape fra en ukendt afsender. Her er den sidste måneds mixtape-høst.

1. Action Bronson & The Alchemist ‘Rare Chandeliers’
New York, New York: Action Bronsons Ghostface-lignende vokal over The Alchemists tidsprøvede, sample-baserede boom bap må være noget af det bedste, det rådne æble har at byde på for tiden. Alchemist har lavet beats i snart tyve år og er især kendt for sit tætte forhold til Mobb Deep, gruppen der er indbegrebet af asfaltgrå østkystrap. Men hans udtryk er ikke fastfrosset i halvfemserne. Ligesom RZA har gjort på det seneste, har The Alchemist her eksperimenteret med mærkelige samplekilder og uortodokse arrangementer. Og Bronsons vanvittige persona – blunt-rygende, knaldfed kok, der rapper som et rabiesramt Wu-Tang-medlem – er mere en excentrisk blogfavorit end typisk New York-gadepoet.

Download mixtapet HER.

2. Captain Murphy ‘Duality’
Er det Flying Lotus? Earl? Tyler, The Creator? En blanding af alle tre (mixtape-titlen peger måske på en personlighedsspaltning)? Den mystiske Captain Murphys nye mixtape kombinerer Madvillain-skæve samples og sangstrukturer med Flying Lotus’ Brainfeeder-pladeselskabs uforudsigelige og eklektiske blanding af genrer og udtryk. Men frem for alt rapper han/de bare ekstremt godt. Seriøst, hvem er det!?

Download mixtapet HER.

3. Heems ‘Wild Water Kingdom’
Trap music-influerede beats, internet meme-rim og en afart af Lil B’s stenet-fristilende flow – rapper/produceren Le1f kalder Heems udsyrede nye mixtape for ‘sea crunk’, hvilket måske beskriver stilen meget godt. Men faktisk er Das Racist-rapperens rim overraskende sammenhængende på ‘Wild Water Kingdom’, hans andet mixtape i år. Tankerækkerne og den velkendte Das Racist-associationsleg er stadig til stede, især på elektronisk-kaotiske beats som det Le1f-producerede ‘Deepak Choppa’, men på østkyst-pastichen ‘Cowabunga Gnarly’ rapper Heems om, at han ser gamle videoer af Biggie, og lyder som en Brooklyn-knægt, ikke som internet-skolet meme-rapper. Så ja, sædvanligt spændende skizofreni fra sædvanligt skøre Heems.

Download mixtapet HER.

4. Mykki Blanco ‘Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss’
Når den 25-årige Michael Quattlebaum Jr. forvandles til Mykki Blanco, bliver han til queerrap-scenens dronning, og hans/hendes nye mixtape er et af scenens indtil videre stærkeste udgivelser. Natten er scenen, hvor mixtapet udspiller sig: Det er dystert, dunkende, narkotisk. Mykki Blanco rapper hårdere end de fleste gangstarappere: Hiphoppens klassiske aggressivitet er intakt. Men her er den kombineret med dekadente udsvævelser og et flamboyant queer-udtryk.

Download mixtapet HER.

Læs anmeldelse:
Mykki Blanco ‘Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss’

5. Curren$y ‘Priest Andretti’
Den hæse og oftest hashblæste New Orleans-rapper har udgivet to album og to ep’er i år, og desuden venter et album med gruppen Jet Life om et par uger. Men ‘Priest Andretti’, Curren$ys nyeste mixtape, er måske hans bedste udgivelse i år. Lyden genkalder Ski Beatz’ udsyrede produktioner fra ‘Pilot Talk’, nok Curren$ys mest fuldendte album, og hovedpersonen lyder suverænt tilbagelænet og overlegent sikker. Man har hørt det før, men gør det noget, når det gøres så godt?

Download mixtapet
HER.

6. DaVinci ‘The MOEna Lisa’
Rapperen fra San Fransiscos Bay Area er en mærkelig størrelse: Han hænger ud med Main Attrakionz, hvis svævende cloudrap-lyde er allestedsnærværende på hans beats. Men DaVinci favoriserer tungere trommer, og hans stemme er sandpapirsru. De melodiske og nuancerede beats glider ind og ud af hinanden og komplementerer DaVincis monotone stemmebrug. Svævende let og buldrende tungt på samme tid.

Download mixtapet
HER.

7. Prince SAMO ‘Street Viceroy’
Midt-90’ernes New York-lyd bliver flittigt efterlignet for tiden. Men Prince SAMOs version følger ikke reglerne: Den klassiske stil er til stede som udgangspunkt, men mere minimal, mørkere og mindre melodisk. Indflydelse fra tidlig Neptunes og elektroniske elementer gør, at visse beats lyder som smadrede versioner af Cool Kids eller den første bølge af Odd Future-album. SAMOs mørke gaderim ruller sikkert henover de mørke lydspor, der stedvist også har en uforudsigelighed som et Shabazz Palaces-nummer.

Download mixtapet HER.

8. Metro Zu ‘Zuology’
Miami-kunsterkollektivet tager deres lyd endnu et par skridt væk fra klassisk hiphop-territorium med deres nye mixtape. Deres association med SpaceGhostPurrp er til gengæld stadig til at spore: Gamle lydspor forenes med rumskibsagtige lyde i et eksperimentvilligt lo-fi-univers. Men hvor SpaceGhostPurrp virker som en mørk enspænder, er Metro Zu et slæng af farverige astro-hippier, og ‘Zuology’ er deres kalejdoskopiske rumskib. (Og ja, ‘Dip My Dick In Lean’ handler om at dyppe sin diller i hostesaft).

Download mixtapet HER.

Læs også: The Weeknds 15 mest sleazy tekstbidder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af