Sinkane

Den Brooklyn-bosatte, sudanesisk fødte Ahmed Gallab, bedre kendt som Sinkane, har på sit debutalbum både fået DFA-stemplet og hjælp fra diverse medlemmer af Yeasayer og Twin Shadow. Så nysgerrigheden er pirret til det yderste.

Og heldigvis står det musikalske output et langt stykke hen ad vejen mål med omtalen. Visionen er klar og original, og ligeså er talentet til at føre den ud i livet. Sinkanes afrikanske rødder skinner tydeligt igennem på samtlige pladens otte numre, og afrobeat-legender som Tony Allen kan nu trække sig tilbage i fuld vished om, at deres arv er blevet bragt forsvarligt videre ind i det 21. århundrede.

Men samtidig giver det på numre som ’Jeeper Creeper’ og ’Makin’ Time’ også fuldstændig logisk mening, at Sinkane er kommet i stald hos DFA. De sidste ti års hippe discorock-lyd skinner her tydeligst igennem, og det er i det krydsfelt, at Sinkane er stærkest. At ’Makin’ Time’ oven i købet suppleres af en brølende guitarsolo fra Twin Shadows George Lewis Jr., gør bare løjerne endnu sjovere.

Mod slutningen fortaber Sinkanes stramme og stærke afro-disco-koncept sig desværre i et par temmelig udsyrede og fløjtedrevne numre. Titelnummeret kunne lyde, som om det var kommet til verden i god lsd-rus, mens det sløve beat i ’Caparundi’ og de spacede synths ikke tilnærmelsesvis fungerer lige så godt som den discofile fremdrift, der ellers præger resten af albummet.

Sinkane. 'Mars'. Album. DFA/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af