DR søsætter nyt univers med gratis musik

I forlængelse af den stribe nye digitale musiktjenester, der i øjeblikket popper op, lancerer DR nu sit bud på et musikunivers, der forener mange af public service-virksomhedens musikkompentencer.

Ud over at du gratis kan streame enkelte musiknumre og spillelister fra radioen, har DR rustet op på informationer om de kunstnere, der dagligt får spilletid i æteren.

Læs også: Musiktjenesten Wimp lancerer gratis version

Sitet indeholder ved lanceringen 200.000 sider, én for hver kunstner og sang der er blevet spillet på DR’s radiokanaler siden 2010. På disse undersider kan man læse Wikipedia-facts, se afspilningsstatistikker, finde links til relaterede artikler og radioprogrammer. Hvis man vil høre enkelte sange, bliver man guidet ind i flowet på det radioprogram, hvor sangen i sin tid er blevet spillet, og man får således også værternes speak med i købet.

Læs også: Microsoft lancerer ny musiktjeneste

Frank Ocean er blandt de kunstnere, som figurer i radioen flere gang om dagen i øjeblikket. På hans underside kan man blandt andet læse, at ‘Swim Good’ er blevet spillet 1.000 gange, primært på kanalerne Mama og P3, ligesom man blandt andet kan høre sange som ‘Lost’ og ‘Bad Religion’ og finde et link til et P1-program med titlen ‘Homo hiphop’, hvor Ocean nævnes.

Universet er i sagens natur gratis og kan også tilgås på mobiltelefonen.

Besøg DR.dk/musik HER

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af