Året der gik: Dans for helvede!

Begynd bare at svinge hofterne. Her er vores bud på årets bedste, mærkeligste og vildeste dansevideoer med blandt andre Solange, Dig & Mig og Jack White – så dans for helvede!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Solange Knowles ‘Losing You’

1. Solange Knowles ’Losing You’

Både video og sang står friskt i erindringen, og med ‘Losing You’ trådte Solange for alvor et skridt ud af storesøster Beyoncés skygge – endda med en attitude og et image der sagde spar to. Her er Solange taget til Cape Town for at hænge med sine funky friends, mens hun i en less-is-more-tilgang får utroligt meget ud af sine moves, der kommer til at se legende lette ud. Man får øjeblikkeligt lyst til at danse med (sangen hjælper også), og videoen er generelt et af de helt store feel-good-øjeblikke fra 2012.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


CTM ‘Jewel’

2. CTM ’Jewel’
Helt klart en af årets teknisk bedste dansevideoer – eller sværeste at efterligne. CTM inviterer til åben audition for vanvittige performancekunstnere, og her kommer blandt andet besøg af slangemennesker, illusionister og bevægelsesentusiaster. Det er på alle måder imponerende at være vidne til – måske også fordi ‘Jewel’ ikke er den mest oplagte sang at give sig i kast med på dansegulvet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dig & Mig ‘Skyggerne’

3. Dig & Mig ‘Skyggerne’
De er sgu da charmerende. Andrea Aagaard og Kasper Maarbjerg har på intet budget overhovedet skabt en absurd vellykket dansevideo med tempo og højt humør. Dig & Mig har raseret de lokale genbrugsbutikker, og duoen skifter konstant tøj – også med hinanden – mens de hopper rundt foran kammeraet, som selv du kan gøre det hjemme foran fjerneren (computeten). Man behøver ikke nødvendigvis kunne danse for at, ja, danse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Das Racist ’Girl’

4. Das Racist ’Girl’
Hiphop-trioen gik desværre hvert til sit tidligere på måneden, men heldigvis nåede Das Racist at udsende denne nostalgiske samling af gamle danseoptagelser inden de gik fra hinanden. På ‘Girl’ har Heems, Kool A.D. og Dapwell været i gemmerne og fundet, hvad der ligner et bredt udvalg af gamle musicals, reklamevideoer, gameshows, film og alt andet godt fra arikvet. Alt fra før 90’erne. Twist and shout!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Feist ‘Cicadas and Gulls’

5. Feist ‘Cicadas and Gulls’
Du trykker play. Du venter spændt. Dans? Der er da ikke noget dans? Er det den forkerte video? Nej, du skal bare hænge på, for omtrent et minut inde i denne denne live-agtige video sker magien. Feist har hevet to hiphop-dansere med i sit lille stunt, og det er imponerende, hvad de to drenge får ud at den akustiske og ikke dansevenlige melodi. Modsætninger mødes som man siger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Major Lazer feat. Amber Coffman  ‘Get Free’

6. Major Lazer feat. Amber Coffman ‘Get Free’
Diplo er en globetrotter, og i videoen til den fremragende ‘Get Free’-single fra Major Lazer er producer/dj’en sammen med gæstevokalist Amber Coffman fra Dirty Projectors (klub)verdenen rundt. En ode til de miljøer Diplo skylder så meget sin inspiration, hvor dans er en naturret og hofterne så bløde som gele. Se om du kan følge med.

Special mention: Diplo ‘Express Yourself’ (Nu vi er i Diplo-land, kan du også nyde denne her omgang rystende bagdele):

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jack White ’I’m Shakin’

7. Jack White ’I’m Shakin’
Jack White kører rhythm and blues-stilen i sit cover af Little Willie Johns ‘I’m Shakin’, hvor han i videoen battler mod sig selv. Man kan sige meget om denne fremragende video, men det er ikke Jack White, som hiver videoen ind på listen, men derimod de to electric boogie-dansere, som slynger sig ind og ud af videoen og settet i det forladte parkeringshus.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


David Byrne & St. Vincent ’Who’

8. David Byrne & St. Vincent ’Who’
Martin de Thurah har virkelig ramt plet med denne lidt aparte dansevideo. Det er lykkedes den danske instruktør at fange David Byrnes sorte humor, underspillede dansemoves og rytmiske genialitet i fin forening med Annie Clarks kantede personlighed. Særligt dansescenen, hvor Annie Clark som en anden Pinocchio danser kongens efterfølger med David Byrne ned af landevejen, fortjener et bifald og et ekstra play.

Læs også: Året der gik: De 10 bedste soundtracks fra 2012

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af