Året der gik: De 10 mest omtalte talkshow-optrædener

Frank Ocean gav årets mest gribende optræden, Lana Del Rey fik internettet på nakken, og Alicia Keys sang temaet til ‘Bubbi Bjørnene’. Vi har fundet de 10 mest omtalte talkshow-optrædener fra 2012.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lana Del Rey ‘Video Games’, Saturday Night Live

1. Lana Del Rey får internettet på nakken
Den tvivlsomme ære som vinderen af kategorien ‘Årets mest nedsablede fjernsynsoptræden’ må uden tvivl gå til Lana Del Rey, der kæmpede sig igennem fire minutter og 15 sekunder, der må have føltes endnu længere på scenen. Dagen efter havde Lana Del Rey hele internettet over sig som glubske hunde, der ikke kunne sige nok negative ting om optrædenen – blandt andre var skuespiller og sangerinde Juliette Lewis ude med riven. Dog forsvarede Saturday Night Lives gæstevært for aftenen, ‘Harry Potter’s Daniel Radcliffe, Lana i medierne.

Lana Del Rey fik dog senere mange chancer for at gøre det bedre, blandt andet hos David Letterman, hvor resultatet var markant mere iørefaldende.

Lana Del Rey ‘Video Games’, Letterman:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alicia Keys ‘Gummi Bears’, Jimmy Fallon

2. Alicia Keys hylder ‘Bubbi Bjørnene’
Alicia Keys er normalt kendt for sine store kærlighedssange, men en november-aften hos Jimmy Fallon kastede hun sig over intet mindre end den legendariske titelmelodi til Disneys ‘Gummi Bears’ – på dansk ‘Bubbi Bjørnene’. Det blev til en tålmodig og soulet rendering af barndomsklassikeren, og skal du have frisket hukommelsen op, kan du høre originalen forneden. Åh, alle de minder.

Det originale ‘Gummi Bears’-tema:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cat Power ‘Cherokee’, Conan O’Brien

3. Cat Power på randen af sammenbrud
Hun lavede et af årets comebacks med albummet ‘Sun’, men Chan Marshalls privatliv og op- og nedture har fyldt næsten ligeså meget i medierne. En ondt break-up med skuespiller Giovanni Ribisi var kickstarteren, og det var en tydeligt utilpas Cat Power, der i juli kæmpede sig igennem det smukke nummer ‘Cherokee’ hos Conan O’Brien. Den rebelske mohawk-frisure siger næsten det hele om Marshalls omskiftelige humør, og netop denne optræden kunne mærkes helt indeni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frank Ocean ‘Bad Religion’, Jimmy Fallon

4. Frank Ocean giver klump i halsen
Frank Ocean smeltede hjerter og satte en klump i halsen hos mange, da han gæstede Jimmy Fallon med ‘Bad Religion’ – nummeret der til at begynde med startede rygterne om Oceans seksualitet, som senere fik ham til at udsende det famøse brev på sin blog. Årets mest gribende optræden.

I et lidt mere letsinsigt lys kan man i Frank Ocean-perspektiv også nævne hans besøg hos Saturday Night Live, hvor John Mayer var med på guitar under fremførslen af ‘Pyramids’.

Frank Ocean feat. John Mayer ‘Pyramids’, Saturday Night Live:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Miguel ‘Adorn’, Ellen Generes Show

5. Miguel danser hjertet ud
Da han tidligere på året besøgte David Letterman med samme nummer var scenen ikke noget nær stor nok til personligheden, men hos Ellen gik Miguel fuldt afløb for energien. Det bliver næsten for meget (kun næsten!), men Miguel kan bare det det – og endda klædt i rødt fra top til tå. Den vanvittigt charmerende r’n’b-stjerne dansede sig i løbet af året ind i alles hjerter, og det er svært ikke at holde af crooneren, når han går i spagat midt på scenen. Og nu vi er i gang, tåler hans Letterman-optræden alligevel også et gensyn.

Miguel ‘Adorn’, Letterman:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bruce Springsteen og Neil Young (aka Jimmy Fallon) ‘Sexy And I Know It’ (OBS: Kun lyd)

6. Bruce Springsteen og Fallon er ‘Sexy And I Know It’
Jimmy Fallon har det med at twiste sine talkshow-optrædener en smule. I en episk episode sang han forklædt som Neil Young duet med Bruce Springsteen (den ægte), og så med LMFAO’s ‘Sexy And I Know It’. Jimmy Fallon er næsten som en tro kopi af Neil Young, mens Bossen bogstaveligt talt ifører sig så meget selvironi, at han fremstår som en karikatur af sig selv. Det er fantastisk befriende at overvære.

Jimmy Fallon er ikke pjattet med at dele sine udsendelser, så for at se selve videoen skal du omkring Youtube HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Andrew W.K. ‘Its Time To Party’, Conan

7. Andrew W.K. som festkongen over dem alle
Hvad enten du kender til partyharderen Andrew W.K. eller ej, så er dette årets vildeste talkshow-optrædener uden sammenligning. Anledningen var ti års-jubilæet for pladen ‘I Get Wet’, og det virkede lidt som om, at Andrew W.K. rent faktisk ikke har været uden for en dør i ti år.

Andrew springer rundt på scenen som et vildt dyr,  mens hans entourage af Kelly Families forsøger at følge hans energiniveau. Det hele tager dog en overraskende kærlig drejning, da Andrew W.K. til sidst kaster sig over Conan for at give ham en ordentlig krammer. I den grad seværdigt – og så har vi slet ikke nævnt pizza-guitaren!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Weeknd ‘Wicked Games’ på Jools Holland

8. The Weeknd optræder endelig på tv
Abel Tesfaye har fra start holdt sig fra pressearbejde med alt hvad det indebærer af interviews og tv-optrædener. I november lykkedes det dog endelig for det traditionsrige, britiske musikprogram ‘Later… With Jools Holland’ at lokke canadieren på skærmen. Det blev til i alt fire sange, blandt andre to højdepunkter fra The Weeknds første mixtape i form af ‘Wicked Games’ og ‘High For This’.

The Weeknd ‘High For This’, Jools Holland:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Girls ‘Love Is Like a River’, Conan

9. R.I.P. Girls
Det nu hedengangne Girls med den überkarismatiske frontmand Christopher Owens formåede i sin korte levetid at begå to solide album og en stærk ep, der låner til højre og venstre af den amerikanske pop- og rocktradition. Her eksemplificeret i deres gyngende, Beatles-esque ‘Love is Like a River’ hos Conan O’Brien, hvor Owens i den grad brænder igennem og efterlader et varende aftryk på vores nethinder. Christopher Ownes står dog på spring til at udgive sin solodebut ‘Lysandre’ og holde ild i den traditionsrige fakkel. Selvom det med sådan en video er lidt svært ikke at savne Girls bare en lille smule.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wu-Tang Clan feat. The Roots ‘6 Directions of Boxing’, Fallon

10. Wu-Tang Clan samlet hos Fallon
Jimmy Fallon har hurtigt gjort musik til en integreret del af sit show og med ansættelsen af The Roots som husorkester og ?uestlove som kapelmester, er det som om, at alt har kunnet lade sig gøre. Det blev blandt andet til denne legendariske aften, hvor det på mirakuløs vis lykkedes at samle Wu-Tang crewet på samme scene og så med The Roots som backingband – needless to say, you’re in for a treat. Nummeret er fra soundtracket til RZA-filmen ‘The Man with the Iron Fists’.

Læs også: Året der gik: De 15 mest markante samarbejder mellem musik og mode

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af