Årets bedste: CTM’s favoritter

Hver dag frem til jul peger et markant navn på årets vigtigste begivenhed, bedste sang og bedste udenlandske og danske album.


Foto: Nina Mouritzen

Under navnet CTM sprang Cæcilie Trier i 2012 ud som solist med den fornemme ep ‘Variations’. Her er hendes favoritter fra året der gik.

I går: The Floor Is Made of Lavas favoritter

Hvad er det vigtigste, der er sket for dig i 2012?
»I 2012 har vi udgivet plader med Choir of Young Believers, Valby Vokalgruppe og CTM. Mange koncerter, mange fester, mange rejser. Den mest trippede oplevelse fandt sted, da jeg i foråret kom til Rio og mødte Gilberto Gil, en af 60/70’er-Tropicáliabølgens bannerførere, som siden har lavet alt muligt musik i øst og vest, herunder kulturminister i Brasilien. Det var lidt som at komme i audiens hos Yoda. Den vildeste og skrøbelige, gamle zen-type, der sad der i halvmørket i sit studie med udsigt over favelaen og en masse junglevegetation. Så sad han der i hullede cowboybukser og sang og spillede i timer, og indimellem hviskede han nogle sandheder. I starten sagde han ingenting, sang kun ande- og frølyde. En overdrevet fræk type. (Hvis man har lyst til at tjekke Tropicália ud kan man høre denne plade, hvor Gilberto Gil, Caetano Veloso og Os Mutantes spiller: ‘Tropicália: ou Panis et Circencis’).

Og så selvfølgelig at lave ‘Variations’, det giver sig selv. Studie og mix i juni og juli sammen med Aske og at udgive den sammen med Tambourhinoceros i efteråret, det har været en meget stor ting for mig. En af de sjoveste dage i år, var den dag, vi optog videoen til ‘Jewel’. Sara Laub og Kamilla Bruus instruerede den i et studie med stor green screen, og så væltede det ind med elastiske dansere, slangemennesker, jumpstylere og ham den japanske dude, der laver sådan en slags spåkugledans. Folk kan være så vilde«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Tropic Of Cancer ‘More Alone’

Hvad er årets bedste udenlandske album?
HTRK og Tropic of Cancer ‘The Part Time Punks Radio Sessions 12″‘
»Jeg synes, jeg har hørt helt overdrevet mange gode plader i år. Men de har måske ikke rigtigt været udgivet i år. Jeg synes slet ikke, jeg har hukommelse eller overblik nok til at udbrede mig det mindste om årets plade eller årets sang. Jeg har lige genopdaget Pink Floyd og fundet Bryan Ferry som ung, og sådan har det været hele året, meget uaktuelt. Men her kommer i hvert fald nogle anbefalinger.

Det er godt nok en genudgivelse, men det gælder vel stadig i en eller anden forstand. Reissue: Donnie and Joe Emerson ‘Dreaming Wild’. Overdrevet fræk plade. De spiller helt mærkeligt sammen, og det er meget intenst at lytte til. Hele tiden ret akavet og vildt sweet. Jannis fra Choir of Young Believers har allerede nævnt den i denne her årsserie, ved jeg. Men den er virkelig også fin.

En anden plade jeg lige er blevet helt skudt i, er ‘The Part Time Punks Radio Sessions 12″‘ af HTRK og Tropic of Cancer. Det var en ven, som tippede mig om den for nylig. Jeg så et sted, at den blev beskrevet som ‘a high school dance playing an endless lustful waltz’, og det er jeg meget enig i«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Lust for Youth ‘Behind Curtains’

Hvad er årets bedste danske album?
Selvhenter ‘Frk B. Fricka’ + Lust for Youth ’Growing Seeds’
»Jeg har tidligere nævnt Late Great Fitzcarraldos, så nu vil jeg anbefale Selvhenter. Man skal høre dem live. Men inden da kan man høre pladen ‘Frk B. Fricka’. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, det er en fest, man ønsker aldrig slutter, og jeg elsker dem. Lust for Youth ‘Growing Seeds’ er jeg også meget begejstret for. Koldt og sørgeligt gravkammer-maskinepop, helt vildt gribende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Vår ‘in Your Arms’

Hvad er årets bedste sang?
Vår ’In Your Arms’
»’Baby’ af Donnie and Joe Emerson, en meget øm kærligheds sang, som også stikker lidt, især fordi han synger så hjerteskærende. Selvom den er tudsegammel, kan man godt retfærdiggøre den her, for albummet blev genudgivet i år, og så lavede Ariel Pink et covernummer i sommer. Jeg opdagede den på tour med Choir of Young Believers i foråret, da Jakob fra bandet satte den på og har hørt den hundrede gange siden. Man kan jo tjekke hele albummet ud. Det er overdrevet optur. Men hvis det skal være noget helt aktuelt, synes jeg Vår ‘In Your Arms’. Det er et helt vildt smukt nummer, nostalgisk, men helt friskt alligevel«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af