Årets bedste: Specktors’ favoritter

Hver dag frem til jul peger et markant navn på årets vigtigste begivenhed, bedste sang og bedste udenlandske og danske album.


Foto: Kenneth Nguyen

Specktors brugte 2012 på at udgive ‘Kadavermarch’, have det lågsus og lave en overdådig fest en sen nattetime på Roskilde Festivals Cosmopol-scene. Her er deres favoritter fra 2012.

I går:
Nikolaj Nørlunds favoritter

Hvad er det vigtigste, der er sket for jer i 2012?
»Den vigtigst for os har helt sikkert været vores tour og ikke mindst Roskilde Festival-koncerten, hvor vi ikke turde håbe på meget mere end et halvfyldt Cosmopol kl. 03.00 om natten, men endte med, at sikkerhedschefen fortalte, at de var gået flere tusinde mennesker over kapacitet, og at vi havde en helt sindssyg fantastisk oplevelse, som vi aldrig glemmer, efter at have spillet over 100 koncerter på slum-natklubber og til gratis events på dårlige anlæg. Derfor vil vi helt vildt gerne sige tak til jer, der kom til alle vores slum-gigs, til jer, der kom på Roskilde og til efterårstouren, og til jer, der dukker op i fremtiden. Men sådan globalt set, så var det vel, at Jay-Z’s mandeven blev siddende i et hvidt hus«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


ASAP Rocky ‘Wassup’

Hvad er årets bedste udenlandske plade?
A$AP Rocky ’LiveLoveA$AP’
»Lyden på det her mixtape og hele A$AP Rockys måde at kombinere New Yorks gritty gaderap med stemningen fra syden, lykkes helt latterligt godt på det her mixtape. Det er slum og fresh på én gang. Langsomt og intenst. Aggressivt og sløvt. Det sparkede hele rap-scenen i røven og har uden tvivl været rigtig meget med til at forme og inspirere den urbane lyd i 2012, inklusiv vores egen. Så gør det ikke så meget, at ’LiveLoveA$AP’ allerede udkom i slutningen af 2011«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Ukendt Kunstner ‘København’

Hvad er årets bedste danske album?
Ukendt Kunstner ’Hælervarer’
»Endnu engang en plade og en lyd, der har inspireret os en hel del. Den perfekte kombi af Drake, A$AP Rocky og The Weeknd på en A- og en B-side, der viser, at den hjemlige scene har det virkelig godt, og hele bølgen af lyddrenge ikke bare er en tendens, men faktisk en scene der bliver ved med at udvikle sig. McCoy er en af landets vildeste producere – noget han blandt andet viser på ’M.A.E.R.S.K.’, ’København’ og ’Betonjunglen’. Og så siger Hans Philip tingene på en meget begavet, men samtidig meget ligetil facon. De er et power-couple og ‘Hælervarer’ holder internationalt niveau hele vejen!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Baauer ’Harlem Shake’

Hvad er årets bedste sang?
Baauer ’Harlem Shake’
»2012 har virkelig været ’the year of trap’! Og vi er hjernedødt vilde med genren. Der er rigtig mange tracks at hive frem – TNGHTs ’R U Ready’, ETC!ETC! & Brillz ’Swoop’ eller Djemba Djembas ’Oh Ok Yeah That’s Cool’. Men det track, der vel prikkede hul på bylden, og som for alvor smed kul på trap-lokomotivet er vel Baauers genistreg ’Harlem Shake’. Det brød en mur ned og satte for alvor ild til det bål der stadig brænder voldsomt. Og så er det optur at høre i tourbussen!«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af