Breakin’ Sound 2013: De 10 mest lovende nye danske navne

Landet bugner af potentiale. Vi giver her vores bud på ti nye danske navne, der har talent og kvalitet til at sætte præg på 2013.

Læs også: Breakin’ Sound 2013: De 10 mest lovende nye udenlandske navne


Foto: Petra Kleis/Soundvenue


Hvem er hun?

Kunstskoleeleven Karen Marie Ørsted, der med en fortid i punkduoen Mor er gået i en mere poppet retning med soloprojektet . I oktober blev hun signet til pladeselskabet Sony, og for tiden arbejder hun med producere som Ronni Vindahl og Eloq på sit kommende debutalbum, der burde lande i løbet af foråret.

Hvordan lyder hun?
Ørsteds punkaner er svære at høre, når hun laver soulet electropop som den sprudlende ‘Maiden’, der med sin stærke vokalpræstation og Ronni Vindahls produktion (calypso-guitaren specielt) var en ny begyndelse for Mø. ‘Pilgrim’s håndklap og vanedannende blæsere var endnu et pletskud, og nummeret har siden spredt opmærksomheden om Mø til alverdens musikmedier.

Se videoen til ‘Maiden’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rhye
Hvem er de?

De brød først gennem netsfæren som et hemmeligt act med nummeret ‘Open’, men siden sprang Rhye ud som den canadiske sanger Mike Milosh og den danske producer Robin Hannibal (billedet) fra Quadron. Bagmændene mødtes, da Milosh skulle lave et remix af Quadron, og de ramte en guldåre, der i løbet af foråret bliver til debutalbummet ‘Woman’.

Hvordan lyder de?
‘Woman’ er ifølge Hannibal en hyldest til kvinder, og det høres da også på duoens simple, sarte og ekstremt intime soul. Først og fremmest på det vokalkælne gennembrud ‘Open’, men også på den klaverbårne og ligeså fremragende ‘The Fall’.

Se videoen til ‘The Fall’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Foto: Milán Zaks

Young Dinosaur
Hvem er de?

Fem unge nordjyder der har spillet i bands på kryds og tværs, siden de var små. I oktober slap de endelig deres debut-ep, producereret af Figurines’ Jens Ramon, der fungerer som en slags mentor for bandet.

Hvordan lyder de?
Nøjagtig som landsmændene i Treefight For Sunlight bærer de traditionen fra The Beach Boys videre i lyse vokalharmonier og snørklede, men smittende, guitarbårne popsange. Men de magter også både at skubbe tempoet i vejret og træde på distortion-pedalen på afstikkeren ‘The Girl I Met’.

Lyt til ‘The Girl I Met’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cancer
Hvem er de?

Det er let at gætte den ene halvdel af duoen, da Nikolaj Manuel Vonsilds betagende vibrato-vokal er genkendelig for enhver When Saints Go Machine-fan. Sammen med Kristian Finne Kristensen, der også laver musik som Chorus Grant, udforsker Vonsild nu et nyt musikalsk udtryk.

Hvordan lyder de?
Enkle og forfinede. Et roligt tempo og Kristensens bløde guitarspil skaber en folket stemning, der dog skubbes videre af simple synth-toner. Men det er i samspillet mellem Vonsilds drømmende vibrato og Kristensens jordbundne og dybfølte brummen, at magien opstår.

Det er endnu ikke muligt at høre noget af Cancers musik i optaget form, da de indtil videre kun har luftet deres numre live. Du kan fange dem igen under Frost-festivalen i februar.

Navneløs
Hvem er de?

Ikke mindre end syv musikere der trods en geografisk spredning holder sammen med sangerinde Lin Rosenbeck og sangerskriver og guitarist Johan Kruse som omdrejningspunkt. Bandet inkluderer blandt andet to cellister.

Hvordan lyder de?
Som nogen der ikke er bange for at vedkende sig inspiration fra Under Byens tordenbuldrende postrock og forfinede, abstrakte vokaler. Og selvfølgelig med en evne til at skrive sange, der dyppet i horn og strygere både tør være medrivende bombastiske og finurligt avantgarde.

Lyt til ‘Solsikker’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Foto: Kasper Pyndt

Beastie Respond
Hvem er han?

En dansk basproducer med vind i sejlene. Tobias Hjørnet Pedersen har de seneste år slået sit navn fast som dj, havde drum’n’bass-klubben Ottoman på hedengangne Dunkel og er nu ved at lave seriøse ringe i vandet som producer. Debutalbummet lander i starten af 2013 på danske Teal Records.

Hvordan lyder han?
Pedersen har mange kasketter og kan både lave drum’n’bass til dansegulvet og sexet, soulfuld og legesyg fremtidsbas med vink til Kuedo og Rustie. I sidstnævnte kategori er han allerbedst.

Lyt til ‘Rose Quartz’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schultz and Forever
Hvem er han?

Jonathan Schultz går på Køge Gymnasium, men lyder trods sin unge alder af meget mere. Den 21. januar udgiver han på det franske selskab Cracki Records sin anden ep, ‘Céline’, der er skrevet og indspillet af Jonathan alene over blot tre dage i Paris.

Hvordan lyder han?
Jonathans intense stemme er så moden, selvsikker og kraftfuld, at det er svært at forstå, at han netop blot er fyldt 18 år (han hævder at være inspireret af så forskellige vokaler som Chet Baker, R. Kelly og Thurston Moore). Det samme gælder hans folkede melodier, der bakkes nænsomt op af hans fingerspillede guitar og visse steder percussion og blide korarrangementer.

Lyt til ‘Two Flowers’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ice Cream Cathedral
Hvem er de?

Hvis du bor i København, har du allerede haft rig mulighed for at opleve trioen bestående af Anja T. Lahrmann, Kristian Paulsen og Anders Bach. De har nemlig spillet masser af koncerter og varmet op for åndsfæller som Memoryhouse og Youth Lagoon. Debutalbummet ’The Drowsy Kingdom udkommer til marts.

Hvordan lyder de?
Bandet citerer selv referener som Kate Bush, Enigma, Broadcast og Mike Oldfield, og på debutalbummet er det Anjas glasklare Kate Bush-vokal, der slæbende bærer bandets diskrete melodier igennem et tåget og detaljerigt landskab af synth og beats.

Lyt til ‘The Ranger’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dark Warble
Hvem er de?

En skæv konstellation der opererer på tværs af Atlanterhavet. Danske Christian Ankerstjerne og Jacob Koefoed har indspillet bunden af trommer, bas og guitar på debut-ep’en ‘Moon Is Trouble’ og derefter sendt dem til USA, hvor Sadie Dupuis og Samuel Rosenberg har skrevet tekster og indsunget vokaler.

Hvordan lyder de?
Over fire numre på i alt syv minutter serverer kvartetten en ultramelodiøs og vanedannende støjpop, der fungerer som en seriøst teasende trailer til en melankolsk high school-komedie fra 90’erne. Friske boy/girl-vokaler, dissonante riff og et tryk på distortion-pedalen i og næ.

Lyt til hele ‘Moon Is Trouble’-ep’en HER.

Indians
Hvem er han?

De færreste danske musikere spiller 90 koncerter i USA, før deres debutalbum udkommer. Og endnu færre sætter deres underskrift på en kontrakt fra det legendariske label 4AD, mens de blot har en håndfuld sange på cv’et. Danske Indians aka Søren Løkke Juul har imidlertid gjort begge dele.

Hvordan lyder han?
Som ene mand bag, byder Juul med sit debutalbum ‘Somewhere Else’ på ti numre med skrøbeligt knitrende elektronik og glasklare harmonier. Både piano- og synthmelodierne har potentiale til at blive perfekte popnumre, men i stedet for at give los svøber Indians sine melodier i atmosfæriske klangflader og lukker lytteren helt ind i sit stilfærdige og længselsfulde univers. Albummet lyder som var det fra et sted langt væk og burde placere den drømmende dansker med den sfæriske falset som et funklende stjerneskud på indie-himlen.

Hør allerede nu hele ‘Somewhere Else’, som er ude den 28. januar, hos NPR HER.

Lyt til ‘Cakelayers’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Breakin’ Sound 2013: De 10 mest lovende nye udenlandske navne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af