First Aid Kit vinder Nordic Music Prize

Den norske pendant til vores egen Spot Festival, norske by:Larm, er i fuld gang i søsterlandet, hvor en solid række kunstnere kæmper om pladeselskabernes gunst. En af de mere prominente happenings i forbindelse med festivalen er uddelingen af Nordic Music Prize, der siden 2010 er blevet overrakt til en nordisk kunstner eller gruppe, der med sine udgivelser har gjort sig særligt bemærket.

I år faldt gunsten på svenske First Aid Kid og deres album ‘The Lion’s Roar’.

Juryen, som udvælger vinderen, gav pigerne så rosende ord med på vejen som: »Sangskrivningen er udsøgt, melodierne tidsløse og harmonierne hjerteskærende smukke«.

Læs anmeldelse: First Aid Kit ‘The Lions Roar’

Prisen, der lyder på den nette sum af 20.000 euro, gives for at sætte yderligere internationalt fokus på det store vækstlag af nordiske kunstnere. Derudover gives prisen for at markerer plademediets essentielle rolle i en digitaliseret verden.

Ud over First Aid Kit var 11 kunstnere nomineret, heriblandt danske Choir of Young Believers. Tidligere vindere tæller islandske Jónsi og svenske Goran Kajfeš.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af