Her er 18 fede koncerter i februar

Så er koncertsæsonen for alvor begyndt igen! Vi guider til de bedste koncerter i februar.

Paul Banks
7. februar, Amager Bio

Når Interpol-frontmanden Paul Banks på egen hånd gæster Amager Bio er det med en anseelig musikalsk historie i bagagen. Sidste år var tiåret for udgivelsen af Interpols ’Turn On the Bright Lights’, men det er altså med hans anden soloplade ’Banks’ længst fremme i bevidstsheden, at Paul Banks’ bariton vil berige det københavnske publikum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paul Banks live @ KEXP

Trust
7. februar, Stengade

Den dystre electro-duo lavede lidt af en bombe i poolen sidste år med debutalbumet ’TRST’, der med sit mørke, elektroniske univers trækker tydelige paralleller til det, Crystal Castles også har haft stor succes med. Trust har tegnet en eksponentiel vækstkurve med debuten, og det er højst sandsynligt sidste gang, vi får muligheden for at se dem på et så forholdsvis lille sted som Stengade.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trust ‘Sulk’

Iceage
8. februar, KB18

Det unge band har næsten egenhændigt åbnet punkens æstetik op for det danske publikum og modvilligt fået fans på tværs af hele den demografiske såvel som sociale skala. Med den nye plade ’You’re Nothing’ på vej er forventningerne selvsagt høje, og hvis du endnu ikke har set bandets energiske sceneoptræden, skylder du dig selv den oplevelse, og så er du garanteret mindst én historie, dine børnebørn gider høre på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iceage ‘Ecstasy’ Tamaryn
8. februar, Stengade

Tamaryn rammer det københavnske med sit andet album ’Tender New Signs’, hvis referencer svælger i en tåget dis, der vikler navne som My Bloody Valentine og Cocteau Twins sammen til en vedkommende enhed, man ikke bør gå glip af live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tamaryn ‘The Garden’

Ane Trolle
7. + 8. februar, Koncerthuset/Voxhall

Ane Trolle er tilbage på den danske scene efter en mindre pause oven på en årelang etablering af sit navn som en af Danmarks mest markante, kvindelige stemmer. I den forbindelse gæster den melankolske dame både Voxhall og Koncerthuset, hvor sangerindens fængslende solounivers kan folde sig helt ud og omfavne publikum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ane Trolle ‘Honest Wall’

Indians
9. februar, Huset i Magstræde

Søren Løkke Juul gemmer sig bag mononymet Indians, og danskeren har netop udgivet sit debutalbum ’Somewhere Else’ på det legendariske pladeselskab 4AD. Hans ærlige, glidende tenor og fantastiske sange gør Indians til et særdeles lovende bekendtskab, vi som danskere kan prise os lykkelige for at have blandt os. Juul spiller for tiden kloden rundt, men kan i februar altså opleves på dansk grund.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Indians ‘I Am Haunted’ Foxygen
9. februar, Bremen

’We Are the 21st. Century Ambassadors of Peace & Magic’ – clue is in the title. For det er præcis, hvad den himmelstormende duo er – fanebærer for et nyt take og en frisk, vedkommende fortolkning af den glemte revolutions musikalske frontløbere. Kom og vær med, når Foxygen svinger taktstokken, og Bremen for en aften træder et år frem og 45 tilbage. Koncerten er endda gratis, takket være paraply-festivalen Frost, der hærger København og omegn i februar og marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Foxygen ‘San Francisco’

Kendrick Lamar
10. februar, Store Vega

2012 var et stærkt år for hiphop, og en af hovedårsagerne var uden tvivl udgivelsen af Kendrick Lamars officielle debutalbum ‘good kid, m.A.A.d. city’, der næsten akut skrev sig ind i hiphop-kanonen. Vi er så heldige, at Compton-drengen har valgt at gæste det københavnske med sin på samme tid traditionsrige og innovative hiphop og sparke år 2013 mindst lige så godt i gang som sin storebror.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendrick Lamar ‘Swimming Pools (Drank)’

Modeselektor
14. februar, Store Vega

Som en af Berlins fremmeste eksponenter for electronica, der kan tage sine cues fra alle tænkelige ophav, er Modeselektor blevet en regelmæssig sparringspartner med blandt andre Thom Yorke og Apparat. Duoen har flere gange spillet i Danmark, og hvis historien kommer til sin ret, burde det også blive en fest denne gang, når Frost har inviteret dem til at sætte gang i Store Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Modeselektor feat. Thom Yorke ”Shipwreck’ Peter Sommer
15. februar, Parkeringskælder

Frost har fra start gjort en dyd ud af at tilbyde anderledes og unikke koncertoplevelser. En af denne slags bliver i år med Peter Sommer, når han optræder i en parkeringskælder under Hotel Danmark for et intimt antal af publikummer. Der skulle til denne koncert selvsagt være gode muligheder for at høre musik fra Sommers nye album ‘Alt forladt’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Synd & Skam
15. februar, Atlas

Selv om der på udenlandsfronten bliver nikket mest mod Iceage, når snakken falder på vores lille land, er der på hjemmefronten en sprudlende scene, der har helliget sig den mere eksperimenterende del af dansksproget rock/punk. Som galionsfigur står Synd & Skam, der har henrykket store og små med lige dele kaos, orden og Talking Heads-grooves. Bandet vandt fornylig titlen som ‘Årets håb’ til Steppeulv-prisuddelingen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efterklang
17. + 18. februar, Store Vega/Dieselhouse (Spiller også den 12+13 februar i Aarhus og Aalborg på henholdsvis Voxhall og Skraaen)

Efterklang statuerede deres plads som en af dansk musiks mest innovative bands, da de sidste år kom med deres femte udspil, ’Piramida’, der var komponeret ved hjælp af lyde optaget på Svalbard. Bandet vandt prisen for ‘Årest album’ med årets Steppeulv, og giver i forbindelse med Frost hele to koncerter i træk. Først i Store Vega og dagen efter på en kæmpemotor i Dieselhouse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efterklang ‘Apples’
Local Natives
19. februar, Lille Vega

Man skal tilbage til 2009 for at finde Local Natives’ debutalbum, men i år er amerikanerne tilbage med ’Hummingbird’. Bandet har i mellemtiden udskiftet sydstaternes sol med de koldere vinde i New York, men om det kan høres på det nye udspil, må være op til den enkelte at bedømme. I hvert fald kan de nye sange opleves live, når bandet indtager Lille Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Local Natives ‘Breakers’

Dinosaur Jr.
20. februar, Voxhall

Dinosaur Jr. har både op- og nedture gemt i deres efterhånden bugnende bandhistorie, men det seneste halve årti har gruppen haft en stødt optur, der har resulteret i tre vellykkede udgivelser, senest med pladen ‘I Bet On Sky’. Opturen har også resulteret i geneksponeringen for et nyt og yngre publikum, der har taget 90’er-rockgruppen til sig med åbne arme. Om det danske publikum gør det samme vil vise sig, når gruppen kommer til det jyske og spiller på Voxhall.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dinosaur Jr. ‘Watch the Corners’

Ducktails
22. februar, Stengade

Flere vil nok nikke mere genkendende til Real Estate, end de vil til Ducktails. De to bands er dog uløseligt forbundne, da guitarist i Real Estate, Matthew Mondanile, står som frontmand i Ducktails, som Frost har hevet til hovedstaden. Hvis man er til solbeskinnede vibes og surfer-guitar, anbefales det i den grad at slå vejen forbi Stengade.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pitchfork.tv Presents: Ducktails live @ Poisson Rouge Egyptian Hip Hop
23. februar, Bremen

Deres forholdsvis unge alder taget i betragtning, er det imponerende, hvor konsekvente og målrettede Manchester-gutterne i Egyptian Hip Hop har været siden trioens spæde start som et teenage-kollektiv. Bandet er i den grad modnet, hvilket manifesterede sig i den solide ’Good Don’t Sleep’, der viser, at man det aparte navn til trods gør fornuftigt i at holde øje med de elektroniske lømler, når de river Bremen rundt i forbindelse med Frost. Gratis vel at mærke.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Egyptian Hip Hop ‘Yoro Diallo’

Mariam the Believer + Cancer
28. februar, Koncertkirken

Frost byder igen i år på en mængde fælleskoncerter og kollaborationer – overnævnte falder i første kategori. Den ene halvdel består denne aften af den svenske sangerinde med det borgerlige navn Mariam Vallentin, som foruden sit soloprojekt også har udgivet med sin husbond som Wildbirds & Peacedrums. Aftenens anden halvdel er Cancer: Forsanger i When Saints Go Machine, Nikolaj Vonsilds sideprojekt med Kristian Finne Kristensen. Duoen har endnu intet bagkatalog, men det gør næsten kun koncerten endnu mere spændende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mariam the Believer ‘String of Everything’

Dan Deacon + Thulebasen
24 + 28. februar, Atlas og Jazzhouse

Som beskuer forvirrer man kun sig selv mere end højst nødvendigt, hvis man prøver at putte Dan Deacon i en musikalsk kasse. Kraut, electronica, tyggegummipop og alt imellem smeltes sammen til en hjernetvistende omgang, hvor Deacon danser ligeså meget som publikum. Dan Deacon er en unik karakter på musikscenen, der kun udfolder sig endnu mere live. Kiss Kiss Kiss og Thulebasen varmer op i henholdsvis Aarhus og København, sidstnævnte koncert som en del af Frost.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dan Deacon ‘True Thrush’

Læs også: Guide: 10 fede r’n’b-kunstnere du skal tjekke ud

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af