34 album du skal glæde dig til

Fra Daft Punk og Major Lazer til James Blake og The National – her er 34 album, du skal glæde dig til i april, maj og juni.Tyler, The Creator ’Wolf’ (1. april)

Han har talt om pladens tilblivelse i mere end to år, og nu er den endelig klar. Tyler skal følge op på ’Goblin’ fra 2011, og med et hav af gæster som Frank Ocean, Pharrell og danske Coco O. fra Quadron skal det blive spændende at høre, hvad Odd Future-frontmanden har til os denne gang. Pladen er forresten netop lagt op på internettet til stream.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Flaming Lips ’The Terror’ (1. april)
Selv om Oklahoma-ensemblet udgav den underfundige compilation ’Flaming Lips & Heady Fwends’ sidste år, skal vi fire år tilbage for det seneste Flaming-fix i form af ’Embryonic’. Ventetiden er ovre 1. april, hvor ’The Terror’ lander, og første slip, ’Look…The Sun Is Rising’, tyder på flere legesyge eksperimenter af den gode slags..

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Knife ’Shaking the Habitual’ (8. april)
Syv år er lang tid uden The Knife, også selv om Karin Dreijer i mellemtiden har fordrevet de værste utålmodigheds-abstinenser med Fever Ray og vi også har fået en opera. Det gådefulde søskendepar er nu klar med ’Shaking the Habitual’, en plade, hvorfra vi allerede har hørt singlerne ’Full of Fire’ og ’A Tooth for an Eye’, der umiddelbart viser mere eksperimenterende tendenser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake ’Overgrown’ (8. april)
Vi har alllerede fornøjet os gevaldigt med ’Retrograde’ og ’Digital Lion’, sange der videre understreger James Blakes talent. De to numre peger i forskellige retninger, men Blakes klang- og udtryksfulde vokal samler de udforskende udtryk, og ’Overgrown’ kan godt gå hen og blive et årets helt store oplevelser på albumfronten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Kurt Vile ’Wakin’ on a Pretty Daze’ (8. april)

Den sympatiske slacker fra Philadelphia fik sig noget af et velfortjent gennembrud med albummet ’Smoke Ring for My Halo’ i 2011, og nu har han bebudet sin tilbagekomst på plademarkedet med ’Wakin on a Pretty Daze’. Den stemningsfulde ni et halvt minutter lange forløber ’Wakin on a Pretty Day’ lover godt og tyder på, at ambitionsniveauet er sat gevaldigt i vejret uden at give afkald på det tilbagelænede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

M83 ’Oblivion Soundtrack’ (8. april)
Anthony Gonzalez aka M83 har slået pjalterne sammen med komponisten Joseph Trapanese om at levere soundtracket til den kommende science-fiction film ’Oblivion’ med Tom Cruise i hovedrollen. Og at vurdere ud fra det storladne titelnummer med norske Susanne Sundfør på vokal har vi noget at glæde os til. Også udenfor biograflærredet. .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yeah Yeah Yeahs ’Mosquito’ (15. april)
Førstesinglen ’Sacrilege’ overraskede med sit brug af gospelkor, så hvad vi kan forvente os af det kommende udspil fra Karen O. og hendes kumpaner bliver spændende. Ifølge den karismatiske sangerinde skulle lyden på det nye album være mere skrabet end den glitrede forgænger ’It’s Blitz’, men Yeah Yeah Yeahs begår sig også fortrinligt i garagerock-gevandter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Major Lazer ’Free the Universe’ (15. april)
Det er efterhånden lang tid siden, den fremragende single ’Get Free’ blev sluppet fri. Igen og igen er ’Free the Universe’ blevet udskudt, men nu er der kommet styr på sagerne, og med et stjernebesat hold af blandt andre Ezra Koenig og Santigold kan Diplo og vennernes nye album ikke blive andet end en fest.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Håkan Hellström ‘Det kommer aldrig va över för mig’ (15. april)

Den svenske gadedreng er tilbage med sit syvende album, og vurderet ud fra hans festlige og uimodståelige bagkatalog glæder vi os naturligvis til at høre, hvilke skæve popperler, han gemmer i sømandsskjorten i denne ombæring. Titelnummeret, som han allerede har udsendt som video, er Håkan som vi kender ham..

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Charli XCX ’True Romance’ (15. april)
Hun er blot 20 år, men har allerede en god håndfuld stærke popsingler på CV’et, så forventningerne til Charlotte Aitchisons debutalbum er høje. Det er dekadent synthpop med pågående og mørke beats, og fortsætter Charli i samme spor som på for eksempel ’Nuclear Seasons’ er en af årets popplader måske på vej.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Junip ’Junip’ (22. april)
José Gonzales har atter slået pjalterne sammen med kumpanerne i Junip til trioens andet album. Vi har allerede kåret ’Your Life, Your Call’ til Top Track – et nummer, der med sin driftige basgang, diskrete synths og afrikanske trommer lover godt for, hvad der er i vente på resten af det selvbetitlede album, der også har affødt den stærke ‘Line of Fire’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Phoenix ’Bankrupt!’ (22. april)
Med en overlegen singleforløber som ’Entertainment’ synes de franske popdrenge er at være tilbage i fornem form. Og der er naturligvis noget at leve op til, med den farverige forgænger ’Wolfgang Amadeus Phoenix’ i erindringen, der gav liv til monstersinglerne ’1901’ og ’Lisztomania’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Snoop Lion ‘Reincarnated’ (22. april)

Snoop har lagt hiphoppen på hylden for fordel for reggae under sit nye alias Snoop Lion. Major Lazer har produceret det kommende fugl føniks-album, og med gæster som Drake og Busta Rhymes bliver det spændende at se, om Calvin Broadus kan tage kegler som rastafari i stedet for gangster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole ’Lektion #3’ (april)
Fem år er lang tid at vente, men nu har dj-kollektivet med den imponerende vinylsamling meldt deres tilbagekomst med tredje del i føljetonen om, hvordan man sublimt sampler mange års musikhistorie. Vi ser meget frem til hvilke sammensmeltninger, Skolen har brygget sammen i de mere end to år, det angiveligt har taget at forberede ’Lektion #3’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kirstine Stubbe Teglbjærg ’TBA’ (april)
Hendes sfæriske stemme har indsvøbt mangt et smukt Blue Foundation-track, og da vi hørte, at Kirstine Stubbe Teglbjærg ikke blot barslede med et soloalbum, men oven i købet et dansksproget et af slagsen, spidsede vi straks ører. ’Tæppet er faldet’ er den ene af to lækre forsmage.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vampire Weekend ’Modern Vampires of the City (6. maj)
Forløberen ’Step’ lover rigtig godt for det kommende album fra det blodsugende new yorker-slæng. Ezra Koenig har udtalt, at den nye langspiller bliver mere mørk og organisk, og at den vil markere afslutningen på en trilogi. Vi glæder os ikke desto mindre til at høre, hvad de sympatiske afrodrenge disker op med denne gang. .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Savages ‘Silence Yourself’ (6. maj)

Den kradsbørstige kvindekvartet fra London begår sig i stemningsmættet postpunk med nerve og energi i overflod. Debutalbummet bliver forløber for bandets koncert på Roskilde Festival, og hvem kan ikke andet end glæde sig over en karismatisk frontkvinde som Jehnny Beth, der både kalder Ian Curtis og PJ Harvey frem på nethinden?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Deerhunter ’Monomania’ (6. maj)
Der er endnu ikke nogen single at forholde sig til, men Deerhunters forrige skive ‘Halcyon Digest’ fra 2010 var så god, at vi tørster efter mere og har gjort det længe. At bandet selv betegner deres nye album som avantgarde og ’nocturnal garage’ får kun forventningerne og nysgerrigheden til at stige. Og så indeholder tracklisten poetiske titler som ‘Neon Junkyard’ og ‘Punk (La Vie Antérieure)’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Child of Lov ’Child of Lov’ (6. maj)
Det er endnu uvist, hvem der gemmer sig bag Child of Lov-aliasset, men Damon Albarn og kultrapperen DOOM gæster hans kommende debutalbum, der ud fra de to singler byder på en yderst interessant nyfortolkning af soul, blues og funk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Mikal Cronin ‘MCII’ (6. maj)

Lige i hælende på fremadstormende Ty Segall kommer bandkammeraten og multiinstrumentalisten Mikal Cronin, der er mindst lige så støjende og produktiv. Selvom ’MCII’ kun er Mikal Cronin andet albumudspil under eget navn, er hans diskografi uendeligt lang og fyldt med lækker alternativt garagerock, der kun kan skrue forventningerne til den nye skive i top. Og så udkommer albummet netop, så man kan nå at varme op til Cronins koncert på årets Pop Revo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MS MR ’Second Hand Rapture’ (13. maj)
Singlen ‘Hurricane’ varmede godt op, og den farverige new yorker-duo har siden spyttet et par solide og småalternative popskæringer på gaden, der lover godt for debutalbummet i maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

She & Him ’Volume 3’ (13. maj)
Kan du lide din popmusik sukkersød og retro-inspireret, er der intet andet for end at glæde sig til ‘Volume 3’, den fjerde omgang (husk julealbummet) fra M. Ward og hele verdens yndlings-Zoeey, nemlig Deschanel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.When Saints Go Machine ‘Infinity Pool’ (20. maj)

Det kom som en glædelig overraskelse, da Nikolaj Vonsild under en koncert med sit andet band Cancer ’kom til at afsløre’, at When Saints Go Machine havde færdiggjort nyt album. Vi kårede ’Konkylie’ til årets bedste danske album i 2011, hvilket naturligvis sætter et vist pres på drengene og deres ’Infinity Pool’, som vi allerede har fået en forsmag på med den Killer Mike-gæstede ’Love and Respect’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daft Punk ’Random Access Memories’ (20. maj)
Uden tvivl årets mest imødesete album. Sidst de gav lyd fra sig var med soundtracket til ’Tron: Legacy’, men det sidste regulære Daft Punk-album var ’Human After All’ helt tilbage i 2005. Så der er tale om noget af en tilbagekomst fra den franske duo, vi næsten ikke kan vente på. Indtil videre er der blevet sluppet to smagsprøver af 15 sekunder, den ene loopet i ti minutter forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The National ’Trouble Will Find Me’ (20. maj)
Det er efterhånden tre år siden, de fik os til at synge med på ’Bloodbuzz Ohio’, og nu melder The National klar med nyt album. Det kan godt være, at de mener problemerne vil finde dem på det nye album, men vi er ret sikre på, at deres status som et formidabelt rockband af vores tid vil blive yderligere cementeret. Og så er de jo blevet annonceret til Roskilde Festival. .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Cocorosie ‘Tales of a Grass Widow’ (27. maj)

Casady-søstrenes femte album er endelig på vej, og med mindet om dets fremragende forløber ’Grey Oceans’ tilbage i 2010 kan man ikke andet end at glæde sig til nye skøre lydpåfund fra de to karismatiske damer. Allerede nu er det muligt at høre singlen ’Gravediggress’. Det tegner godt – i hvert fald, hvis man er til de to søstres meget særprægede lyd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mount Kimbie ’Cold Spring Fault Less Youth’ (27. maj)
Med et par stærke ep’er og debutalbummet ’Crooks & Lovers’ var de frontløbere for den nu noget intetsigende genrebetegnelse kendt som post-dubstep, og vi ser derfor naturligvis frem til, hvad de to beatmagere i Mount Kimbie disker op med her tre år senere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Waldo & Marsha ’TBA’ (maj)
Otte mand høj kan det danske band noget med guitarer og hvid støj, og shoegaze-talenterne er oven på succesen med deres debut-ep ‘Smiling at the Ground’ nu klar til at tage spinget fuld ud i albumland. Vi glæder os.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Kissaway Trail ‘Breach’ (maj)

De har haft deres share af modgang i form af mandefald i line-uppet, men de er her heldigvis endnu. Kissaway Trail i trioformat anno 2013 besidder stadig evnen til at levere storladne indiehymner med brusende omkvæd. Hvilket er mere end tydeligt på forløberen ’Nørrebro’, der med rette sætter forventningerne højt til det tredje album ’Breach’ fra de danske drenge.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Quadron ’Avalanche’ (3. juni)
Der skulle gå meget lang tid før den skamroste danske duo varslede en opfølger til deres underskønne debut ’Quadron’ fra 2009. Men endelig skete det, og vi kan nu glæde os til at byde sommeren velkommen med elektronisk soul tilsat Coco O.’s overlegne vokal. Med det nye track ’Hey Love’ der slap fri på nettet sidste måned, har Quadron givet os en lækker teaser til, hvad vi har i vente. Prisen som P3 Talentet var fuldt fortjent.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Smith Westerns ’Soft Will’ (10. juni)
Vi har allerede hørt førstesinglen ’Varsity’ fra det kommende album, og ja tak – vi vil gerne høre mere melankolsk synthesizerpop fra Chicago-trioen. Albummet kunne meget vel blive det perfekte soundtrack til den længeventede sommer, for selv om tekstuniverset måske er lidt deprimerende, så er lyduniverset det langt fra. Som det var tilfældet på albummet ’Dye It Blonde’, kan ulykkelige kærlighedssange nemlig være svært opløftende, når de leveres med Smith Westerns positive energi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Austra ‘Olympia’ (18. juni)

Det er efterhånden to år siden, vi sidst har hørt fra den elektronisk storladne trio fra Toronto, men nu melder de klar med nye toner. En forsmag på, hvad der er i vente fra Katie Stelmanis og co. er allerede ude i form af forløberen, den pianodrevne ørehænger ’Home’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sigur Rós ’Kvaikur’ (18. juni)
Det er kun et år siden, de sidst gav lyd fra sig, men nu er Sigur Rós tilbage med nyt album. I mellemtiden har bandet dog sagt farvel til keyboardspilleren Kjartan Sveinsson, hvilket skal have affødt et mere aggressivt udtryk i lydbilledet. Vi synes nu, at Sigur Rós lyder som de plejer, hvilket kan høres på forløberen ’Brennisteinn’. Og det er bestemt ikke så ringe endda.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ’… Like Clockwork’ (juni)
Rock on brother. Queens of the Stone Age melder klar til bulder og brag, og med Dave Grohl tilbage bag tønderne burde der ikke blive et øje tørt, gruppens bagkatalog in mente. Lad os håbe, at albummet kan leve op til den Orange Scene-tjans, der uden tvivl er i vente under sommerens Roskilde Festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Guide: 10 essentielle new yorker-bands

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af