David Bowie

David Bowie tog røven på det meste af musikbranchen, da han pludselig havde et splinternyt studiealbum klar. Musikalsk er det dog småt med overraskelserne fra manden, der gang på gang satte nye standarder i 70’erne med sine hamskifter fra glamrock til spacy kultfigur og siden opdagede den amerikanske soul. ’The Next Day’ er solidt håndværk fra en gammel excentriker, der desværre ikke er så excentrisk længere.

Produktionen fra den gamle samarbejdspartner og stjerneproducer Tony Visconti er simpel, dyr og studielækker og klæder egentlig de nye sange ganske godt. ’The Stars Are Out (Tonight)’ er en ganske glimrende rockhymne med Bowie i vokal topform, og ’Valentine’s Day’ en fin dramatisk ballade, der vækker minder om Mott the Hooples glam-klassiker ’All the Young Dudes’, som Bowie jo også stod bag.

Læs også: Se Bowie og Tilda Swinton i videoen til ‘The Stars Are Out (Tonight)’

På ’You Will Set the World On Fire’ prøver Bowie og Visconti sig med lidt guitarvildskab, men det har ikke rigtigt den ønskede virkning – det bliver for ferskt og bedaget.

Herfra skal der lyde en dyb respekt til den gamle mester for ikke bare at læne sig tilbage og tælle penge eller drage på endeløse Greatest Hits-turneer, men i stedet forkæler sin mange fans med nyt materiale. Lidt ærgerligt er det dog, at han ikke har taget større chancer, eventuelt sammen med en yngre producer – man kunne komme i tanke om mange skæve hjerner, som sikkert kunne få noget mere overrumplende ud af legenden end disse velskrevne, men konservative 14 sange.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
David Bowie. 'The Next Day'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af