Rhye

Der er noget overdrevent sensuelt over Rhye. Tag verdens største lille single ’Open’ med den lækreste basgang og en himmelsk vokal, som prompte kunne gøre en hardcore satanist gudfrygtig. Sangen er en reinkarnation af kælen symbiotisk sex på satinlagner og gjorde verden til et bedre sted at være, da den dukkede op i 2012.

Pigen som sang om kap med englene, viste sig at være en mand fra Canada ved navn Michael Milosh. Manden bag de drømmende og fjerlette soul-produktioner er danske Robin Hannibal.

Læs også: Se Rhyes video til ‘Open’

Som Hannibal har for vane, når han producerer – blandt andet for Boom Clap Bachelors og Quadron – er Rhye præcis alt det, der er lækkert ved 80’erne: Forførende og tilbagelænet funky a la Prince på ’Shed Some Blood’, som hørmer af ’Miami Vice’, pastelfarvede skjorter og yachtfester. ’Verse’ viser Rhye på én gang som sentimentale groovesters og cheesy-cool popriddere i sporene af en kælen Lionel Richie, og ’One of Those Summer Days’ er en jazzet og sfærisk blæserballade af de mere eksperimenterende. Ikke mindst popper det farvestrålende og world-funkede gadekryds ’3 Days’ op og sender hilsener til Sade, når hun altså ikke var i depri-mode.

Åbnerne ’Open’ og ’The Fall’ er pladens giganter med melodier af sødmefuld melankoli: De er fuldstændig umulige at afvise for primater med ører, rytme og hjerte. Samtlige sange er dog luksusproducerede smooth operators på en plade, som fører dig tilbage til 80’erne på et luksus-spaophold for sjælen – og hvem fanden har ikke lyst til det?

Rhye. 'Woman'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af