20 koncerter du skal opleve i maj

Maj bugner af koncerter og festivaler. Fyld blandt andet kalenderen med Beyoncé, Kurt Vile, Apparatjik, , Nosaj Thing og Daughn Gibson.


Low

2. maj, Loppen

Man kan ikke snakke om melankolsk, lavmælt og inderlig indie uden at nævne Low. Sadcore-bandet, anført af ægteparret Alan Sparhawk og Mimi Parker, har beriget plademarkedet med flere roste album og berørt koncertgængere med mangt en intens live-performance. I år kan Low fejre 20-års jubilæum, og det har de allerede markeret med udgivelsen af deres 10. album ’The Invisible Way’, der nu kan opleves på Loppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Low ‘Pissing’ (live)

Kirstine Stubbe Teglbjærg
2. maj, Ideal Bar

Hun slog først sine folder som sangerinde i Blue Foundation, der markerede sig med en række roste albums i 00’erne. Men nu er frekvensen tunet ind på solokarrieren, og med det dansksprogede album ’Hamskifte’ er Kirstine Stubbe Teglbjærg atter klar til fange lytterne med sin sfæriske røst. Denne aften er første gang, publikum har mulighed for at høre de nye toner fra Teglbjærg live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kirstine Stubbe Teglbjaerg ‘Tæppet er faldet’

Apparatjik
3. maj, Statens Museum for Kunst

Supergruppen med Jonas Bjerre i front leverede en unik optræden på sidste års Roskilde Festival, hvor lyd og visuals gik op i en højere enhed. Nu vender de tilbage med en koncert på Statens Museum for Kunst, hvor kvartetten vil optræde i en specialdesignet kube kaldet The Light Space Modulator. Så der er al mulig grund til at indløse billet til denne aften i museets smukke rammer, der med garanti igen vil iscenesætte bandet på spektakulær vis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Apparatjik ‘Datascroller’ SPOT Festival
3. – 4. maj, Aarhus

Blandt de mange artister kan man på årets Spot blandt andet opleve danske CTM. Anbefalinger og en separat guide til programmet kommer på Soundvenue.com snarest.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

CTM ‘Jewel’ (Wimp Live Sessions)

Kissaway Trail
6. maj, Ideal Bar

Tre år er gået siden Odense-drengene med hang til stort anlagte indiehymner sidst gav lyd fra sig med albummet ’Sleep Mountain’. Siden har bandet gennemlevet en række ændringer, blandt andet er de nu reduceret fra kvintet til trio. Men troen på egne evner lever stadig i bedste velgående, og denne aften serverer Kissaway Trail smagsprøver fra deres tredje album ’Breach’, der udkommer til august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Kissaway Trail ‘Beat Your Heartbeat’

Pop Revo
9. – 11. maj, Aarhus

Festivalen i Smilets By har en lang række spændende acts på plakaten af både hjemlig og international karat. Oplev blandt andet Mount Eerie, Forest Swords, R. Stevie Moore, The Rumour Said Fire og Thulebasen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thulebasen ‘Monster’

10. maj, Lille Vega

Det er ikke mange live-optrædener, den ellers så fremadstormende Karen Marie Ørsted aka Mø har leveret i Danmark. Men den 10. maj kan man endelig opleve hende i Lille Vega, hvor der er lagt op til et brag af en koncert. For som vi netop har set til hendes show under P3 Guld, er Mø en sand energibombe på scenen. Vi glæder os til at opleve hendes electropop i en lignende kraftudfoldelse, og da hun indtil videre kun er kommet med tre singleudspil, kan det næsten ikke undgås, at koncerten kommer til at byde på nyt materiale.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mø ‘Pilgrim’ (live P3 Guld 2013)


Click Festival

10. – 11. maj, Helsingør.

Kunst- og musikfestivalen præsenterer en bred vifte af kunstnere, visuelle som musikalske. Heriblandt Laurie Anderson, Synd og Skam, Lower, Frisk Frugt og elektroniske sværvægtere som Squarepusher, Demdike Stare og Voices From the Lake.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Synd og Skam ‘Op af dine lår’ (live Jazzhouse)

The Knife
12. + 13. maj, Store Vega

Det er et yderst imødeset comeback, der er på plakaten denne aften. Karin og Olof Dreijer er blandt de mest innovative, respekterede og samtidig utilnærmelige artister fra Sverige i mange år. Ikke desto mindre (eller netop derfor) nyder de stor popularitet for deres originale og mystiske electronica. Forvent det uforventelige, når The Knife indtager Vega med blandt andet laserlys, kostumer og materiale fra det nye album ’Shaking the Habitual’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Knife ‘A Tooth For An Eye’
Bruce Springsteen & The E Street Band
14. maj, Parken

Sidste år skrev han dansk rockhistorie med en veloplagt koncert på Roskilde Festival og nu vender Bossen tilbage til Danmark, nærmere betegnet Parken, som har lagt rammer til mangt en koncert med The E Street Band. Springsteens betydning og status som en af rockens uomgængelige figurer kan ikke diskuteres. Forvent et stadionrockshow i verdensklasse, når Jersey-ikonet fyrer op for sine ’blue collar’-hymner og evergreens som ’Born to Run’, ’Dancing in the Dark’ og ’Hungry Heart’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Bruce Springsteen & The E Street Band ‘Born to Run’ (live)

Daniel Johnston,
15. maj, Lille Vega

Kongen af skramlet, naiv lo-fi indtager Vega. Daniel Johnston indledte sin karriere i start-80’erne med hjemmelavede kassettebånd og store stjerner som Kurt Cobain, David Bowie, Beck og Tom Waits har alle erklæret sig som fans. Hans omfattende sangkatalog indbefatter historier om alt fra The Beatles til spøgelset Casper. Til trods for et psykisk ustabilt sind er han stadig produktiv, også på livescenen. Gå ikke glip af en aften i selskab med en sand musikalsk ener.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daniel Johnston (live The Henry Rollins Show)


The Besnard Lakes + Blaue Blume

17. maj, Stengade

Det canadiske band, anført af ægteparret Jace Lasek og Olga Goreas, er tilbage med nyt album ’Until In Excess, Imperceptible UFO’. Et album, der bringer deres mørke postrock og sfæriske shoegaze til København. Opvarmningen står Blaue Blume for. Artpop-kvartetten er et forholdsvis ubeskrevet blad på den danske musikscene, men de har allerede fortjent gjort opmærksom på sig selv med den flotte sang ’On New Year’s Eve’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Besnard Lakes ‘Albatross’ Nosaj Thing
17. maj, Pumpehuset + 18. maj, Voxhall

Den amerikanske dj og electronica-musiker gæster både København og Aarhus i anledning af hans andet album ‘Home’. Nosaj Thing har slået sin navn fast som respekteret producer, først med debutalbummet ‘Drift’, og hans vuggende hiphop-beats kommer direkte fra den sprudlende Los Angeles-scene af spændende producere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nosaj Thing, Dj set (live KEXP)

Unknown Mortal Orchestra
21. maj, Lille Vega

For første gang nogensinde gæster den newzealanske lo-fi-trio Unknown Mortal Orchestra Danmark, hvor de den 21. maj kigger forbi Lille Vega i anledning af deres imponerende nye album ‘II’. Med bandets charmerende lyd, dystre tekster, drømmende melodier og ikke mindst forkærlighed for 60’ernes og 70’ernes psychedelia, er der lagt op til en live-oplevelse, man kan fortabe sig i.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Unknown Mortal Orchestra ‘Swim and Sleep (Like a Shark)’


Young Galaxy

22. maj, Beta

Der skal nok komme fut i dansefødderne, når canadiske Young Galaxy slår vejen forbi Amager med deres feststemte album ’Ultramarine’ i bagagen. Synthpop-kvartetten anført af Catherine McCandless har over fire album udviklet sig i retning mod et stadigt mere iørefaldende og dansabelt udtryk, et udtryk, der nok skal sprede kåd energi blandt publikum ved Young Galaxys koncert.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Young Galaxy ‘Blown Minded’
Fritz Kalkbrenner
24. maj, KB18

Han har måske altid stået lidt i skyggen af sin bror, Paul Kalkbrenner, der som bekendt holdt hof på Arena under sidste års Roskilde Festival, men lillebror Fritz kan bestemt også på egen hånd, og står for et lidt blødere lydbillede end brormand. Sidste år udgav han hele to album, ’Suol Mates’ og ’Sick Travellin’’, og nu slår dj/produceren fra Berlin vejen forbi Kødbyen som led i sin ’Sick Travellin’ World Tour 2013’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fritz Kalkbrenner ‘Facing the Sun’


Beyoncé

27. maj, Forum

I maj kan man også glæde os til at opleve en af tidens største popikoner, når Beyoncé den 27. lægger vejen forbi Forum. Vi ser frem til Beys overlegne performance-skills, og glæder os til at blive overvældet af dans, lys og musik. Og så siger det selvfølgelig sig selv, at vi også håber, at hun lufter numre fra det album, som efter alt at dømme er på vej.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beyoncé ‘End of Time’ (live Revel)

Kurt Vile
29. + 30. maj, Amager Bio/Voxhall

Sammen med sit backup-band The Violaters gæster den langhårede rockkomet Kurt Vile Danmark og spiller hele to koncerter i maj, hvor hverken jyder eller københavnere behøver at føle sig snydt. Det er dog langt fra første gang, at Vile besøger Danmark, men det er altid en fornøjelse at opleve hans stilsikre fremførelse af støvet slacker-rock. Derudover glæder vi os selvfølgelig til at høre live-fortolkningen af den nye skive ’Wakin on a Pretty Daze’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kurt Vile ‘Hunchback’ (live Mercury Lounge)
Ryan Hemsworth
29. maj, Rust

Der er Distortion i gaderne, og midt i det hele er vi stolte af at kunne præsentere en Soundvenue Session med en af hiphop-scenens mest spændende, nye producere. Vi taler om den canadiske dj og producer Ryan Hemsworth, der taler kegler som beat-leverandør til diverse rappere, men også er fremragende som kreatør af storladne og stemningsfulde instrumentaler. Hemsworth giver koncert midt i Rusts officielle Distortion afterparty.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ryan Hemsworth ‘Colour & Movement’

Daughn Gibson
30. maj, Pumpehuset

Daughn Gibson udsendte i sommeren 2012 sit debutalbum ’All Hell’. En udgivelse, der modtog megen ros, ikke mindst her på siderne, hvor albummet fik topkarakter og endte i vores top tre over de bedste album fra 2012. Gibsons alternative take på country er bjergtagende, og nu har han netop annonceret sit kommende album, ‘Me Moan’. Forvent smagsprøver derfra og kendinge fra ‘All Hell’, når crooneren indtager Pumpehuset under Distortion.

Læs også: 11 udenlandske festivaler du skal glæde dig til

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daughn Gibson ‘All Hell’ (live OFF Festival 2012)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af