Syv rappere Tyler The Creator er inspireret af

Vi dykker ned i indflydelserne bag Tylers musikalske univers.


1. Eminem

Eminem er nok den rapper, hvis indflydelse er tydeligst på Tyler. Der er de komplekse rimstrukturer, den ekstremt personlige bekendelsesrap og selvfølgelig den kontroversielle og provokerende attitude og det vulgære sprog. Et interessant aspekt ved Tyler og Odd Future er, at de ikke kun er inspireret af Eminems anerkendte tidlige klassikere, men også hans nye albums.

Store dele af chok-teksterne på ‘Goblin’ var tydeligvis inspireret af Eminems splatter-fortælling ‘3 AM’ fra ‘Relapse’, Eminems album fra 2009, et album som Odd Futures Earl Sweatshirt også har rappet om på nummeret ’ePar’.

Eminem ‘3 AM’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


2. Nas

Umiddelbart synes Nas’ poetiske Queensbridge-historier at være meget langt fra Tylers flabede og kaotiske udtryk. Men da Tyler interviewede Nas for bladet XXL fortalte han, at nogle af hans favoritnumre med Nas var ‘Nazareth Savage’ og ‘Zone Out’, to ret atypiske Nas-sange, der er aggressive og lyrisk tætte.

Især ’Nazareth Savage’ er et undervurderet nummer, hvor Nas når næsten Tyler’ske niveauer af chok-splatter-rap. En mere typisk Nas-inspiration kan man finde på det nye album ‘Wolf’, hvor nummeret ’48’ sampler Nas’ svar fra ovennævnte interview. Sangen er en reflekterende fortælling om forvandlingen fra fattig til rig og viser en Tyler, the Creator, der udvider sin horisont og forsøger at samkæde sig selv med samfundet.

Nas ‘Nazareth Savage’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Waka-Flocka-Flame1-600x462


3. Waka Flocka Flame

I en af de mange YouTube-videoer af Odd Future-slænget sidder Tyler og de andre i en bil, da et nummer af Waka Flocka Flame kommer på. De går fuldstændig grassat. Især Tylers begejstring for den antilyriske og hyperenergiske Atlantra-rapper er tydelig.

Han har faktisk lavet et nummer i Wakas aggressive og kaotiske stil: ’Bitch Suck Dick’ fra albummet ‘Goblin’er vel nærmest en Waka-homage. De har lavet nummeret ’I’ma Hata’, men rygter om et fælles mixtape er ikke blevet opfyldt. Atlanta-rapperen får også et shout out på introen til ‘Goblin’.

DJ Drama feat. Tyler, Waka Flocka Flame & D-Bo:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


4. Clipse

Virginia-duoens to første plader, med de bibliske titler ‘Lord Willin” og ‘Hell Hath No Fury’, er ekstremt kolde og narkodealerfortællinger. Begge albums er producerede af Tylers forbilleder The Neptunes. Selv da producerduoen blev verdens nok største producere i begyndelsen af 00’erne, gemte de deres ondeste og mest spartanske beats til Clipse. Virginia-duoen er en klar forløber, når det gælder at sammenkæde underspillede og sofistikeret Neptunes-lyd med anderledes hårde rim og dystre attituder.

Clipse feat. Pharrell ‘Chinese New Year’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


5. MF DOOM

Indflydelsen fra den maskebærende superskurke-rapper er måske tydeligst i Earls småsnakkende og henkastede flow, men inspirationen er også til stede i Tylers tegneserie-agtige univers af alteregoer og bizarre eventyr.

Desuden er DOOM en forløber, og måske også et forbillede, i forhold til de skæve og originale sammenligninger, som Odd Future-lederen tit smider om sig med: Linjen »I’m about as lonely as crackers supermodels eat« fra Wolf-nummeret ’Cowboy’ er selvironisk, sårbar og rammende på samme tid og kunne sagtens være sagt af DOOM.

MF DOOM ‘Doomsday’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


6. Redman

Før der var Tyler, the Creator var der Eminem, og før der var Eminem var der Redman. Eminem kaldte Redman sin yndlingsrapper på nummeret ”Til I Collapse’ og man kan se hvorfor: Redman er kaotisk, skør og broget. Han er ligeglad med det meste, ryger mere end de fleste og lyder som den slemme dreng i klassen, der altid er ude på drengestreger.

Eminems skøre og løsslupne side er inspireret af Redman, og også Odd Futures tågede og brogede gruppedynamik er ikke ulig det makkerskab, Redman havde med Method Man. Redman og Method Mans geniale rygerfilm ‘How High’ er nærmest Odd Future ti år før.

Method Man & Redman ‘How High’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


7. The Neptunes

Godt nok ikke lige rappere i denne sammenhæng, men Odd Future-beats lyder rigtig meget som Neptunes-beats. På den første bølge af Odd Future-album lød produktionerne stadig som mudrede lo-fi-versioner af forbillederne, men på de nyere, mere polerede udgivelser er ligheden endnu mere udtalt.

Mens ‘Goblin’ i høj grad gjorde brug af Neptunes tidlige stil, de hårde og kolde synthbeats, som de producerede for blandt andet Clipse, ligner Tylers nye album Neptunes på deres kommercielle højdepunkt, da de producerede store hits for Snoop Dogg og Jay-Z samt Pharells egen ‘Frontin”. Pharell gæster også ‘Wolf’ og får flere shoutouts fra Odd Future-lederen, først da han refererer NERD-albummet ‘In Search Of…’, og senere da han imiterer Pharells måde at hviske ‘Star Trak’ på, navnet på Neptunes’ pladeselskab.

Læs også: De 10 mest markante numre i politiske hiphop gennem tiden

Pharrell ‘Frontin”:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af