Roskilde Festival: Dem glæder redaktionen sig til at opleve

Roskilde Festival: Dem glæder redaktionen sig til at opleve

Soundvenues tre musikredaktører anbefaler her hver deres must-see-koncerter under sommerens festival. Plus hvem de med lidt ønsketænkning gerne ville have set på plakaten.


Nicolai Torp, chefredaktør

1. James Blake
»Vores forsidefjæs i denne måned har udviklet sig enormt over de seneste par år, og sangskrivningen på hans nye album når et tårnhøjt niveau. Jeg kan dårligt vente med at opleve, hvordan han på scenen vil kombinere sin skrøbelige og skælvende soul-vokal med klaveret, de komplekse rytmiske strukturer og den buldrende bas i uendelige mønstre. Uforudsigeligheden er bare ét de stærke kort, englænderen holder på hånden«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake ’Overgrown’

2. King Krule
»Den 18-årige ginger, tidligere kendt som Zoo Kid, har end ikke udgivet et fuldt album, men virker som en gammel mand i en ung krop og har høstet respekt fra så forskellige kolleger som Billy Bragg og Frank Ocean. Hans sprukne dybe stemmer spytter poetiske tekster over en svært beskrivelig bund af hans rumklangsomfavnede elektriske guitar, trommemaskiner og dyb bas. Moden, vidtfavnende og original – han kan blive årets overraskelse«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

King Krule ’Rock Bottom’

3. Parquet Courts
»Newyorkerne står bag det bedste debutalbum, jeg har hørt i år. Jeg kan høre både Pavement, Sonic Youth og først og fremmest en hel masse Wire i deres 15 ultra-catchy stoner-hymner, og så jeg er jeg en happy camper. Jeg håber, de skal spille en sen nat på Pavilion, så jeg kan nå at drikke en halv kasse øl først«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Parquet Courts ’Borrowed Time’ (Live på KEXP)

Jeg ville gerne have set: Major Lazer
»Programmet mangler en regulær fest på Orange, og det er svært at komme i tanke om nogen, der kunne have håndteret den bedre end Diplo og hans slæng. Major Lazer leverer både våde varer og drops til berusede basarme, musikhistoriske referencer til nørderne og de aldrende, samt tilstrækkelig med kreativ snilde til, at feinschmeckerne også kan forsvare at hoppe med«.

Læs anbefalinger fra vores magasinredaktør
Kristian Keller på
side 2.

Kristian Keller, magasinredaktør

1. Savages

»De fire britiske kvinder er meget snart klar med en mørk og intens postpunk-debut, der til fulde lever op til den massive opmærksomhed, bandet har modtaget i løbet af det seneste års tid. En steppebrand der især er blevet antændt af deres energiske og ’no bullshit’-liveoptrædener. Og endelig bliver det os danskeres tur til at mærke varmen, når indpiskeren Jehnny Beth bag mikrofonen nok skal kaste endnu mere benzin på bålet«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Savages ‘She Will’

2. Matthew E. White
»Festival og fællesskab er nærmest synonymer – og jeg glæder mig til at vugge blidt – forhåbentlig en solrig eftermiddag – til Matthew E. White. Hvis nogen kan forvandle et helt telt til ét stort gospelkor, så må det være den beskæggede og charmerende amerikaner og hans strygerbesatte hvidemands-soul. Albummet ‘Big Inner’ lyste klart og overraskende tidligere på året og virker som et oplagt festival-soundtrack«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Matthew E. White ‘Steady Pace’


3. Disclosure

»Det er en sikker fest, når brødrene Guy og Howard Lawrence stiller sig bag knapperne. Hvis du bare skal have den korte forklaring, så tjek singlen ’White Noise’ nedenfor, hvor Aluna Francis fra AlunaGeorge lader sin r’n’b-vokal danse med den legesyge synthmelodi. Det er en af årets bedste singler, og brødrene kommer til Roskilde med et friskt debutalbum forhåbentlig fyldt med flere dansevenlige house/garage-produktioner«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Disclosure feat. AlunaGeorge ‘White Noise’

Jeg ville gerne have set: Frank Ocean
»Åh, Roskilde, ikke igen. Sidste år gjorde det ondt i sjælen, da Frank ikke var at finde på plakaten, og i år synes han endnu mere selvskreven. For mens hans debutalbum kun udkom få uger efter festivalen sidste år, så fyldte det alt resten af året og lyser stadig som dét værk, der senest for alvor fik musikken til at gå op i en større enhed. Jeg er sikker på, at Roskilde-bookerne har prøvet, men suk, Frank har stadig sin første danske koncert til gode«.

Læs anbefalinger fra vores webredaktør
Christian Wolkoff på
side 3.

Christian Wolkoff, webredaktør

1. Kendrick Lamar
»I min optik er ’good kid, m.A.A.d city’ det mest gennemførte hiphop-album siden Kanyes smukke, twistede fantasi. Kendrick Lamar har bestemt også et stærkt bagkatalog, men jeg kunne ikke undgå at nære en smule skuffelse, da sidste års album ikke blev leveret i fuld force under hans februar-besøg i Store Vega. Roskilde-koncerten bliver forhåbentlig en personlig forsoning (for os begge!), med hænderne i vejret og følelsen af i halvanden time at være hensat til Compton og K-Dots dannelsesrejse«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendrick Lamar ’Swimming Pools (Drank)’

2. Angel Haze
»En af sidste års positive overraskelser var Angel Haze, der brød ud af internet-obskurhed med det gennemborende album ’Reservation’. Store følelser, afmagt og traumer serveret via intens bekendelsesrap kombineret med aggressiv attitude og punchlines galore på numre som ’New York’ og ’Werkin Girls’. En sen nattetime på Cosmopol kunne det godt gå hen og blive en både voldsom og sårbar hiphop-opvisning«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Angel Haze ’Werkin Girls’

3. En aften med pladeselskabet Numbers
»Den nye dobbeltsingle ’Triadzz/Slasherr’ viser en Rustie i topform, og når den skotske producer starter festen op sammen med resten af vennerne fra pladeselskabet Numbers kommer jorden til at ryste. Oneman og Jackmaster er klasse-dj’s, og bas er kun et fattigt ord, når det syv m/k store sjak spiller op til, hvad der formentligt bliver et brag. Og så er Deadboy en personlig favorit – hans remix af Drakes ‘Fireworks’ har fulgt mig i tykt og tyndt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Drake ’Fireworks’ (Deadboy slo-mo house edit)

Jeg ville gerne have set: The Weeknd
»Den ’nye’ bølge af r’n’b er kommet for at blive, og The Weeknds mixtape-trilogi var et uomtvisteligt højdepunkt i 2011 – ja, det er allerede så lang tid siden. Misforstå mig ikke, Miguel er fantastisk, men ville Roskilde Festival (Frank Ocean til side) have præsenteret toppen af kransekagen, skulle det have været med den sleazy antihelt Abel Tesfaye, der eftersigende også arbejder på et nyt album«.

Læs også: Q&A med Roskildes musikchef: »Vi overvejer at sætte James Blake på Orange«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af