Guide: Her er 15 album du skal glæde dig til i juni

Juni byder på et hav af spændende udgivelser. Her er 15 af slagsen, som vi glæder os ekstra meget til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Quadron ‘Hey Love’

Quadron ‘Avalanche’ (3. juni)
Den danske soul-duo er endelig klar med hele albummet ovenpå de stærke singler ‘Hey Love’ og ‘Better Off’, hvor sidstnævnte endda har Kendrick Lamar som gæst. Danskerner er siden debuten i 2009 blevet signet på det store amerikanske pladeselskab Epic Records, og så har producer-halvdelen Robin Hannibal haft stor succes med Rhye. Forvent en fløjlsblød albumoplevelse.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Disclosure feat. Eliza Doolittle ‘You & Me’

Disclosure ’Settle’  (3. juni)
Brødrene Guy og Howard Lawrence har debutalbummet ‘Settle’ frisk under armen, når de spiller på Roskilde Festival til sommer. Og der er bestemt noget at se frem til. De unge herrer formår at inkorporere house i en ret så original elektronisk cocktail, hvilket allerede har kastet behørig opmærksomhed på duoen med en ep og en række solide singler og remixes. ‘Settle’ bryster sig desuden af en lang række gæsteoptrædende, heriblandt Jamie Woon, AlunaGeorge og London Grammar. Det skal nok blive festligt.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ‘I Appear Missing’

Queens of the Stone Age ‘…Like Clockworks’ (3. juni)
Man kan forvente at få serveret en hel bestemt omgang chiligryde tilsat lige dele hurtige biler og drønhedt ørkensand så langt øjet rækker, når de tunge drenge i Queens of the Stone Age er klar med deres førske skive siden 2007’s ‘Era Vulgaris’. Det nye album drøner da også afsted ud i det tungrockede med arrige trommer, knivskarpe guitarer og Josh Hommes vridende vokal i front som på førstesinglen, ‘My God Is The Sun’. Og med en tilhørende billedeside, der præsenterer et apokalyptisk ørkenunivers er kursen sat. Vi glæder os.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gold Panda ‘Brazil’

Gold Panda ’Half of Where You Live’  (10. juni)
Der er også godt nyt i sigte hos fans af den britiske producer Derwin Powers aka. Gold Panda. Han er på trapperne med nye elektroniske toner, hvoraf vi allerede har lagt ører til nummeret ’Brazil’. Gold Panda har selv betegnet ’Half of Where You Live’ som et storbyalbum, der er inspireret af Derwins erfaringer fra at bo i Sao Paulo. Med hans iørefaldende evne til at sætte beats og syntetiske lyde sammen på forgængeren ’Lucky Shiner’, er der med rette forventninger til det nye materiale.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Boards of Canada ‘Reach for the Dead’

Boards of Canada ’Tomorrow’s Harvest’  (10. juni)
Det er efterhånden en rum tid siden, vi sidst hørte fra electronica-pionererne Michael Sandison og Marcus Eoin. Men nu barsler de med ’Tomorrow’s Harvest’, som  bliver den skotske duos første album i otte år. At duoen alle dage har været yderst pressesky og omgærdet deres karriere med mystik gør ikke forventningerne mindre, mens den stemningsmættede single ‘Reach for the Dead’ bestemt også varsler godt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Surfer Blood ‘SWIM’

Surfer Blood ’Pythons’  (10. juni)
Surfer Blood har flair for at skrue kåd guitarrock og iørefaldende hooks sammen. Det fremgik tydeligt på forrige udspil ’Tarot Classics’. Nu er den powerpoppede indievartet fra Florida på trapperne med ’Pythons’, som er deres major label-debut, idet bandet har signet med Warner. Det er anden langspiller signeret af John Paul Pitts og co., og at dømme ud fra den collegerock-influerede forløber ’Weird Shapes’ er Surfer Blood tilbage med en solid omgang alternative knaldperler. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

These New Puritans ‘Hologram’

These New Puritans ’Field of Reeds’ (10. juni)
I begyndelsen af maj kårede vi sangen ’Fragment Two’ til Top Track. Det er første udspil fra These New Puritans’ kommende album og lover godt for artpop-kvartettens nye eventyr, med sine sofistikerede pianoanslag og strygere. Det er tre år siden, These New Puritans gav lyd fra sig med albummet ’Hidden’, og i betragtning af, at der eftersigende yderligere indgår både hornensemble og lyden af knust glas på London-gruppens nye udspil skulle ambitionerne være i top.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lust For Youth ‘Chasing the Light’

Lust For Youth ’Perfect View’ (10. juni)
Med en udtalt forkærlighed for 80’ernes dystre synthpop og periodens ditto postpunk lander Lust For Youth med sit tredje album. Under navnet finder vi svenske Hannes Norrvide, som udviser tæft for at skrue hypnotiserende melodier og dystopiske hooks sammen. Både ’Breaking Silence’og ’Chasing the Light’ (sidstnævnte er dog ikke at finde på albummet) har været Top Tracks og skærpet nysgerrigheden og forventningerne til, hvad Norrvide ellers har af godter gemt i de sortklædte ærmer.

Ponyblod_588-588x285

Ponyblod ‘Ponyblod’ (10. juni)
Har man sagt dansk rap, må man også sige Tue Track og Khal Allan. Førstnævnte selvfølgelig kendt fra Malk de Koijn og sidstnævnte for sin kultplade ‘Tuder og høvding’ fra 2008. Nu har Trackern og Khalern slået sig sammen som Ponyblod, der har Khal Allan på rim, mens Tue Track har slået for produktionen, men også låner sin mund ud til fire numre. Singlen ‘Med måde’ er obskur og overlegen ordleg i topklasse, så vi håber bare, at resten af albummet kan følge trop.

Ponyblod ‘Med måde’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Zomby ‘Soliloquy’

Zomby ’With Love’  (17. juni)
Man kan ikke klandre Zomby for at tilhøre koret, der øffer op om at albumformatet er uddøende. Det kommende udspil fra den britiske producer er en musikalsk monolit, og ’With Love’ bliver således et dobbeltalbum bestående af ikke færre end 33 sange. Det stemningsladede instrumentalnummer ’Soliloquy’ har figureret som Top Track og lover godt for, hvad den gådefulde lydalkymist har brygget sammen på sit kommende storværk.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye West ‘Black Skinhead’ (Live on Saturday Night Live)

Kanye West ‘Yeezus’ (17. juni)
Der er en sætning, der om nogen gælder for rapper/producer/provokatør Kanye West: Enten elsker man ham, eller også hader man ham. Og der skal i den grad være stemmer nok i begge kategorier, efter at West præsenterede det første par sange fra sit kommende album, ‘Yeezus’, på Saturday Night Live. Beat på grænsen til det støjrockede og tekster om afroamerikansk revolution fylder numrene ‘Black Skinhead’ og ‘New Slaves’, der i den grad tegner omridset af nye græsmarker for Kanye West. Om det kommende album byder på mere af samme skuffe står stadig uvist.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sigur Rós ‘Brennistein’

Sigur Ros ’Kveikur’ (17. juni)
De islandske helte er tilbage med nyt album, blot et år efter de sidst gav lyd fra sig med den flotte ’Valtari’. Meget er dog sket indenfor de seneste tolv måneder. Bandet har sagt farvel til keyboardspilleren Kjartan Sveinsson, og Sigur Rós i trioform skulle være mere bastant i udtrykket end de sfæriske stemninger, som hidtil har været deres adelmærke. Forløberen ’Brennistein’ indvarsler i hvert fald nye og voldsomme toner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Taragana Pyjarama ‘Lo Ng’

Taragana Pyjarama ‘Nothing Hype’ (24. juni)
Han startede som Eim Ick, men har fundet sig helt til rette under det mundrette alias Taragana Pyjarama. Danske Nick Kold Eriksen er nu klar med et minialbum ‘Nothing Hype’, der følger op på første års debut, ‘Tipped Bowls’. Det første nummer fra udgivelsen har netop ramt internettet i form af ‘RAR’, og lyder ganske lovende.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Smith Westerns ‘Varsity’

Smith Westerns ‘Soft Will’ (24. juni)
Fra det purunge Chicago-bands kommende fuldlængde er vi indtil videre blevet beriget med de to sommerkåde singler ‘Varsity’ og ‘3a, Spiritual’ samt en bedårende teaser-video fra drengenes tid i studiet. Kunne man lide Smith Westerns’ forrige plade ‘Dye It Blonde’, tegner alt til, at man vil elske gruppens nye album ‘Soft Will’. Med deres 70’er-inspirerede synthesizerpop og melodiske guitarer fortsætter trioen nemlig ufortrødent med at levere melankolske kærlighedssange med en så opløftende energi, at det er svært ikke at trække på smilebåndet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Synd og Skam ‘Dine hænder trækker mig ned’ (Live)

Synd og Skam ‘Lad mig falde ind til dig’ (juni)
Synd og Skam væltede ind på rockscenen med ep’en ‘Blafret ør af kjoler’ i efteråret 2012. Asger Hartvig Nielsen står i front for de punkede udladninger med et lettere manisk sangforedrag, som placerer Synd og Skam et sted mellem Povl Dissing og Nick Caves The  Birthday Party. Nu er Svendborg-kvintetten endelig klar med debutalbummet, som ovenikøbet er dobbelt et af slagsen, hvis første del udkommer i juni. Anden del udkommer til september og vi er overbeviste om, at Synd og Skam vil berige den dansksprogede sangskat.

Læs også: 15 ting du ikke vidste om Daft Punk

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af