Her er 13 ting du ikke vidste om Beyoncé

Bliv klogere på Beyoncé. Her er 13 ting, du formentlig ikke vidste om sangerinden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Girl’s Tyme på programmet ‘Star Search’

1. Barnestjerne i mors frisørsalon
Som ni-årig dannede Beyoncé pigegruppen Girl’s Tyme med blandt andre Kelly Rowland, som også senere blev en del af Destiny’s Child. Girl’s Tyme optrådte jævnligt i morens frisørsalon, og hvis kunderne gav dem drikkepenge, vidste de, at det var godt. Hvis de ikke fik noget, måtte de hjem igen og øve hårdere, har Beyoncé senere udtalt.Bey12. Casual fashion
Måske hænger det sammen med hendes tid i Destiny’s Child, hvor hun ofte bar de mest bizarre matchy-matchy outfits med Michelle Williams og Kelly Rowland. I dag har Beyoncé i hvert fald tonet godt og grundigt ned for sin private stil, der mest består af jeans, en hvid t-shirt, en blazerjakke og et par sorte Louboutins.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beyoncé ‘Daddy’

3. Bye bye, daddy
Efter at have haft sin far som manager siden de tidlige dage med Destiny’s Child har Beyoncé for få år tilbage stoppet samarbejdet med sin far. Og det var måske meget godt. For da hun indspillede albummet ‘B-Day’ tilbage i 2006, anede han intet om det – hun var bange for, han ikke kunne lide musikken.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beyoncé ‘Love on Top’

4. ‘4’
Tallet fire har været et gennemgående ciffer i Beyoncés karriere. Hun er født den 4. september, hun blev gift den 4. april og – selvfølgelig – hed hendes seneste soloalbum også ‘4’, da det sjovt nok var hendes fjerde af slagsen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beyoncé feat. Jay-Z ‘Crazy in Love’

5. Klodsmajor
Beyoncé er røget på røven en del gange under sine storslåede danse-stunts, men det tager hun ikke så tungt. Mere ydmygende var det, da hun oplevede en såkaldt wardrobe malfunction under tilblivelsen af ‘Crazy in Love’-videoen. »Jeg dansede så vildt, at min kjole faldt af foran alle mine dansere. Det var lidt pinligt«, lød det fra den ellers notorisk tjekkede dame til magasinet MarieClaire.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jay-Z feat. Beyoncé ’03 Bonnie & Clyde’

6. Jigga love
Rygterne om Beyoncés forhold til Jay-Z begyndte at svirre, da hun medvirkede på hans single ‘03 Bonnie & Clyde’ i 2003, og fem år senere blev de gift under en ceremoni så privat, at ingen billeder nogensinde er sluppet ud derfra. Power-parret værner stadig den dag i dag om deres privatliv i en både ekstrem og beundringsværdig grad.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beyoncé ‘Single Ladies’

7. All the single ladies… and lads
Da Beyoncé udsendte ‘Single Ladies (Put a Ring on It)’ i 2008 skabte hun en internetsensation med sin ikonografiske musikvideo, der efterfølgende er blevet efterlignet af både Tom Hanks og Justin Timberlake. Men sjovest var det, da selveste Barack Obama under sin indsættelsesceremoni lavede det karakteristiske Beyoncé-vink med hånden, da han hilste på sangerinden.
Bey_ung8. Trist teenager
Selv om Beyoncé er kendt og beundret for sit store smil og glade væsen, blev hun ramt af en depression i de sene teenageår. Destiny’s Child var blevet megastjerner, men berømmelsen tog hårdt på Beyoncé, der havde svært ved at håndtere opmærksomheden. Hun har lært at styre den siden, men hører stadig til blandt de mere sky popstjerner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Destiny’s Child ‘Bootylicious’

9. Bootylicious ordbog
Hendes brug af ‘bootylicious’ – en kæk, hjemmefikset sammensætning af ‘booty’ og ‘delicious’ – i Destiny’s Child-sangen af samme navn har gjort, at ordet blev optaget i Oxford English Dictionary. Dog var Snoop Dogg angiveligt den første til at bruge udtrykket i sin lyrik, og Beyoncé har senere udtalt, at hun ærligt talt ville ønske, at det var et ord af mere stilig karakter, hun havde ‘opfundet’.Bey_pepsi10. Kylling og duftlys
Når Beyoncé giver koncert, har hun som alle andre store stjerner en ret massiv rider, som er den liste med ting, en kunstner beder om før en koncert. Der skal være 25,5 grader i backstagerummet, saftig, bagt kylling, godt med cayennepeber og lys med rosenduft. Og for guds skyld ingen anden cola end Pepsi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Antony & the Johnsons ‘Crazy in Love’-cover (live)

11. Covergirl for indiestjerner
Beyoncé er en afholdt dame i alle afkroge af musikbranchen, og flere indiebands har vippet med hatten i hendes retning i form af covernumre. Antony & The Johnsons har lavet en vidunderlig version af ‘Crazy in Love’, imens ceo og Major Lazer hver har fortolket ‘Halo’. Og så har selveste Jeff Tweedy fra Wilco sunget en impulsiv – og temmelig komisk – version af ‘Single Ladies’ på scenen engang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Destiny’s Child ‘Say My Name’

12. The winner takes it all
Da Beyoncé i 2000 modtog en amerikansk Grammy som ‘Årets Sangskriver’ for Destiny’s Childs ‘Say My Name’, var det ikke alene første gang, hun vandt en Grammy. Hun var også den første afroamerikanske kvinde, der vandt den prestigefyldte pris. Hun har siden vundet i alt 16 Grammys. Tre med Destiny’s Child og 13 på egen hånd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Solange ‘Losing You’

13. Barsk storesøster
Beyoncé var åbenbart lidt af en hård negl i junior high school, i hvert fald når det handlede om at holde hånden over lillesøster Solange. Solange har således berettet, at hun slet ikke har tal på, hvor mange gange Bey truede diverse bøller på skolen, hvis de var ved at genere baby sis.

Læs også: Beyoncés 10 mest opsigtsvækkende modeøjeblikke

Artiklen er tidligere bragt i Soundvenue #53

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af