Breakin’ Sound: Fire nye navne du skal tjekke ud

Kan du ikke finde ud af hvilken ny musik, du skal høre i det væld af spændende navne, der dukker op som paddehatte? Fotvivl ikke. Vi har udvalgt fire Breakin’ Sound-artister, som med garanti vil gøre din musikalske horisont bredere.

BwoyDeBhajanBWOY DE BHAJAN
30% tree-lovin’ teen
30% indisk wannabe
25% fuglekvidr
15% støj

Hvad sker der for navnet Bwoy De Bhajan?
Vi ved det virkelig ikke. Bwoy kan både betyde dreng eller ung idiot, og Bhajan er en slags guddommelig sang. Måske syntes den 18-årige producer fra Hørsholm bare, det var for kedeligt at hedde Søren.

Men hvad er det så med de indiske referencer?
Ifølge Søren selv er han så pjattet med indisk musik, at han drømmer om en fremtid, hvor han bare kan sidde på et tæppe i det store land og spille lidt guitar – hvis han altså ikke lever af at lave elektronisk musik til den tid.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bwoy De Bhajan ‘Global Aztec Civilization’

Endnu en teenageproducer. Laver han dubstep?
Lidt, men ikke den slags du tror. Der er helt sikkert noget dubstep over beatsene i hans produktioner, men den vibrerende bas er pakket ind i skæve støj-landskaber og så mange organiske samples, at man får fornemmelsen af at stå midt ude i en elektrisk skov, som på ep-forløberen ‘Global Aztec Civilization’. En gang imellem dukker et par dubbede vokaler frem mellem fuglekvidret, og smukke melodistykker spillet af strengeinstrumenter og svævende tangenter samler de mange elementer. Ikke overraskende at naturen er den unge mands helt store inspirationskilde.

Jeg vil ud i skoven!
Det kan vi godt forstå. Debut-ep’en ‘2032’ et lige udkommet på pladeselskabet SoundEsc. Og ellers kan du klikke ind på Soundcloud og lytte til de mange remix, han har lavet, og downloade et par af hans ældre tracks, der er udkommet på diverse compilations.   
Tekst:Vestbirk

Læs mere om Bwoy De Bhajan på FACEBOOK

 

FE-588FE
43% den nye Lana Del Rey
26% sørgmodige tårepersere
17% hemmelighedsfuld attitude
14% femme fatale

Er én Lana Del Rey ikke nok?
Du går lige til klicheerne, hva’? Bevares, de to unge kvinders historier er temmelig identiske, men derfor kan der sagtens være plads til begge. Ligesom Lana er Fe fra London dukket op ud af det blå med en hemmelighedsfuld attitude, simple hjemmegjorte videoer, et par solide sange og så ellers ikke så meget anden information.

Hun lyder virkelig original!
Spar mig for sarkasmen. Fe, som endnu ikke har afsløret sit rigtige navn, er ikke bare en copycat. Debutsinglen ‘Let It Go’ bredte sig som en steppebrand på diverse musikblogs, og det skyldes altså ikke (kun) den tilhørende video, hvor den yndige, unge femme fatale synger i bar overkrop med rød trutmund og sin store sorte signaturhat.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fe ‘Let It Go’

Så damen har talent?
Helt bestemt. På sin Soundcloud beskriver Fe sin musik som ‘en sky dyppet i vanilje’. Sukkersødt, måske, men hendes elegante og sjælfulde vokal afslører også, at den mystiske sangerinde har mere på spil end bare at se sød ud. ‘Let It Go’ er med sin sørgmodige klavermelodi og simple percussion-elementer en lige så classy tåreperser, som ‘Video Games’ var det, mens den strygerbårne ‘Remarkable Affair’ kunne være temaet til en sexet, dyster James Bond-film.

Jeg tuder allerede! Hvad gør jeg nu?Indtil videre må du pænt vente på flere forførende videoer og håbe på, at den fulde historie ser dagens lys. Hvem ved, måske har Fe også en fortid som en vis Lizzie Grant?
Tekst:Holm

Læs mere om Fe på FACEBOOK

sohn-588SOHN
35% Wiens svar på James Blake
29% intens soul-tronica 
21% sadwave-hypet UK-melankoli
15% kryds i din Roskilde-kalender

Endnu en James Blake-kopist?
Undskyld! Men den Wien-bosatte brite Sohns sans for åndeløse pauser og tilbageholdt intensitet i de elektroniske kompositioner sender sitrende blide kuldegysningerne ud i alle nervebanerne præcis som Blakes musik gør – fortærsket sammenligning eller ej.

Hey, har jeg ikke hørt om ham før?
Der bliver ikke sovet i timen – stærkt! Vi og mange andre skrev allerede om ham sidste efterår, men nu har selveste 4AD scoret hans signatur, og singlen ‘Bloodflows’ indfrier alle albumforventningerne med Sohns inderlige ungkarlevokal som bærende komponent i en omsluttende tåge af spartansk pulserende beats.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sohn ‘Red Lines’

Behøver jeg endnu en inderlig ungkarl?
Ja, du gør. Det lyder måske klichésøbet ærkebritisk, når multiinstrumentalisten beskriver musikken som skildringen af isoleret storbymelankoli, men ‘Red Lines’ og ‘The Wheel’, der begge bevæger sig et sted mellem det varmt soulede og det elektronisk kolde, efterlader præcis den følelse dunkende i brystet.

Kan Blake ikke hive ham med til Danmark?
Det er slet ikke nødvendigt, for de dygtige Roskilde-bookere har allerede skaffet Sohn en plads under de højtudspændte teltduge. Debutsinglen udkommer også officielt i løbet af juni. Og så kan du ellers terpe Sohns andre numre på hans Soundcloud forud for koncerten. Perfekt, ikke?
Tekst: Skov

Læs mere om Sohn HER

babyInVain-588Foto: Tue Blichfeldt

BABY IN VAIN
40% knusende tung stoner-sandkasse
20% ung riff-arkæologi for gamle rock-øgler
20% rivske vokaler
20% grunget meloditække

Hvem kalder du baby?
Øh…? Baby in Vain er tre teenagepiger, der med murstenstung, drævende hvidknoet stonerrock kan rive nosserne af mange af deres mandlige kolleger trods deres unge alder.

Javel, ja. Kvinder i stonerrock?
Ja, du kan godt stikke chauvinismen skråt op. Baby in Vain har for længst bevist deres værd med overrumplende vellykkede opvarmningstjanser for blandt andre Ty Segall og The Floor Is Made of Lava og stor-roste koncerter på egen hånd til blandt andet Spot Festival. Vi har i hvert fald overgivet os og blottet struben fuldstændigt for disse unge, hårdtslående rovdamer.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baby In Vain ‘Machine Gun Girl’ 

Skal der ikke mere til?
Slet ikke. Et velplaceret, kollektivt sonisk æselspark i nosserne fra trekløveret burde være nok til at gøre selv de mest hårdhudede, riff-elskende rockronkedorer hjulbenede i flere dage efter. Tænk Kyuss’ møgbeskidte tyngde tilsat et skvæt 90’er-grunget melodiøre og rå cool og rivske vokaler, der helt forråder medlemmernes unge alder. Det er sikre stier, de tre piger med fornavnene Benedicte, Lola og Andrea betræder, men det er længe siden, at nogen her til lands har gjort det så overbevisende.

Alright, så sandblæs mine øregange med feminin kaktusrock!
Så gerne. Start på bandets Soundcloud, hvor du kan høre tre sange af efterhånden ældre dato. Sæt så kryds i kalenderen til Roskilde Festival, hvor Baby in Vain sikkert flår Pavilion Junior-teltet midt over. Debut-ep’en må du nemlig vente med til efteråret, men nyd dem nu live i deres rette element først.
Tekst: Cold

Læs mere om Baby In Vain HER

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af