Fem Roskilde-anbefalinger: Computer love

Vi guider til fem fede elektroniske koncertoplevelser på Roskilde Festival, hvad enten du er på jagt efter fordybelse eller fest.

Andy Stott ’Bad Wires’

1. Andy Stott
Andy Stott betegnes som en af bannerførerne indenfor dubtechno, og produceren fra Manchester har da også med sine album ’Merciless’ (2006), ’Unknown Exception’ (2008) og ’Luxury Problems’ (2012) høstet stor anerkendelse, det seneste med en smule mere menneskelighed: Han tidligere klaverlærer leverede vokal! Stott excellerer overlegent mellem house, techno, drum’n’bass og dyb basmusik og skaber både øjeblikke at drømme sig væk med og danse leddene i gang til.

Gloria
Fredag den 5. juli, kl. 14.00

Sohn ’Red Lines’

2. Sohn
Er du glad for James Blake, og er du ked af, at han i år ikke kan opleves under mere intime rammer, så må du ikke misse multiinstrumentalisten Sohn på Gloria – Roskildes absolut mest intime scene. I lighed med Blake blander den ligeledes britiske Sohn den varme soul og kolde electronica med sin inderlige vokal, og hans spartanske kompositioner og pulserende beats vil fredag eftermiddag uden tvivl udgøre den perfekte opvarmning til aftenens festbrag.

Gloria
Fredag den 5. juli, kl. 16.00

Kenton Slash Demon ’Ore’

3. Kenton Slash Demon
Hvis du ikke kan få nok af danske When Saints Go Machine, så kan det stærkt anbefales at varme op til lørdagens koncert, når halvdelen af gruppen spiller op til en forrygende fest på Apollo. Kenton Slash Demon er nok et sideprojekt, men Jonas Kenton og Silas Moldenhawer har med rette høstet stor ros for deres dansevenlige house-skæringer, der blandt andet har haft Malthe Fischer som vokalgæst. Duoen giver lørdag et tempofyldt dj-set, forhåbentligt med nyt materiale blandet ind. Og så samles hele When Saints Go Machine jo senere samme aften på Arena.

Apollo
Lørdag den 6. juli, kl. 15.30

Flume ’Holdin On’

4. Flume
Den purunge producer og lyddesigner begår sig med løs hånd indenfor genrer som trap og postdubstep, tænk en mere poppet udgave af Rustie. Modsat den ofte rendyrkede instrumental-palette med blandt andet cinematiske strygere og 808-trommermaskiner føjer Flume dog ofte vokaler til sine produktioner, hvilket blot understreger den unge australiers personlige og sikre greb om de stemningsfulde beats og klange. Kickstart søndagen på Apollo, du vil ikke fortryde det.

Apollo

Søndag den 7. juli, kl. 14.30

Holy Other ‘We Over’

5. Holy Other
Hvis der stadig er en lille smule danselyst tilbage i de trætte ben, når søndag aften sniger sig ind på festivalpladsen, er der god grund til at bevæge sig tilbage til Apollo. Her disker britiske Holy Other op med dyster spøgelseshouse, eller hvad der for den almene festivalgænger nok vil lyde som James Blake, hvis han havde været mere goth. Her er både plads til fordybelse eller dans, alt efter humøret.

Apollo
Søndag den 7. juli, kl. 20.00

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Hiphop til folket

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af