Fem Roskilde-anbefalinger: Fløde og sjæl

Hver dag i denne uge guider vi fem Roskilde-navne med noget til fælles. I dag fem kunstnere der bevæger sig i nutidens evigt udfoldende spændingsfelt mellem blåøjet soul og fyldig r’n’b.

Bobby Womack ’I Wish He Didn’t Trust Me So Much’

1. Bobby Womack
Han står bag klassikere som ’It’s All Over Now’ og ’Across 110th Street’, har spillet med ikoner som Janis Joplin og Aretha Franklin og været inspirationskilde for blandt andre Mary J. Blige og Destiny’s Child. Bobby Womack er en vaskeægte legende, hvis betydning for soulmusikken ikke kan undervurderes, og det var smukt, da han efter længere tids nedtur vendte tilbage med hjælp fra Damon Albarn på albummet ‘The Bravest Man in the Universe’ . På trods af et skrantende helbred er vi sikre på, at koncerten på festivalens største scene nok skal blive et triumferende soul-train fyldt med livsbekræftende budskaber, groovy musiceren og ’star quality’ fra en mand, der har været i branchen i mere en halvtreds år.

Orange Scene
Fredag den 5. juli, kl. 19.30

Quadron ’Hey Love’

2. Quadron
Roskilde Festival er kendt vidt og bredt for at tiltrække sig nogle udenlandske navne af kaliber, men der er masser af hjemligt stjernedrys at komme efter for de danske festivalgængere. For selv om Quadron har fået enorm anerkendelse i det store udland, så har både Robin og Coco hjemstavn i det danske og derfor alle odds med sig, når de skal levere de nye sange fra albummet ‘Avalanche’ på Odeon. Coco har ved mange lejligheder vist, at hun også synger som en drøm live, og duoens opdaterede soul burde blive en eminemt start på lørdag aften.

Odeon
Lørdag den 6. juli, kl. 21.30

James Blake ’Retrograde’

3. James Blake
Sidst den engelske darling besøgte Danmark, optrådte han i Roskilde Domkirke ikke mindre end et par kilometer fra, hvor den enorme og ikke så lidt sagnopspundne Orange Scene står en uge om året.Blake og hans piano skal spille festivalens største scene op, og det skal blive spændende at se, om briten kan sprede sjæl ud over pladsen, når hans inderlige og digitale forankring af soulen skal stå testen søndag eftermiddag. Materialet er der i hvert fald, hans fornemme album ‘Overgrown’ fra i år taget i betragtning.

Orange Scene
Søndag den 7. juli, kl . 14.30

Matthew E. White ’Big Love’

4. Matthew E. White
Når festen endnu ikke er startet helt op lørdag eftermiddag, er det om at få masseret de trætte øregange, inden de skal udsættes for pumpebas hele natten. Massagen er der god sandsynlighed for at amerikaneren Matthew E. White kan stå for, når han lørdag eftermiddag indtager Odeon med sit fine og skrøbelige tag på den stort anlagte 70’er-soul, fornemt eksekveret på debutalbummet fra i år ‘Big Inner’. Det bliver blidt, solskinsfyldt og forhåbentligt med masser af sjæl fra den skægfyldte soul-bamse.

Odeon
Lørdag den 6. juli, kl. 15.00

Miguel ’Adorn’

5. Miguel
Den unge amerikanske crooner har for længst bevist, at han i den grad er leveringsdygtig, når det kommer til charmerende og overlegne live-præstationer. Nu har den Grammy-vindende r’n’b-prins heldigvis fået plads på Roskildes næststørste scene, hvor han med sine karakteristiske spagatspjæt og silkebløde tenor får lov til at synge et af festivalens sidste vers søndag aften. Miguel har karisma (og mavemuskler) i overflod, og det burde derfor ikke være noget problem for den unge herre at få særligt den kvindelige del af publikum til at glemme, at de ikke har sovet i en uge.

Arena
Søndag den 7. juli, kl 20.30

Læs også: 10 talenter du ikke må misse under Roskildes warm-up-dage

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af