Fem Roskilde-anbefalinger: Hiphop til folket

Roskilde bugner af blær, bekendelser og flows i verdensklasse. Vi guider til fem hiphop-koncerter du ikke må gå glip af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendrick Lamar ’Swimming Pools’

1. Kendrick Lamar
Han er et af hiphoppens allerstørste navne lige nu, og med en spilletid på den næststørste scene på festivalens første aften kan Kendrick Lamars Roskilde-debut godt gå hen og blive det helt store tilløbsstykke. Hvilket er mere end forståeligt, for den californiske rapper tog et gevaldigt kvantespring ‘straight outta Compton’ og ind på stjernehimlen med albummet ’good kid, m.A.A.d. city’. Kendricks sikre flow, fornemme historiefortælling og overlegne greb om både pen og rim gør hans koncert til en must-see. Både for hiphop-fans og alle andre.

Arena
Torsdag den 4. juli, kl. 20.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mykki Blanco ‘Wavvy’

2. Mykki Blanco
Hiphop står unægtelig som en af de mest alsidige musiske udtryksformer, men det til trods har genren i lang tid haft svær berøringsangst for et emne som homoseksualitet. Det har den kønsforvridende rapper Michael Quattlebaum Jr. dog gjort diametralt op med via sit alterego Mykki Blanco, der med en stærk elektronisk bund og skæve rim lægger op til både fest og reflektion. En hiphop-koncert til dig der både vil have serveret dine rim med masser af glam.

Pavilion
Torsdag den 4. juli, kl. 22.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Killer Mike ‘Big Beast’ feat. Bun B, T.I., Trouble, & El-P

3. Killer Mike
Selv om Roskilde Festival for mange er lig med fest og ballade i døgndrift, er der på det højtbelagte musikprogram selvfølgelig også masser af soniske perler, der måske kræver mere øre end ben. En af disse materialiserer sig når den politisk anlagte rapper Killer Mike slår vejen forbi Cosmopol-scenen fredag aften, og her formentlig serverer godbidder fra sidste års fornemme album ‘R.A.P. Music’. Måske han endda får selskab af El-P, så makkerparret kan spille materiale fra fællesprojektet ‘Run the Jewels’.

Cosmopol
Fredag den 5. juli, kl. 18.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joey Bada$$ ‘Waves’

4. Joey Bada$$
Han er kun 18 år, men Brooklyn-rapperen Joey Bada$$ har med sit karakteristiske og stilrene new yorker-udtryk allerede markeret sig som en af tidens mest lovende rappere, der skal føre storbyens stolte hiphop-tradition videre. Han har mixtapet ‘1991’ på samvittigheden, men den nye ep ‘Summer Knights’ lander 1. juli, hvorfor der helt sikkert også bliver serveret friskt materiale på Cosmopol. Udover Mr. Bada$$ kan du i samme åndedræt glæde dig til også at opleve de talentfulde hiphop-artister Danny Brown, Action Bronson og Flatbush Zombies, da de fire fremadstormende navne nemlig alle indtager scenen til ét langt hiphop-brag, hvor de giver koncerter i forlængelse af hinanden med start kl. 16.

Cosmopol
Lørdag den 6. juli, kl. 16.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Angel Haze ’Werkin Girls’

5. Angel Haze
Det bliver uden tvivl en temperamentsfyldt oplevelse, når den amerikanske MC lørdag nat indtager Cosmopol med sin ætsende rap, der pendulerer mellem blær og intense bekendelser fra en barsk barndom. Den kun 21-årige Raykeea Wilson, der med sin iltre attitude under navnet Angel Haze speedrapper til hårdtslående synth-kompositioner, har forlængst markeret sig som en af tidens stærkeste alternative hiphop-artister, og så har hun jo været i åben Twitter-krig med weaves-dronningen og ligeledes Roskilde-aktuelle Azealia Banks! Så mon ikke Haze får travlt med at pisse sit territorium af med et brag af en koncert, inden Banks overtager scenen søndag eftermiddag.

Cosmopol
Lørdag den 6. juli, kl. 02.15

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Punk, kaos og kompromisløs energi

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af