Fem Roskilde-anbefalinger: Punk, kaos og kompromisløs energi

Roskilde Festival er ikke stedet, hvor man slapper af på scenen. Vi anbefaler her fem koncerter, hvor punk-ånden er i centrum og kunstnerne med garanti slipper alle hæmninger løs.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Savages ’Shut Up’

1. Savages
Den mørkklædte og kompromisløse postpunk-gruppe fra London har længe markeret sig som et band med umådeligt stærke live-skills, hvor særligt forsanger Jehnny Beth med sin nærmest brutale udstråling er kendt for at levere en kraftfuld og uimodståelig energi fra scenekanten. Selv om der formentligt bliver rift om pladserne på den lille scene, kan Pavilion forhåbentligt danne en så intim ramme om det formstærke band, at man ikke kan undgå at blive ramt af pigernes intense og lidenskabelige fandenivoldskhed.

Pavilion
Torsdag den 4. juli, kl. 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Synd og Skam ’Op ad dine lår’

2. Synd og Skam
Indrømmet: Det kan være en udfordring at vække et søvnigt Roskilde-publikum fredag formiddag, men vi er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes for Synd og Skam. Det er nemlig svært ikke at lade sig ramme af bandets kaotiske løjer, og Pavilion virker som den helt rette scene for bandet, hvor den uimodståelige og nærværende Asger Hartvig nok skal gribe publikum og først give slip, når sidste tone har ringet ud. Und dig selv en stund i Synd og Skams gale, men yderst charmerende selskab.

Pavilion

Fredag 5. juli, kl. 12.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Crystal Castles ’Affection’

3. Crystal Castles
Det kræver sin duo at fyre op for festivalens største telt, men mon ikke det 
kommer til at koge under Arena-dugen fredag nat, når Crystal Castles sparker liv i kludene? Ethan Kath kommer som sædvanlig til at stå begravet bag sin elektronik, men anført af den karismatiske indpisker af en frontkvinde, Alice Glass, har den canadiske og hårdtpumpende electro-duo leveret flere fantastiske koncerter her til lands. I marts væltede Crystal Castles Store Vega, og vi tillader os at skrue forventningerne op til lignende vildskab og festivitas bare lige tilsat Roskilde-euforien.


Arena
Fredag 5. juli, kl. 01.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Parquet Courts ’Borrowed Time at Death By Audio’

4. Parquet Courts
Man kan selvfølgelig sige det om hele festivalen, men lørdag er Roskilde Festival pakket som bare fanden. Og hvilken bedre måde at sparke løjerne igang med end et brag tidligt på dagen, når New York-baserede Parquet Courts serverer guitarperler fra det fremragende album ‘Light Up Gold’ på Pavilion. Punk-ånden lever i bedste Ramones-stil med korte, intense sange, og her er hersker en perfekt blanding af energi og slacker-ånd til, at koncerten kan fungere som som boost og overgang til eftermiddagens og aftenens udskejelser.

Pavilion
Lørdag den 6. Juli, kl. 15.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iceage ’Ecstasy’

5. Iceage
Med udgivelsen af kraftudladningen ’You’re Nothing’ og i forlængelse heraf en 22-koncerter lang USA-turné er de danske punkkometer klar til at indtage Roskilde Festivals næststørste scene med deres fandenivoldske lydinferno og berygtede sceneoptræden. Selv om høj sol sædvanligvis er at foretrække, er det nok ikke det, der komplementerer det stadig fremadstormende bands dunkle æstetik, og man kan næsten ikke andet end at håbe på, at festivalens obligatoriske regnskyl får lov til at akkompagnere, hvad vi forventer bliver en altomsluttende optræden fra de unge lømler.

Arena
Lørdag den 6. juli, kl. 18.00

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Fløde og sjæl

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af