Guide: 10 talenter du ikke må misse under Roskildes warm-up-dage

Roskilde Festivals opvarmningsdage (30. juni – 3. juli) er fyldt med friske navne fra hele Skandinavien, der viser sig frem på Pavilion Junior og Apollo Countdown. Vi guider til ti koncerter, du ikke må gå glip af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ice Cream Cathedral ’When You Depart’

1. Ice Cream Cathedral
De kan finde ud af at skrue gode bands sammen på Rytmisk Musikkonservatorium. Det er trioen Ice Cream Cathedral, der med den fine debutplade ‘The Drowsy Kingdom’ fra tidligere i år, et pragteksempel på. Deres lyd er et møde mellem letfordøjelig pop og avantgarde-sangskrivning, og så har forsangerinde Anja Lahrmann en af dette års smukkeste og reneste debutvokaler. Der er ingen grund til ikke at slå vejen forbi Pavilion Junior, når det fremadstormende band ligger vejen forbi med deres drømmepop.

Pavilion Junior
Søndag den 30. juni, kl. 14.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schultz & Forever ’Virgin’

2. Schultz and Forever
Man behøver ikke at have levet et langt liv for at have noget på hjerte og en smule visdom at dele ud af. Det beviste purunge Jonathan Schultz på sin seneste ep ‘Céline’. Den kun 19-årige sanger står i spidsen for projektet Schultz and Forever, der det seneste år har fået en enorm mængde vind i sejlene herhjemme. Og med rette, for Schultz intense vokal og stærke sangskrivning er rendyrket talent. Fang ham på Pavilion Junior mandag.

Pavilion Junior
Mandag den 1. juli, kl. 14.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mø ’Pilgrim’

3. Mø
Det er i grunden mærkeligt, at Karen Marie Ørsted med kunstnernavnet ikke har fået en plads blandt det ordinære program på årets festival. For selv om hendes to første singler først udkom i slutningen af sidste år, har hun allerede fået anerkendelse og opmærksomhed langt ud over landets grænser. Der skal nok blive rift om pladserne foran scenen på Pavilion Junior, når Karen og band indtager den lille scene med en energisk opførsel af Møs opfindsomme popsange.

Pavilion Junior
Mandag den 1. juli, kl. 22.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Postiljonen ’Supreme’

4. Postiljonen
Opvarmningsdagene på Pavilion byder også på drømmepop i skarpeste skuffe, hvor særligt det norsk/svenske band Postiljonen vil gøre sit for at give dig følelsen af at være i en solrig og sødmefyldt boble langt væk fra hverdagens bekymringer. Deres sarte 80’er-inspirerede toner tager dig med på en rejse i et smukt lydlandskab, hvor sommeren er evig og synthesizerne spiller i vinden. Var du sidste år nedtrykt over, at Air France gik i opløsning, skal du ikke misse denne koncert.

Pavilion Junior
Tirsdag den 2. juli, kl. 16.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bwoy de Bhajan ’Two Deers’

5. Bwoy de Bhajan
Der er dømt glitchede beats, vokalsamples og knasende elektronik med et strejf af Indien, når Bwoy de Bhajan indtager Roskilde Festival. Bag det særegne kunstner-alias gemmer der sig en pæredansk ungersvend på blot 18 somre. Søren Thygesen fra Hørsholm har lige udsendt ep’en ’2032’, der viser at Bwoy de Bhajan er et navn værd at holde øje med på den elektroniske scene. Og findes der et bedre sted at nyde eksotiske og trippede lyde end på en forhåbentlig solrig festivaldag?

Apollo Countdown
Tiedag den 2. juli, kl. 18.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lower ’Someone’s Got It In For Me’

6. Lower
Har man sagt dansk punkrock anno 2012-2013, må man også sige Lower. For selv om landsfæller som Iceage for længst har spredt det gode rygte om den danske punkscene, er det langt fra slut med eksponeringen af den vitale genre uden for landets grænser. Det beviser Lower, der i øjeblikket turnerer USA tyndt med deres ep’en ‘Walk On Heads’. Heldigvis har de under årets Roskilde Festival tid til at lægge vejen forbi til en omgang smadder af kaliber.

Pavilion Junior
Onsdag den 3. juli, kl. 16.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vanligt Folk ‘Idioter av församlingen’

7. Vanligt Folk
Med inspirationskilder som Einstürzende Neubauten og Nitzer Ebb begår Vanligt Folk sig i et dystert 80’er-influeret univers. Postpunk med hvad dertil hører af pågående trommer, bastant bas og iskolde synths. Den svenske trio har foreløbigt ep’en ’Vanligt Folk’ på samvittigheden, men får forhåbentligt snart følgeskab af et fuldlængdealbum. Und dig selv en stærk liveoplevelse med et fremadstormende navn.

Pavilion Junior
Onsdag den 3. juli, kl. 20.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elliphant ‘Down On Life’

8. Elliphant
Ellinor Olovsdotter har vakt behørig opsigt med sin fusion af dancehall, techno og pop. Som en skandinavisk version af M.I.A. og Rihanna består hendes udtryk af beskidte beats med masser af attitude. Et udtryk, som er blevet rosende omtalt i flere toneangivende medier verden rundt. I begyndelsen af året udsendte hun den selvbetitlede ’Elliphant EP’ og vi ser i hvert fald frem til en aften i selskab med den talentfulde svensker.

Apollo Countdown
Onsdag den 3. juli, kl. 21.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baby In Vain ‘Sweetheart Dreams’

9. Baby In Vain
De har selv udtalt, at størstedelen af deres groupies består af granvoksne brunstige mænd. Det udsagn er der nok meget sandhed i, hvis man lægger øre til musikken. For de tre tøser i Baby in Vain spiller tung rock, som normalt er reserveret tatoverede mænd i læderjakker. Men de tre københavnske piger kan i den grad finde ud af at svinge guitaren og slå til på trommerne, noget de helt sikkert også gør, når de rocker Pavilion Junior igennem onsdag.

Pavilion Junior
Onsdag den 3. juli, kl. 22.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sekuoia ‘Rituals

10. Sekuoia
Bag det eksotiske kunstnernavn skaber danske Patrick Alexander Bech-Madsen drømmende lydkreationer, der kombinerer det organiske og det elektroniske. Med sine skæve synths, forvrængede vokaler og abrubte beats står den talentulde unge knægt klar til at ernære Roskildes hungrende publikum med sine minimalistiske og knitrende kompositioner bestående af elementer fra både natklubbens mørke klang og morgengryets følsomme melankoli.

Apollo Countdown
Onsdag den 3. Juli, kl 22.30

Læs også: Baby in Vains must-see-koncerter på årets Roskilde Festival

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af