Tilbageblik: Her er Kanye Wests 17 vigtigste numre

Opdatering, 11. feb. 2016: Denne liste blev oprindeligt publiceret i 2013 (lige efter ‘Yeezus’), men i anledning af ‘The Life of Pablo’ har vi tilføjet to ekstra sange, så listen er helt opdateret i forhold til Kanyes samlede virke.


Kanyes karriere har været spækket med soul-samples, musikalske retningskift og masser af hits. Her guider vi kronologisk gennem hans vigtigste tracks.

1. ‘Through the Wire’ (2004)
– fra ’The College Dropout’

Årsagen til, at Kanyes stemme lyder mærkelig på den første single fra hans første album er, at den unge rapper havde ståltråd i kæben, da han indspillede den. Han var blevet opereret efter et nærdødeligt biluheld: »I looked like Tom Cruise in Vanilla Sky«, rapper han blandt andet.

Før solodebuten havde Kanye vakt opsigt med sine produktioner på især Jay-Zs ‘Blueprint’-album, og på ‘Through the Wire’ kalder han sig »Mr. ‘H to the Izzo’« efter albummets store hit, som han stod bag.

Sammen med den senere stjerneproducer Just Blaze var Kanye i starten af karrieren med til at popularisere den såkaldte ‘chipmunk soul’, der tog sit navn fra producernes forkærlighed for pitchede stemmesamples, der lød som Chip & Chap – ligesom omkvædet på ‘Through the Wire’, der sampler Chaka Khan.

Kanye havde allerede slået sit navn fast som producer, men lukkede nu munden på alle dem, der havde rådet ham til ikke at rappe selv. Og endda med ståltråd i hele kæften.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af