Guide: Se Kanye Wests 10 vildeste musikvideoer

Det er ingen hemmelighed, at Kanye West har noget for det storladne, udfordrende og kunstneriske. Hvilket i den grad også har afspejlet sig i hans musikvideoer gennem tiden. Vi guider til de ti vildeste musikvideoer fra karrieren – præsenteret i kronologisk rækkefølge.

1. ‘Jesus Walks’ #2 (2004)
Instruktør: Chris Milk

Kanye var perfektionist fra starten, og praktiserede i første halvdel af sin rappende karriere i høj grad at skyde flere musikvideoer til det samme nummer. Ganske enkelt fordi han ikke var tilfreds med det oprindelige resultat.

Anden udgave af ‘Jesus Walks’-videoen blev med det samme en klassiker. Sangen går som teksten illustrerer ud til alle hustlere, mordere, narkohandlere og deslige, for Jesus følger dig uanset hvad. På godt og ondt. Om du er en beskidt fængselsvagt, velfærdsudsat eller et Ku Klux Klan-medlem, der ender med at slæbe dit eget brændende kors op ad en klippe.

Kanye selv spytter rim omgivet af et flammehav, mens dialogen fra teksten ligeledes er inkorporeret på opfindsom vis, og sangens pointe yderligere eksemplificeres af blandt andet de hvide duer, der flyver ud af kokain-pakkerne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af