Her er 10 ting du ikke vidste om Azealia Banks

Hun spytter rim som en krydsning mellem Missy Elliott og Nicki Minaj, flasher havfruelange weaves og er ikke bange for at være grov i flaben. Der er stadig intet nyt om det længe ventede debutalbum, men her er ti historier om det kække Harlem wild-child, du kan stole på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Azealia Banks ‘212’ (feat. Lazy Jay)

1. Area 212 crack babies
Titlen på monsterhittet ‘212’ står for telefonkoden i det Harlem-område, som den unge Azealia Amanda Banks voksede op i. Men selv om Harlem dengang stadig var en hårdkogt ghetto, blev hun efter eget udsagn forkælet med alskens ting af sin hårdtarbejdende alenemor. Såsom hamstre, dukker, klæd ud-tøj og computerspil. Tilværelsen nede på gaden var dog stadig grov og fyldt med »kids who where, like, crack babies«, ifølge den rapkæftede newyorker.

AB-Baseballbat-588
2. Banket med baseballbats

Opvæksten i den toværelses Harlem-lejlighed på 152nd Street ved Broadway var dog alligevel noget af en mundfuld. Da Banks var blot to år gammel døde faderen af kræft, og moderen blev efterfølgende voldelig over for Azealia og hendes to storesøstre. »Hun slog mig og min søster med baseballbats eller bankede vores hoveder op mod væggen, og hun sagde altid, at jeg var grim«, har rapperen efterfølgende fortalt. Derfor skred hun også allerede hjemmefra som 14-årig.

AB-Broadway
3. Welcome on Broadway

Inden hun flyttede hjemmefra, havde Banks allerede nået at gøre sig til på hjembyens famøse skrå brædder. Som tiårig medvirkede den bette pige med de store smilehuller i flere musical-opsætninger. Senere blev hun skuespilelev på den famøse Manhattan-skole LaGuardia, der blandt andet er kendt fra 80’er-tv-serien med de mange benvarmere, ‘Fame’, og hvor kollegaen Nicki Minaj også er tidligere elev. Dengang drømte Banks om en skuespilkarriere: »Min plan var at rappe, få opmærksomhed og så stoppe igen for at begynde at spille skuespil«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‪Azealia Banks‪ ‘Yung Rapunxel’

4. Yung Rapunxel
Da Banks som 16-årig begyndte at rappe kaldte hun sig Miss Bank$, men da hun senere oprettede en Myspace-profil og begyndte at få opmærksomhed for sin ublu, flabetmundede raplyrik og tempo, var det under eget fødenavn. Hun kalder dog ofte sig selv for Yung Rapunxel, et alterego hun også opfandt som 16-årig, mens hun langede caffe latte over Starbucks’ disk og brugte cafélønnen på weaves. De lange eventyrkrøller dyrker hun stadig og ofte i forskellige farver.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Azealia Banks ’Atlantis’

5. Besat af vandvæsner
Apropos eventyr så har den iltre rapper tilsyneladende en svaghed for fantasivæsner med fiskehaler. Coveret til mixtapet ‘Fantasea’ viser Banks tegnet som havfrue, og hun sporter samme havfrue-frits i den M.I.A.’ske musikvideo til ‘Atlantis’. Banks har sågar afholdt sin helt egen ‘Mermaid Ball’-koncertevent, først i New York og dernæst i London, komplet med treforke, søstjerner, balloner og muslingeskaller, og hvor der selvfølgelig også har været en ‘Best Mermaid Costume’-pris.

AB-MAC-588
6. Fashion-darling

De lange weaves-fletninger, denim-hotpants og Mickey Mouse-sweateren var tilsyneladende lige det, der skulle til for at fange Alexander Wangs opmærksomhed. Knapt havde han set musikvideoen til ‘212’, før Banks var overtalt til at være den amerikanske tøjdesigners kampagnemodel med nummeret ‘Van Vogue’. Og siden har modeverdenen stået i kø. Blandt andet lægger Banks nu også navn til sin helt egne, mørklilla MAC-læbestift med det ikke overraskende navn ‘Yung Rapunxel’.

AB-forbundti7sande-588
7. Forbudt i syv lande

Til trods for sin succes har Banks ikke mistet lysten til at provokere. Hun er allerede blevet skudt af kendte modefotografer som Terry Richardson og Inez van Lamsweerde, men da hun i september forsideposerede for Dazed & Confused, var resultatet, at magasinet den måned blev forbudt i syv lande – deriblandt Dubai og Indien. Ledsaget af den rammende overskrift »Azealia Banks blows up« viste coveret Azealia med et stort pink kondom for munden, som hun pustede op så det lignede, at hun røg på en stor Havana-cigar.

Ab-vildmedsex-588
8. Vild med sex

Selv om hun endnu ikke har flashet en kvindelig kæreste, så har Azealia ved flere lejligheder udtalt, at hun svinger begge veje. I hvert fald er én ting sikkert. Banks rapper og taler gerne om sex: »Jeg fik hele tiden eftersidning i skolen, fordi jeg lod drengene røre min røv i køen til kantinen. Jeg ville bare gerne røres. Jeg ville bare gerne have sex«, har hun blandt andet fortalt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Angel Haze ‘On the Edge’ (Azealia Banks Diss)

9. Miss Twitter-bitter
Det er ikke kun, når hun dropper rim, at frøken Rapunxel er hurtig i spyttet. På Twitter holder hun ikke igen med lynhurtigt at hælde bundbeskidt mundaffald ud – især mod kvindelige kollegaer som Kreayshawn, Lil Kim, Angel Haze og sit idol Nicki Minaj. Kortvarigt lukkede Azealia sin profil, efter at hun brød med Lady Gagas manager Troy Carter og tvært tweetede »fra nu af er jeg sanger og vil ikke associeres med ‘the rap game’«. Twitterkontoen er dog åben igen.

AB-TheKunz-588
10. The K*ntz

Mens Lady Gaga har sine ‘Little Monsters’, har Banks selvfølgelig også et navn for sin hurtigt voksende fanskare. ‘The K*ntz’ er vistnok opkaldt efter hendes temmeligt gennemtærskede brug af bandeordet ‘cunt’, især i ‘212’, men for den uberegnelige Azealia selv, er det engelske fyord slet ikke negativt ment eller fornærmende. Tværtimod: »At være ‘cunty’ betyder at være feminin og at være, sådan, opmærksom på sig selv«, har hun forklaret. Okay så.

Artiklen er tidligere bragt i Soundvenue #75.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af