Pixies ‘Bagboy’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For to uger kom den kedelige nyhed, at Kim Deal har forladt Pixies efter mere end 25 år. Men intet er som bekendt ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. I dag har rockkoryfæerne udsendt nummeret ‘Bagboy’ – deres første nye sang i knap ti år.

Læs også: Kim Deal forlader Pixies

‘Bagboy’ har den klassisk støvede sound, der klædeligt har kendetegnet Pixies gennem deres mange stjernestunder hidtil. Således væver bandet et dejligt forvrænget baggrundstæppe, hvorpå Frank Black lægger sin intense vokal. Nummeret falder derfor fint ind i slipstrømmen på klassikere som ‘Wave of Mutilation’ og ‘Monkey Gone To Heaven’.

Men selvom ‘Bagboy’ er lyden af Pixies, som vi kender og elsker dem, er Black og co. ikke karrige med at tilsætte nye ingredienser i rockgryden. Særligt viser den indledende synthbas og trommeprogrammering, at bandet har udvidet paletten, ligesom de hiphop-influerede trommer og det små-rappende call-and-response kor klæder rockinstitutionen fra Boston.

Og når Kim Deals vokal sætter ind i sangens b-stykke, bakket op af Joey Santiagos fræsende guitarsignatur, et skønt mix af surf og punk, må man bare kapitulere. Og samtidig begræde, at hun har forladt gruppen. Frafald i line-up eller ej: ‘Bagboy’ er lyden af Pixies, som i den grad er tilbage!

Seneste Top Track: Baby In Vain ‘Corny #1’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af