11 koncerter du skal opleve i august

Landet ligger i sommerferiedvale, men august byder alligevel på en række koncerter med stærke navne. Vi giver vores bud på de 11 bedste af slagsen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Godspeed You! Black Emperor
7. august, Tivolis Koncertsal

Canadiske Godspeed You! Black Emperor skulle egentlig have spillet deres første danske koncert i 11 år i Marmorkirken, men billetterne blev revet væk og koncerten flyttet til Tivolis Koncertsal. Og det med god grund, for postrock-legenderne er kendte for deres medrivende og afgrundsdybt støjende koncerter, hvor numrene fra deres fire studiealbum får ekstra luft under vingerne med et medbragt strygeorkester.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Haim
7. august, Lille Vega

Søskendetrioen fra Los Angeles er fortjent blevet spået en stor karriere og vandt tidligere på året BBC’s indflydelsesrige ‘Sound of 2013’-afstemning, og nu kommer de endelig til København, når de den 7. august giver koncert på Lille Vega. Debutalbummet lader endnu vente på sig, men heldigvis har pigerne en række stærke pophits med masser af charme og Fleetwood Mac-referencer i bagagen.

Cat Power
7. august, Koncerthuset

Chan Marshall er evigt uforudsigelig og er notorisk kendt for at aflyse sine koncerter – senest i 2012, da hun blev skilt fra skuespilhusbonden Giovanni Ribisi og røg tilbage i økonomiske og helbredsmæssige problemer. Ikke desto mindre håber vi inderligt, at Cat Power gennemfører sin danske koncert den 7. august i Koncerthuset, for få kan som hende besynge smerten med sin smukke vokal og fængslende sceneoptrædener.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cat Power ‘Cherokee’ (Live at Conan)

Tame Impala
9. august, Store Vega

Australierne lagde Lille Vega ned, da de gæstede Danmark i oktober sidste år, og nu vender Tame Impala tilbage til Vesterbro i lidt større omgivelser. Med sig har Kevin Parker og co. deres melodiske syrerock fra deres selvbetitlede debutalbum samt sidste års ‘Lonerism’, og herudover er der en ekstra bonus i hatten, da de fantastiske amerikanske kolleger i Merchandise er med som opvarmning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tame Impala ‘Feels Like We Only Go Backwards’ (Live on Jools Holland)

Mikal Cronin
11. august, Pumpehuset

Der er lagt op til en intens og støjende søndag i Pumpehuset, der slår dørene op allerede fra kl. 14, da programmet også byder på Dirty Beaches fra Canada, Ducktails fra USA og Emma Acs og Lower. Det er dog amerikanske Cronin og de fuzzede popperler fra hans seneste album ‘MCII’, vi glæder os mest til.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Phosphorescent
11. august, Lille Vega

Det bliver ømt og inderligt når amerikanske Phosphorescent svinger forbi Lille Vega med sin blanding af folk, country og americana-rock, der er som taget ud af en småmelankolsk 70’er-roadmovie. Senest udgav Matthew Houck albummet ‘Mucacho’ sidste år, mens bagkataloget blandt andet tæller Willie Nelson-hyldesalbummet ‘Willie’ og andre charmerende country-inspirerede perler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Phosphorescent (Live on KEXP)

 

Neil Young
12. august, Forum

Rocklegenden nærmer sig efterhånden de 70 år, men det er ikke til at høre, når Neil Young først spænder guitaren på og indtager Forum i midten af august. Med sig har den canadiske konge et imponerende bagkatalog fra sin solokarriere samt hits fra tiden i Crosby, Stills, Nash & Young, Buffalo Springfield og senest med backingbandet Crazy Horse, som han udgav albummet ‘Psychedelic Pill’ med sidste år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Neil Young ‘Hey Hey, My My (Into The Black)’ (Live in Rio)

Poliça
19. august, Lille Vega

I de seneste års store r’n’b-renæssance skiller amerikanske Poliça sig ud med deres inderlige popvariant, hvor Channy Leaneaghs manipulerede vokal ofte smyger sig om svulstige trommer og boblende synthtoner. Bandets undervurderede debutalbum ‘Give You The Ghost’ fra sidste år fik Bon Ivers Justin Vernon til at udtale, at Poliça var hans nye yndlingsband, og i år medvirkede han på den glimrende førstesingle ‘Tiff’ fra gruppens kommende album ‘Shulamith’, som du har mulighed for at smuglytte til, når Poliça første gang spiller i Danmark.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Poliça ‘Lay Your Cards Out’ (Live at WFUV)
 

David Byrne & St. Vincent
22. august, Falconer Salen

Der var overload af coolness, da Talking Heads-ikonet David Byrne og seje Annie Clark fra St. Vincent teamede up på fællesprojektet og -albummet ‘Love This Giant’ sidste efterår. Lyden var en sikker blanding af Byrnes sans for skæve dansehits og St. Vincents artpoppede, musikalske krumspring, og man kan kun glæde sig til at se de to kreative sjæle forenet på scenen i Falconer Salen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

David Byrne & St. Vincent ‘I Should Watch TV’ (Live at David Letterman)

Iceage
24. august, Jazzhouse + 29. august, Train

De danske punkknægte har haft et turbulent og yderst succesfuldt år med udenlandske turnerer og masser af international ros for ‘You’re Nothing’, som vi da også lige har kåret til årets bedste danske album. Det skal derfor blive spændende at opleve firkløveret på (sikker) dansk grund igen, for hvor Roskilde Festivals enorme Arena-scene måske var en lidt for stor mundfuld for bandet, synes Jazzhouses noget mere intime setting at passe perfekt til Iceages knugende punkrock.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iceage ‘Morals’ (Live from Copenhagen)

MS MR
28. august, Rust

Newyorkerduoen MS MR gjorde deres indtog sidste år på samtlige musikblogs med deres fængende hit af en debutsingle, den mørke popperle ‘Hurricane’. Senere på året fulgte Lizzy Plapinger og Max Hershenow op med albummet ‘Secondhand Rapture’, som fortsatte hvor singlen slap med Lizzys kraftfulde, Adele-klingende vokal og Max’ veludførte popdramatik på lydsiden, hvor der ikke spares på buldrende trommer, horn og strygere, der med garanti også gør sig godt live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MS MR ‘Hurricane’ (Yours Truly Session)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af