Andy Stott – dub til fordybelse

Dybe droner smøg sig om drævende beats og blev til en fremvisning af dub-musikkens facetterede potentiale, da den Manchester-baserede producer tog sig tid til fordybelse i sit simple set-up.

Andy Stott indledte nærmest metal-agtigt eksperimenterende, som for at frasortere det publikum, der ikke havde medbragt deres nysgerrige øre. Men før det nåede at blive for provokerende, hørtes indspilningerne af hans tidligere klaverlærers luftige stemme på en grynet, bastung bund. De dæmpede melodiflader på ’Hatch the Plan’ virkede indlullende og gled umærkeligt over i ’Numb’, der med et forsvindende mørkt kick opfordrede til døsig dans.

Læs også: Street Style : God stil på Roskilde Festival

Koncerten kammede kun sjældent over i den zombie-stenede stemning, som fremførelsen af Stotts seneste album, ’Luxury Problems’, ellers let risikerer, med dets langsomme og tunge tematik. Takket være passende doser drilske drejninger i det mest monotone af materialet, holdt han nemlig et intimt fokus, der både kunne danses og drømmes til.

Læs også: Alle Soundvenues anmeldelser fra Roskilde Festival

Den introverte koncentration, der kendetegner mange laptop-musikere, gjaldt også for Andy Stott. Men med et bagtæppe af saliggørende visuals og en vekslen mellem lige dele blødgørende og belærende dub, techno og endda en smule drum’n’bass til slut, skabte han nærmere en stemning af fortrolighed, frem for den afkoblede distance, man kunne have frygtet.

Koncert. Roskilde Festival, Gloria.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af