12 ting du ikke vidste om Queens of the Stone Age

Stenalderdronningerne har et dugfrisk album på gaden og besøger Roskildes Dyrskueplads for fjerde gang lige om lidt. Vi fejrer det med et dyk ned i historien om ørkenrockens bannerførere og 12 mindre kendte facts om Josh Homme og hans sandblæste slæng.

Q11. Skandinaviske aner
Josh Hommes imponerende, 1.95 meter høje statur kan måske skyldes, at der ruller gammelt, skandinavisk vikingeblod i hans årer. Hans ellers så fransk-klingende familienavn stammer fra Norge og udtales »humme« deroppe, mens Homme selv udtaler det, så det rimer på »mommy«. Blandt andre pseudonymer og kælenavne, den rødhårede kæmpe har fået, er Carlo von Sexron, J-Ho, Ginger Elvis og Baby Duck.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Scissor Sisters ft. Josh Homme – ‘Magic Hour’ Infomercial

2. Kendt fra TV Shop
Homme er gode venner med Jake Shears fra Scissor Sisters og indrømmer, at de to har delt mange timer på sofaen foran flimmerkassen. Måske er det derfra inspirationen til Hommes latterligt sjove, akavede infomercial for Scissor Sisters’ seneste album, ‘Magic Hour’, som i bedste Billy Mays-stil bliver promoveret med selling points såsom »They have an irresistible groove, catchy melodies and a fantastically outlandish… lyrics…scapes«. Whatever you say, Josh!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

WhoMadeWho ‘Space For Rent’

3. Danske og norske idoler
Hommes medsammensvorne fra Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, mistænkte engang WhoMadeWhos hit ‘Space for Rent’ for at være et Queens of the Stone Age-nummer, hvilket for Homme førte til en mindre besættelse med det danske trekløver. Han tog ‘Space for Rent’ til sig og spiller nummeret live sammen med sin gamle producermakker Chris Goss i duoen The 5:15ers. På Roskilde Festival kan Homme udover Tomas Barfod også rende ind i Turbonegro, hvis sang ‘Back To Dungaree High’ QOTSA har indspillet et cover af.
Tat4. Hotellernes skræk
Sammen med Queens of the Stone Ages guitartekniker Hutch og Seattle-kunstneren Wayne Sherman har Josh Homme sin egen lille hemmelige kunstnergruppe kaldet Secret Wall Tattoo. De tre piller spejle eller fesne reproduktioner af Monets åkande-malerier, der altid hænger på billige hoteller, ned af væggen, for siden at lave deres egne skriblerier inde bagved. De foreløbig mere end 120 værker kan alle ses på www.secretwalltattoo.com.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Josh Homme ‘Desert Roll’ (Fra programmet ‘No Reservations’)

5. Madøre
Det kan være svært at se koblingen mellem gourmetmad og tungrock, men Queens of the Stone Age nærer et tæt forhold til kendiskokken og madjournalisten Anthony Bourdain. I 2007 var hele bandet med i juleudgaven af hans tv-program ‘No Reservations’, hvor de indtog kælderen og iført goofy højtidssweatre blandede julenumre op med pluk fra ‘Era Vulgaris’. For nylig har Josh Homme sammen med Mark Lanegan begået temaet til hans nye show, ‘Parts Unknown’. Bourdain gengældte tjenesten ved at skrive linernoterne til ‘…Like Clockwork’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ‘Fairweather Friends’

6. Smooth samarbejde
Selveste Elton John er med på det nye QOTSA-album ‘…Like Clockwork’. Om samarbejdet, som kan høres på nummeret ‘Fairweather Friends’, har Homme fortalt, at »det tog ham tyve minutter at lære en sang med ni eller ti skift i. Bagefter ville han til at indsynge vokaler. Jeg tror bare, at vi klikkede med det samme. Jeg laver tit sjov med tingene og han gør det samme. Vi begyndte at kalde hinanden navne lige med det samme – to arbejdsnarkomaner, der pumpede løs på samme knastaksel«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age – Rock Am Ring 2011 (Fuld koncert)

7. Foreviget fuckup
Da Queens of the Stone Age på ‘Rated R’-touren slog vejen forbi Rock am Ring, gik alt galt og stenalderdronningerne spillede deres sløjeste koncert nogensinde… foran 40.000 publikummer. Bandet var så flove over indsatsen, at fire af dem – Josh Homme, Mark Lanegan, den daværende bassist Nick Oliveri og guitarteknikeren Hutch besluttede sig for aldrig at glemme miséren og forevigede den derfor med identiske tatoveringer. ‘Freitag 4.15’, står der på dem – det var tidspunktet, hvor de gik på scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nardwuar vs. Queens of the Stone Age

8. Gemmeleg for pressen
Homme og hans kumpaner er notoriske for at tage pis på pressen og Youtube flyder over med eksempler på interviews, hvor bandet kører de stakkels journalister rundt i manegen. En gang brændte de en journalist fra britiske NME af. Han troppede op, som aftalt på dørtrinnet til det i stonerrock-kredse herostratisk berømte ørkenstudie Rancho de la Luna, og da han endelig fik tag i bandet, fortalte de ham blot, at var i gang med at lege gemmeleg, og at det var hans egen fejl, at han ikke legede med…

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ‘Go With the Flow’

9. Bandbisse
Eks-bassisten Nick Oliveri har ganske vist stået for langt de fleste kontroverser i Queens of the Stone Age, eksempelvis hans nøgen-gig til Rock in Rio i 2001. Josh er dog heller ikke noget dydsmønster selv. I 2004 blev han arresteret for at overfalde Blag Dahlia, som blandt andet også gav den som den psykotiske radiovært, der binder QOTSAs magnum opus ‘Songs for the Deaf’ sammen. Homme tilstod blankt, og blev idømt samfundstjeneste, afvænning og et polititilhold, der forbød ham at færdes i en radius af 100 meter fra Dwarves-forsangeren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ‘Feel Good Hit of the Summer’

10. Skævt nytårshit
Homme hævder, at Queens of the Stone Ages første hit ‘Feel Good Hit of the Summer’ blev udklækket efter en tre-dages nytårsfest ovenpå årtusindskiftet, og at sangens lyrik helt nøgternt opremser de stoffer, han havde ophobet i kroppen ovenpå den bender. Det provokerende indhold gik da heller ikke mere bornerte typer i USA ram forbi. Wal-Mart nægtede at have noget med bandets udgivelser at gøre og Homme burde måske have tænkt sig om to gange, da han åbnede en kort koncert på en afvænningsklinik i L.A. med sangen, for derefter at blive eskorteret ud af bygningen på korporligste vis.Q411. Songs for the near dead
Queens of the Stone Ages nye album ‘…Like Clockwork’ er blandt andet inspireret af en nærdøds- eller rettere, regulær døds-oplevelse, Josh Homme havde i 2010, hvor han var under kniven for at få repareret sit knæ, som længe havde voldt ham problemer. Hvad der egentlig burde have været et rutineindgreb udviklede sig drastisk, da Homme ikke fik luft nok og rent faktisk døde på operationsbordet i et kort stykke tid, for siden af blive genoplivet. Han var sengeliggende i tre måneder efter indgrebet og pådrog sig en depression.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Queens of the Stone Age ‘Make It Wit Chu’

12. Tusset familiefar
Udover førnævnte minde om Rock am Ring-fadæsen har Homme som en ægte, garvet rock’n’roller utallige andre tatoveringer på kroppen. Men visse af dem afslører ham også som en family man med et blødt hjerte, der nærmest er lige så stort som ham selv. Mellem knoerne har han kælenavnene på sine bedsteforældre – Cam og Cap henholdsvis – og over sit hjerte navnet på sin datter Camille, mens initialerne på sønnen Orrin Ryder har fundet vej til fingerleddene på Hommes højre hånd.

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinge: Punk, kaos og energi

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af