Halvårets 10 bedste danske album

Det har været et stærkt halvår for dansk musik. Her er redaktionens bud på de ti bedste danske udgivelser indtil videre i 2013.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole ‘Lektion #3’ (hele albummet)

10. Den Sorte Skole ‘Lektion #3’
Efter en lang eftersidning vendte Den Sorte Skole endelig tilbage med deres tredje lektion. Lektierne havde bestået af et langt, dybt og grundigt kig i alverdens (bogstavelig talt) mere eller mindre kendte genrer, og som musikalske globetrottere forsøgte duoen som Phileas Fogg at nå jorden rundt på 80 dage, bare i albumformat. Et respektindgydende, men også skizofrent værk.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vår ‘Into Distance’

9. Vår ‘No One Dances Quite Like My Brothers’
Iceage-pladen var et frådende aggressivt monster, men bare tre måneder senere lavede frontmand Elias Bender Rønnenfelt sammen med vennen Loke Rahbek en stilmæssig U-vending og spyttede en samling kuldslåede postpunkskitser ud, der red på marchtrommer, trompet og dunkel synth. Bare for at markere, at genreafgrænser er irrelevante for ham.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ice Cream Cathedral ‘When You Depart’

8. Ice Cream Cathedral ‘The Drowsy Kingdom’
De opfandt selv genrebetegnelsen ’spacepop’ til lejligheden, og lyden af den danske trios debutalbum er da også om noget svævende og luftig. Vægtløs og krystalklar dreampop med stærke melodier, en stilren melankoli og Anja Lahrmanns forførende, nærmest mystiske vokal i front.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schultz and Forever ‘Sociopatic Youth’

7. Schultz and Forever ‘Céline’
Unge Jonathan Schultz er måske (endnu) ikke blevet en stemme for generationen, men hans unikke og underspillet grandiose vokal viste på ’Céline’-ep’en potentiale nok til, at man begyndte at tro. Et umådeligt stærkt våben, der sammen med den sagte og enkle folk lagde grobund for halvårets for fremtiden mest lovende udgivelse.

Læs anmeldelse af ep’en

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rhye ‘Open’

6. Rhye ‘Woman’
Robin Hannibal tager uden tvivl prisen får halvårets danske producer. Ikke mindst på grund af tilbagekomsten med Quadron, men i den grad også for arbejdet med sangeren Mike Milosh om duo-projektet Rhye, der mundede ud i et simpelt og smukt album af slow-soul med følelserne hængende uden på tøjet og sexen kærligt dryppende ned af væggen.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ukendt Kunstner ‘Langt væk’

5. Ukendt Kunstner ‘Neonlys’
Nattelivet i København er en broget størrelse, fyldt med damer, sprut, tvivl og drømme. Ukendt Kunstner steppede gamet op på deres andet mixtape og kondenserede hele maskineriet til en omgang hiphop-inspireret og melankolsk natte-r’n’b, der indfangede hele følelsesregistret på godt og ondt.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Quadron feat. Kendrick Lamar ‘Better Off’

4. Quadron ‘Avalanche’
En international pladekontrakt og Quadron var klar til at indtage verdensherredømmet. Coco O. smyger sig om de fløjlsbløde melodier som aldrig før, og producer Robin Hannibal har med stor succes brugt ventetiden på at forfine duoens skarpe og til tider mere poppede soul-eskapader. To ud af to til Hannibal på et halvt år er bestemt mere end godkendt.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine feat. Killer Mike ‘Love and Respect’

3. When Saints Go Machine ‘Infinity Pool’
Heldigvis er When Saints Go Machine ikke et band der gentager sig selv, og gruppen kastede med vilje lidt grus i synthpop-maskineriet på deres tredje album. Om det var ved at tage rapperen Killer Mike med på åbningsnummeret eller via mere udforskende sangstrukturer cementerede kvartetten sig som et af de allermest spændende, eventyrlystne og gennemførte bands i Danmark lige nu.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ponyblod ‘Med måde’

2. Ponyblod ‘Ponyblod’
Et samarbejde mellem beat-smed Tue Track og lyriktroldmand Khal Allan var næsten fra starten dømt til succes, og den alt andet end umage duo løftede forventningerne med old school beats i overlegen symbiose med Allans kække sprogbrug og intelligente rimkonstruktioner. Ikke andet at gøre end at gi’ den op.

Læs anmeldelse af albummet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iceage ‘Morals’

1. Iceage ‘You’re Nothing’
De fire københavner-punks hævede niveauet markant på deres andet album. De buldrer atter som en tordenstorm, og den rå produktion giver absolut stadig rifter i huden, men melodierne er mere bredskuldrede og træder tydeligere frem i infernoet. Samtidig er Elias Bender Rønnenfelts stemme og ord mere tydeligt sårbare, og næsten-balladen ’Morals’ fungerer som et decideret nybrud i bandets ellers stramme udtryk med faretruende marchtrommer og mørke klaverakkorder. Et stilsikkert mesterværk.

Læs anmeldelse af albummet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af