Joey Bada$$ – hæs som en festivalgæst

Joey Bada$$ – hæs som en festivalgæst
Foto: Philip Bo

Linjen lyder »We don’t give a fuck, as long as we collect our pay«, men den 18-årige Joey Bada$$ nåede kun at brøle »We don’t give a fuck«, før han løb tur for luft på ‘Survival Tactics, hans afslutningsnummer og største hit. De resterende ord blev mumlet frem af Kirk Knight, der havde fået den rimelig umulige opgave at rappe cirka halvdelen af frontmandens tekster.

Læs også: Alle Soundvenues anmeldelser fra Roskilde Festival

Hvad var der gået galt? Joey Bada$$’s styrke er egentlig hans stemme. På hans mixtapes lyder vanvittig komplekse rimstrukturer, som henslængte bemærkninger. Da rapperen sidste år begyndte at blive bemærket, kunne man knap tro, at han var så ung. Han virkede som en fuldendt rapper i den lyriske tradition fra Rakim og Nas.

Men lørdag eftermiddag på Cosmopol-scenen skrattede stemmen, som var han en hæs og udkørt festivalgæst. Det lød som om, at han skrålede med på en anden persons numre. Måske var der lydproblemer, efter at Flatbush Zombies på energisk og overskyggende vis havde optrådt få minutter før. Måske var han syg. Man havde lyst til at finde undskyldninger for den unge rapper. Men koncerten var lige så mudret og kaotisk, som hans mixtapes er stilsikre og klare.

Koncert. Roskilde Festival, Cosmopol.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af