The Great Veil

»Aldrig mere elske. Aldrig mere gi’ din kærlighed«, lyder refrænet på åbnings- og titelnummeret fra The Great Veils glimrende debutalbum. Grundstemningen er slået an, og man er således helt indforstået med, at Helsingør-orkesterets musikalske ærinde næppe hører til i den muntre ende af humørskalaen.

I front for den alvorsfulde kvintet står Kenni ’Cocksucker’ Holmstad-Petersen, som lyttere, der er velbevandrede på den københavnske undergrundsscene, muligvis vil kende som frontmand i det excellente doom-orkester Moonless samt fra det nu beklageligvis opløste americana/country-projekt The Village Idiot. I The Great Veil fortsætter Holmstad-Petersen de dystre og stemningsladede takter fra sidstnævnte, men denne gang med sange på både dansk og engelsk.

The Great Veils mest oplagte musikalske åndsfæller er excentriske mørkemænd som Will Oldham (Bonnie ’Prince’ Billy) og David Eugene Edwards (16 Horsepower og Wovenhand). Men også danske Codys stemningsmættede americana springer frem på lystavlen, ikke mindst på den sitrende, strygerindsvøbte ’Carpe Noctem’, der dog skæmmes en smule af en længere blues’et guitarsolo i outroen, som dufter lidt vel meget af højskole-jam. Men fred nu være med det.

Gruppen formår at fortolke den ellers ærkeamerikanske genre både personligt og respektfuldt. »I won’t be food for the crows to eat«, lyder det i den tempofyldte ’Hookers, Murderes, Beggars and Thieves’, der er lyden af en desperat mands hvileløse vandren omkring i en bagende hed amerikansk ørken.

’Aldrig mere elske’ er trods små skønhedspletter et fornemt bekendtskab, og denne signatur glæder sig i alt fald til at høre mere fra denne kant i fremtiden.

The Great Veil. 'Aldrig mere elske'. Album. RepoMan Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af