Hvem har råd til den største guldkæde? Her er listen over verdens 20 bedst tjenende rappere

diddy‘Cash Kings’ er titlen på forretningsmagasinet Forbes’ årlige liste over hiphoppens bedst tjenende kunstnere. Og med rette, for det er nogle svimlende summer, som rappens konger, prinser og enlige prinsesse har tjent ind i løbet af de seneste 12 måneder. I modsætning til Drake starter vi her fra toppen med pengebjergets nummer et.

1. Diddy, $50 millioner
Det er i princippet tragikomisk, at listens førsteplads umiddelbart er den, der har haft mindst at gøre med selve musikken. Diddys seneste album var ‘Last Train to Paris’ fra 2010, men han skulle skovle penge ind for sin involvering i vodka-mærket Ciroc, mens tøjmærket Sean John og pladeselskabet Bad Boy Records også hjælper på det. Jay Z er bestemt ikke den eneste rapper, hvis rimevner efterhånden er overgået af forretningssans.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jay Z, $43 millioner
Med en samlet indtjening på 95 millioner dollars toppede Jay Z og Beyoncé Forbes’ liste over det seneste skatteårs bedst tjenende par i underholdningsindustrien. Lidt simpel hovedregning afslører, at Queen B faktisk har bukserne på i det forhold, men det betyder bestemt ikke, at Jay ikke bidrager til fælleskontoen. De fem millioner dollars, han fik for Samsung-samarbejdet omkring ‘Magna Carta Holy Grail’, er ikke engang med i regnskabet, men omfattende turnévirksomhed, Roc Nation-pladeselskabet og diverse forretningsinvolveringer løber altså også op.

Jay Z-linjen fra Kanyes ‘Diamonds from Sierra Leone’-remix er efterhånden lige så brugt som letpåklædte damer i hiphopvideoer, men vi tager den lige igen for god ordens skyld: »I’m not a businessman / I’m a business, man«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dr. Dre, $40 millioner
Mens ‘Detox’ stadig lader vente på sig (måske for evigt?), er Dr. Dre i det mindste at finde på listen over producere inde over Eminems kommende ‘The Marshall Mathers LP 2’, der lander til november.

Royalties pumper stadig penge ind på kontoen takket være et bugnende bagkatalog, men ligesom med Diddy og Ciroc er hovedindtægtskilden høretelefonerne Beats by Dr. Dre, der – blandt andet takket være solid product placement i diverse musikvideoer – stadig langes over disken i stor stil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Nicki Minaj, $29 millioner
Nicki Minaj er listens eneste kvindelige indslag, men til gengæld gør Barbies rapkæftede grandkusine det godt. Rigtigt godt. 2012-albummet ‘Pink Friday: Roman Reloaded’ har med tiden solgt over en million eksemplarer, blandt andet takket være crossover-singler som ‘Starships’ og Super Bass’, der nok også var grundmotorerne bag, at Minaj fik et velbetalt job som dommer i American Idol.

Minaj er (endnu) ikke på højde med de bedst tjenende herrer, når det kommer til forretningsdelen, hvorfor hendes placering på listen bare er det mere imponerende. Det kan i den grad betale sig at tale til både hiphop- og popbefolkningen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Birdman, $21 millioner
Endnu en forretningsmand, og måske den på listen der efterhånden lever mest i skyggen (foruden Dre selvfølgelig). Bryan Williams har gennem tiden solgt ganske fornuftigt på egen hånd og som den ene halvdel af duoen Big Tymers, men det er som grundlægger og chef for pladeselskabet Cash Money Records, at Birdman nu tjener sine seriøse penge. Med kunstnere som Nicki Minaj, Lil Wayne og Drake på selskabets roster siger det i hvert fald sig selv, at der også falder noget af til manden bag skrivebordet, uanset hvor lidt denne rent faktisk ligner en forretningsmand.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kanye West, $20 millioner
Indtjening fra ‘Yeezus’-salg tæller ikke med i perioden for Forbes’ optælling, men Kanye formåede alligevel at fylde kontoen op. Wests række af kreative projekter virker uendelig, og så er der med tiden kommet mere og mere gang i hans G.O.O.D. Music-pladeselskab, hvis fællesalbum ‘Cruel Summer’ solgte mere end fint på trods af blandede anmeldelser.

Kender man Kanye, er en sjetteplads dog langt fra godt nok, så forvent en omfattende ‘Yeezus’-tour til at rykke godt i næste års regnskab. Han er allerede i fuld gang med at føje flere datoer til den planlagte USA-tour med Kendrick Lamar som support, og mon ikke en verdensturné følger efter?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lil Wayne, $16 millioner
Han sælger ikke lige så godt som Nicki Minaj, men Dwayne Michael Carter, Jr. er stadig absurd populær i USA. ‘I Am Not a Human Being II’ solgte over en halv million eksemplarer, og Wayne formår på mærkværdig vis altid at holde sig selv i medierne, ligesom han også er manden bag det succesfulde Young Money Entertainment, et under-label til mentoren Birdmans Cash Money Records.

Rapperen udskød tidligere på året hele sin Europa-turné, hvilket dog åbenbart ikke har betydet det store for hans top ti-placering.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Wiz Khalifa, $14 millioner
Det er ikke kun gode investeringer, men også noget så simpelt som hårdt arbejde, der kan skaffe rappere en plads på ‘Cash Kings’-listen. Trods halvsløje anmeldelser solgte Khalifas ‘O.N.I.F.C.’ godt, og kombineret med mere end heftig tour-aktivitet har Pittsburgh-rapperen kæmpet sig op ad listen én koncert ad gangen. Så skulle der vist også lige være råd til den weed, som Wiz efter eget udsagn bruger 10.000 dollars om måneden på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Resten af listen byder både på gengangere og friske ansigter. Uden et album ude sidste år faldt Drake ud af top ti, mens Eminem stadig kører hårdt på royalties. Kendrick Lamar får sin ‘Cash Kings’-debut, mens Macklemore og makkeren Ryan Lewis kommer ind på en flot delt 14. plads – men sådan går det vel også, når man (alene i USA) sælger over en million eksemplarer af debutalbummet ‘The Heist’ og samtidig udgiver det via sit eget pladeselskab.

9. Ludacris, $12 millioner
10. Pitbull, $11 millioner
11. Drake, $10.5 millioner
12. Snoop Lion, $10 millioner (delt)
12. Eminem, $10 millioner (delt)
14. Kendrick Lamar, $9 millioner (delt)
14. Pharrell, $9 millioner (delt)
14. Macklemore & Ryan Lewis, 9 millioner (delt)
17. Swizz Beatz, $8.5 millioner
18. Tech N9ne, $7.5 millioner
19. 50 Cent, $7 millioner
20. Lil Jon, Rick Ross, Mac Miller, Young Jeezy, Questlove, $6 millioner (delt)

Læs også: Her er 18 album du skal glæde dig til i oktober

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af