Guide: Ni stærke musikoplevelser under Kulturnatten

På fredag er der Kulturnat i København. Vi guider til de bedste events i musikkens verden med blandt andre Christian Hjelm og Djuna Barnes.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eloq overtager Nordens scene
Det 22-årige producertalent August Fenger aka Eloq har haft styrtende med succes, både som hitmager hos Cheff Records og via hans soloproduktioner, der kigger mere og mere mod udlandet. Til Kulturnatten vil Eloq samle hiphoppens tunge univers med alt fra UK bass, pop og tropiske undertoner, når han dj’er fra Nordisk scene.

Eloq
Fredag den 11. oktober, kl. 17.15-21.30
Nordisk Scene, Ved Stranden 18, København K

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Djuna Barnes og Josephine Phillip på højskole
Der kommer til at blive sat ild til dansegulvet, når Djuna Barnes og Darkness Falls’ Josephine Phillip mødes bag dj-pulten på Borups Højskole. Her har de skræddersyet kombineret et mc/dj-set, der både appellerer til dine lytte- og følesanser i en mørk, sexet og sveddryppende session.

Barnes/Phillip
Fredag den 11. oktober, kl. 22.00-00.00
Borups Højskole, København K

frost3Møstings Hus byder på lidt af det hele
Musiker Mads Mouritz er tovholder på Kulturnat i Møstings Hus på Frederiksberg, hvor de smukke 1800-tals-døre åbner op for en atmosfærisk aften med danske lækkerier. Oplev blandt andre Kvindebandet, Under Byens avantgardistiske altmuligmand Nils Gröndahl (billedet), samt projektet Song For Wendy – der udgøres af Mouritz, Disa og igen Gröndahl – der fortolker sange af den engelske digter Wendy Cope.

Kulturnat i Møstings Hus
Fredag den 11. oktober, klokken 20.00
Møstings Hus, Frederiksberg

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christian Hjelm tager en tur på biblioteket
Bøgerne bliver klappet i for en stund, når Christian Hjelm medbringer sin guitar og sin dansksprogede poprock fra solopladen ‘Før vi blev lette’, der emmer af en hengiven kærlighed til det danske sprog. Hvor ellers end et bibliotek?

Christian Hjelm m. Band 
Fredag den 11. oktober, kl. 22.30-23.30
Frederiksberg Bibliotek

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kirstine Stubbe Teglbjærg giver intimkoncert
Kirstine Stubbe Teglbjærg har siden sit exit fra gruppen Blue Foundation i 2009 spenderet en god rum tid på at få sit soloalbum op at stå. Det fine album ‘Hamskifte’ udkom endelig tidligere i år, og på fredag kan man opleve den sarte stemme til intimkoncert i Kulturministeriet.

Kirstine Stubbe Teglbjærg
Fredag den 11. oktober, kl. 22.00-22.30
Kulturministeriet, Nybrogade 2, København K

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kira Skov og Tako Lako spiller på Hovedbiblioteket
Hvis du nogensinde har drømt om at tæve benene rundt til smittende balkantoner eller fordybe dig i inderlig kvindevokal akkompagneret af piano på Hovedbiblioteket, så er det under Kulturnatten, du skal slå til. Denne aften er der nemlig ingen der shhh’er, når Kira Skov spiller i selskab med pianisten Gustaf Lundgjen og Tako Lako inviterer op til dans.

Kira Skov og Tako Lako 
Fredag den 11. oktober, kl. 20.55 og 23.10
Krystalgade 15, København K

third earRadiodokumentaristerne Third Ear afdækker SMK’s ukendte historier
De prisvindende radiodokumentarister i det genopståede digitale magasin Third Ear har gentagne gange fascineret os med ambitiøse og vedkommende montager, som blandt andet ’Farfars to liv,’ ’The Garden’ og den nyeste ’Fortabte sønner,’ hvor fædrene ophav granskes. Fredag aften kan du på Statens Museum For Kunst drage på en 40 minutters eksklusiv lydvandring med dokumentaristerne i ørene, hvor de vil optrevle ukendte historier om museets dramatiske fortid.

Third Ear x Statens Museum for Kunst 
Fredag den 11. oktober, kl. 18.00-24.00
Sølvgade 48-50, København K

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mouritz & Hørslev fremfører ny udgivelse blandt bøger
Under navnet Mouritz/Hørslev Projektet gemmer der sig musikeren Mads Mouritz og forfatter/digter Lone Hørslev. Et umage par, der siden 2007 elegant har forenet Mouritz’ skæve musikalske ideer med Hørslevs rammende hverdagspoesi og flair for sproglige finurligheder. Under Kulturnatten kan de findes mellem reoler og nedfældede ord på Islands Brygge Bibliotek, hvor de vil fremføre deres seneste udgivelse ’Allermindst dig selv.’

Mouritz & Hørslev Duo 
Fredag den 11. oktober, kl. 21.30-22.30
Islands Brygge Bibliotek, Njalsgade 15, København S

4179024-visuals-af-o1bscura-i-kirkens-store-hvlvingerGuddommelig chillaxing i Brorsons Kirken
Syndsforladelsen kan sikkert sagtens erhverves, men ellers er der lagt i ovnen til en anderledes guddommelig oplevelse, når Brorsons Kirken på Rantzausgade for 29. gang inviterer til det sanselige musik- og kunstarrangement Churchill. De højtravende loftshvælvinger bliver denne aften lyst op af visualkollektivet Obscura, og de obligatorisk serverede hjemmelavede boller og den varme kakao kan nydes på madrasser til tunge, meditative toner fra Svartbag, Mikkel Meyer og Acorn Falling.

Churchill i Brorsons Kirke 
Fredag den 11. oktober, kl. 20-01
Rantzausgade 49, København N

Læs også: Guide: It’s a family affair! 10 af de bedste familiebands

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af