Her er 16 album du skal glæde dig til i resten af 2013

Albumstrømmen dør altid lidt ud i november og december til fordel for diverse juleopsamlinger, men der er stadig masser af musik at se frem til. Glæd dig blandt andet til nye album fra M.I.A., Jake Bugg og Blood Orange.

Jenny Wilson ‘Demand the Impossible’ (4. nov)
Wilson har gennem de seneste år fået sat sig solidt på den skandinaviske indie-trone med evigt guddommelige koncerter og et par fremragende soloalbum. Nu er turen kommet til ’Demand the Impossible’, hvor kampen mod brystkræft bliver tematiseret, og derfor også i langt større grad giver os en mere rå og oprørsk Wilson, end hvad vi tidligere har været vant til. Dette har vi allerede lagt øre til på forløbne numre som ’Autobiography’ og The Future,’ der både kaster med tævende trommer, hidsige synths og kritiske røster efter moderne forbrugerkultur.

 

M.I.A. ‘Matangi’ (4. nov)
Der har været en del kontroverser mellem M.I.A. og hendes pladeselskab, hvilket har resulteret i, at sangerindens fjerde udspil ’Matangi’ har oplevet en del forsinkelser. Nu er albummet dog endelig klar, og med den offensive ‘Bring the Noize’ og den nyeste single ’Y.A.L.A’ (You Always Live Again), der er en diskret finger til Drakes YOLO-udråb, lader der til at være lagt i ilden til en ilter fortsættelse af M.I.A’s hårdtslående univers.

Cut Copy ‘Free Your Mind’ (4. nov)
De festlige australiere fik for alvor gennembrud med 2008-albummet ‘In Ghost Colours’, der flød over af dansable rytmer og mere end velklingende electropop. Herefter prøvede de grænser af med ‘Zonoscope, dog uden at miste den gode melodi, og det virker da også som om, at dansegulvet atter er målet med ‘Free Your Mind’, specielt hvis man trykker play på titelnummerets Youtube-video.

 

Eminem ‘The Marshall Mathers LP 2’ (4. nov)
Eminem har selv proklameret, at han ikke har været ovenud tilfreds med sine seneste album. Følelsen har umiddelbart været gensidig, men ikke desto mindre lover det godt for intentionen, når Marshall på singlen ‘Berzerk’ rapper om at tage tage tingne tilbage til »straight hiphop«. For Eminem kan fanme rappe når det kommer til stykket, og med Rick Rubin i producerstolen kunne en genkomst være mulig. Lad os se.  

Synd og Skam ‘Center’ (4. nov)
Tilbage i juni udgav de albummet ’Lad mig falde ind til dig’ som første kapitel af deres todelte debutalbum, og lige siden har vi glædet os til at høre anden halvdel fra de danske artpunkeres aparte, men også ekstremt forførende blanding af poetiske tekster sunget af Asger Hartvig, skramlet syrerock og improviserede punk-blæs.

 

Swearin’ ‘Surfing Strange’ (4. nov)
Der er noget med produktivitet, når det kommer til punk. Swearin’ udgav deres debutplade i august 2013, men er allerede klar med skive nummer to, der at dømme ud fra singlerne dog smelter de her velklingende punkdyder sammen med den alternative 90’er-rocks kradsbørstigheder og milde slacker-attitude. Forhåbentligt en energiindsprøjtning til de koldere måneder.

Bryce Dessner & Kronos Quartet ‘Aheym’ (4. nov)
De fleste kender Bryce Dessner som guitarist hos rødvinsrockerne The National, men tvillingen har efterhånden en lang række andre og mere klassiske kompositioner på cv’et. Nu har han slået sig sammen med den anerkendte strygerkvartet Kronos Quartet – som blandt andet har været inde over de skelsættende soundtracks til Darren Aronofsky-filmene ‘Requiem for a Dream’ og ‘The Fountain – der giver liv til fire af Dessners stemningsmættede kompositioner.

 

Kurt Vile ‘It’s A Big World Out There (And I am Scared)’ (11. nov)
Viles album fra tidligere i år, ‘Wakin on a Pretty Daze’, var en herlig udbygning af Philadelphia-rockerens slacker-hymner, her i længere udgaver og med mere pondus. Nu udsender Vile så en deluxe-udgave af albummet, der sågar bliver ledsaget af ep’en ‘It’s A Big World Out There (And I am Scared)’, som består af to helt nye tracks samt friske versioner af en række albumtracks. More is more!

Saint Records ‘Saint Heron’ (11. nov)
Udover albumtitlen ‘Saint Heron’ står der med store fede bogstaver skrevet ‘cool’ hen over debut- og opsamlingspladen fra Solanges nyetablerede pladeselskab Saints Records. Pladen kommer til at indeholde bidrag fra ophavskvinden selv, såvel som hidtil uudgivne numre fra r’n’b-håb som Sampha, Jhené Aiko og den spændende Kelela.

 

Blood Orange ‘Cupid Deluxe’ (18. nov)
Han har tidligere lavet både punk med Test Icicles og naiv folkpop som Lightspeed Champion, men Dev Hynes lader til at have fundet sig selv i popmusikken som Blood Orange. Han står bag hits som Solanges ‘Losing You’ og Sky Ferreiras ‘Everything Is Embarrassing’, så der er gode udsigter til britens næste album, der har et hav af spændende gæster som Clams Casino og Dave Longstreth, og allerede er blevet teaset via den sexede ‘Chamakay’.

Jake Bugg ‘Shangri La’ (18. nov)
Nonchalant, som havde han aldrig lavet andet, skød den 19-årige Jake Bugg sin pil direkte ind i rockelskeres hjerter med sin selvbetitlede debutplade. Nu står knægten klar med endnu en samling sange, der er spækket til randen med guitarsprængt og dundrende britrock – i hvert fald hvis man skal tro de to første numre ‘What Doesn’t Kill You’ og ‘Slumville Sunrise’. Albummet er desuden lavet i samarbejde med superproduceren Rick Rubin, hvis legendariske studie albumtitlen har taget navn efter.

 

Milosh ‘Jetlag’ (25. nov)
De fleste lærte Michael Milosh at kende som vokalhalvdelen af Rhye, hvis produktioner styres af danske Robin Hannibal (også fra Quadron). Som Milosh er canadieren dog nu klar med sit trejde soloalbum, der i modsætning til Rhyes minimalistiske soul emmer af engageret eksperimenteren i det elektroniske landskab, dog stadig sart ud over alle grænser, hvilket indtil videre er blevet afsløret på singlen ‘Slow Down’.

Future ‘Honest’ (25. nov)
Nayvadius D. Wilburn har for det første ændret sit navn til Nayvadius Cash, men på scenen er han kendt som Future, der sidste år fik et massivt gennembrud i USA med albummet ‘Pluto’, der lancerede en unik form for autotunet rapsang. Et album, der både i stil og lyd var svært betagende i sin egen mærkelige ret, hvorfor det skal blive interessant at opleve, hvordan Future udbygger sit univers.

 

bEEdEEgEE ‘SUM/ONE’ (2. dec)
Brian Degraw er kendt som kernemedlem i notorisk eksperimenterende Gang Gang Dance, men Degraw har lovet, at hans soloalbum kommer fra et sted, der har intet med hans dagsjob at gøre. Singlen ‘Bricks’ hakker, syder og sprutter med sine synths som springende fra en sømpistol, og det skal i den grad blive spændende at høre, hvad en hjerne som Degraws kan finde på, når den ikke skal kommunikere med andre end sig selv.

Lee Bannon ‘Alternative/Endings’ (9. dec)
Produceren fra Sacramento har været vidt rundt i det elektroniske landskab, men har på det seneste taget fat med en række produktioner for Joey Bada$$’ Pro Era-crew. Solo laver Lee Bannon dog stadig elektroniske musik i alverdens retninger, indtagende og med ideer i overflod – nu ligger L.A. jo heller ikke så langt fra Sacramento. Produceren er til sin næste soloplade blevet samlet op af pladeselskabet Ninja Tune, der forhåbentligt kan tøjle Bannon – men selvfølgelig ikke for meget.

 

7 Days of Funk ‘7 Days of Funk’
Ringer bandnavnet ikke en klokke er det helt okay, for 7 Days of Funk er et spritnyt foretagende. Projektets bagmænd kender du dog nok godt: Funkmesteren Dâm-Funk og Snoop Dogg/Lion, der i denne sammenhæng har døbt sig selv Snoopzilla. Sammen spiller de, sjovt nok, funk, men med en smule hiphop indover toppet af Snoops bløde vokallevering.

Læs også: Guide: Her er 10 essentielle soul-klassikere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af