12 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Roskilde Festival har åbnet for publikumsønsker til programmet i 2014 (du kan byde ind her), og den største hovedpine for bookinggruppen er som vanligt festivalens største scene. Her er vores bud på 12 navne, der ville lyse Orange Scene op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. David Bowie

Hvorfor kunne det være fedt?
Bowie er en legende, en kamæleon, en bølgebryder. Og så har han som 66-årig altså leveret en mere end hæderlig samling sange med albummet ’The Next Day’. Ikke at han skal spille hele det album, hvis han kommer til Orange Scene – vi vil jo gerne høre alle klassikerne. Og ja, så skylder han. Bowie aflyste i 2004 – og blev erstattet af Slipknot – så hvorfor ikke markere tiåret for den udskiftning med en optræden?

Hvor sandsynligt er det?

Det er op ad bakke, men måske ikke umuligt. Der har i årets løb verseret diverse rygter om en Bowie-tour i forbindelse med ’The Next Day’, men hver gang positive udtalelser dukker op, bliver de skudt ned igen. Senest kom det frem, at Bowie var blevet tilbudt en lukrativ aftale for at spille i London i 2014, hvor svaret fra hans talsmand lød: »Der er i øjeblikket ingen planer for live-datoer«. Lad os dvæle lidt ved ’i øjebliket’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Kanye West

Hvorfor kunne det være fedt?
Har du set videoerne fra Kanyes igangværende ’Yeezus’-tour? Han har dansere plus en Jesus-lookalike, og så rapper han som Moses fra toppen af et kæmpe bjerg i et utal af forskellige outfits. Indrømmet, hele sceneriet ville måske ikke rigtigt kunne lade sig gøre på Orange Scene, men mindre kan også gøre det, hvis/når Kanye rammer Europa. Han virker til at være på spidserne, sulten, og det intense ’Yeezus’-album live på Dyrskuepladsen ville uden tvivl være en oplevelse.

Hvor sandsynligt er det?
Kanye har stået der før, men spørgsmålet er, om han (også i sit eget hoved) simpelthen er blevet for stor til Orange Scene? Og festivaler generelt. Han har dog pt. kun en solid række USA-datoer planlagt i resten af 2013, så hvem ved, hvad planen er for næste år?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Arcade Fire

Hvorfor kunne det være fedt?
Canadierne er et af de få nyere rocknavne, der både matcher Roskilde Festivals kvalitetskriterier og kan spille så stor en scene op. Deres bagkatalog af store rocksange bugner af anthems, og de beviste for to år siden i Ballerup Super Arena (!), at de er et eminent live-navn. Deres nye album, ‘Reflektor’, udkommer på mandag og er med sine mange dansable, James Murphy-producerede sange virkelig egnet til en fest af dimensioner.

Hvor sandsynligt er det?
Ret sandsynligt. Man må formode, at Roskilde Festival vil sætte alle sejl ind på at booke dem, og de vil helt sikkert spille festivaljobs næste sommer for at følge op på den nye plade. Arcade Fire har endvidere ikke spillet på Dyrskuepladsen siden deres Arena-koncert i 2007, så de skylder…

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Adele

Hvorfor kunne det være fedt?
Profilen på Orange Scene er under forandring, for hvis den skal følge med tiden, kan rocken ikke længere have det samme dominerende greb om festivalen største platform. I 2009 viste Trentemøller, at klubben kunne fylde scenen ud, og i år demonstrerede Rihanna, at rendyrket pop også kan brillere unden den store dug. Adeles popmusik flirter både med soul, country, powerballader og gospel, og selv om  hun ikke er lige så beskidt som Amy Winehouse, vil hun stadig gøre sig formidabelt på Orange Scene med et stort band i ryggen. Se bare hendes version ‘Rolling in the Deep’ her ovenfor (der i øvrigt blev så formidabelt opdateret af Jamie xx i 2011).

Hvor sandsynligt er det?
Adele var faktisk booket til Roskilde Festival i 2008, men måtte aflyse. Siden er hun dog blevet en verdensstjerne, der har solgt mere end 30 millioner album, så prisen er høj. Måske for høj. Og dertil er det ikke sikkert, at hun når at færdiggøre sit tredje album, som hun dog har teaset skulle udkomme i foråret 2014.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Drake

Hvorfor kunne det være fedt?
Ligesom David Bowie skylder Drake en omgang. Den canadiske rapper skulle have spillet i 2010, men rykkede hele sin Europa-turné. Dengang var han – no lie – sat til at spille på Odeon, men vender han tilbage, bliver det uden tvivl på Orange Scene. Live er Drake en hitparade, hvor der både er plads til blær såvel som de mere ømme stunder, uden at han forfalder til den i hiphopkredse så gængse medley-stil. Gør klar til en fest, men glem ikke lighteren.

Hvor sandsynligt er det?
Drake turnerer i øjeblikket USA med ’Nothing Was the Same’, og følger han den normale cyklus, er næste skridt et længere besøg i Europa. Så er spørgsmålet bare, om han (ligesom sidst) vil kigge forbi et sted som Forum, eller om Roskilde Festival kan få fingre i ham.

OBS: Drake er siden blevet annonceret til at spille i Forum til marts, hvorfor en optræden på Roskilde Festival nu virker usandsynlig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Diplo/Major Lazer

Hvorfor kunne det være fedt?
En relativt ny – og god – tradition er, at Orange Scene skal have sin helt egen fest. I år var det Chase & Status, men vi tror på, at Major Lazer (eller Diplo alene for den sags skyld) ville kunne skrue festtermometret op på 11. Spørgsmålet er bare, om der i området omkring Orange er nok praktiske foranstaltninger at twerke op ad?

Hvor sandsynligt er det?
Major Lazer er godt nok på tour nu (ankommer til København i november), men de var også i spil til Roskilde 2013, hvilket ifølge musikchef Rikke Øxner gik i vasken på grund af praktiske problemer. Pointen er, at Diplo og co. godt lidt kunne være et festkollektiv, der bare er på turné i en uendelighed, eller i hvert fald indtil de ikke gider mere. Så er det bare spørgsmålet, hvornår den følelse melder sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Paul McCartney

Hvorfor kunne det være fedt?
Den gamle Beatle har aldrig tidligere spillet på Roskilde Festival, og med et solidt nyt album i bagagen er det et oplagt tidspunkt endelig at få ham forbi Orange Scene. Han har aldrig været for fin til at trække på The Beatles’ klassiske bagkatalog til sine koncerter, så han ville gøre sig godt søndag aften, når alle pensionisterne også har indfundet sig på pladsen.

Hvor sandsynligt er det?
Bare inden for de seneste ti år har legendariske navne som Patti Smith, Neil Young, The Who, Roger Waters, Black Sabbath, Brian Wilson, Bruce Springsteen og Bob Dylan prydet Roskilde-plakaten, så det er ingen hemmelighed, at festivalen føler et ansvar for at videreformidle den musikhistoriske arv og sikkert også gerne vil appellere til et ældre publikum. Så hvis Macca turnerer, er det meget sandsynligt, at bookerne i Roskilde vil byde ind.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Daft Punk

Hvorfor kunne det være fedt?
Ren og skær eufori. Ja, det kan blive svært, næsten umuligt, at samle alle samarbejdspartnerne fra ’Random Access Memories’ til en turné, men de to franskmænd kan altså også bare gøre det alene – den slags setups er set fungere mere end fint tidligere. Rygterne om Daft Punk og tourvirksomhed har efterhånden nået mytiske højder, men igen: Hvorfor skulle de ikke spille live igen? Opleve suset fra publikum, glæde masserne, holde en overjordisk fucking fest igen og igen og igen. One more time, guys.

Hvor sandsynligt er det?
Don’t ask…

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Trentemøller

Hvorfor kunne det være fedt?
Trentemøller har tidligere bevist, at han har, hvad der skal til for at lyse Orange Scene op. Hans 2009-show var overvældende, og det nye album ’Lost’ kan kun udbygge til den oplevelse. Jovist, her er stille stunder, men også masser af intensitet og stemninger. Og så er det almen kendt, at Trentemøller lægger et kæmpe arbejde i sine live-shows.

Hvor sandsynligt er det?
Der er umiddelbart intet, der taler imod, at Trentemøller skulle spille på Roskilde 2014. Det eneste spørgsmål er, om han har lyst til at spille Orange igen, eller om han denne gang vil foretrække den mere intime stemning på Arena.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Eminem

Hvorfor kunne det være fedt?
Er Eminem på vej tilbage i topform med det kommende album ’The Marshall Mathers LP 2’? Guderne må vide, at selve titlen lægger lidt pres på Detroit-rapperen. Retro-singlen ’Berzerk’ virkede lidt malplaceret, men havde masser af energi, ligesom Eminem på den nye ’Rap God’ virker sulten efter at komme tilbage på tronen. For beslutter Eminem sig først for at rappe i stedet for at tænke i popsingler, så kunne et show på Orange Scene (med tilhørende nostalgi) være stort.

Hvor sandsynligt er det?
Marshall har faktisk netop spillet en håndfuld europæiske koncerter i august, inklusiv festivaler, så umiddelbart virker han frisk på ideen. Hans nye album udkommer i november, og indtil videre er der kun planlagt en række koncertdatoer i Australien. Derefter kommer USA, og så burde det passe meget godt med Roskilde engang i sommeren 2014.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Fleetwood Mac

Hvorfor kunne det være fedt?
Fleetwood Mac har mere sing-along-faktor end de fleste bands i verden, og fællessang under kultnumre som ’The Chain’ og ’Dreams’ foran den orange dug ville være helt fantastisk. Masser af hits, og masser af onde blikke mellem legenderne, der har åh-så-meget i klemme fra fortidens tumulte kærlighedseskapader.

Hvor sandsynligt er det?
De har netop spillet i Herning, men der burde være lang nok tid til Roskilde, så det ikke føles som en lad gentagelse. Fleetwood Mac er i øjeblikket bookmakernes allerbedste bud på en headliner til Englands Glastonbury Festival, der ligger samtidig med Roskilde, så hvis rygterne taler sandt, er de både spillet varme og i nabolaget.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Nine Inch Nails

Hvorfor kunne det være fedt?
Nine Inch Nails rundede Roskilde på deres midlertidige afskedsturné i 2009, så med det stærke comeback-album ’Hesitation Marks’ i ryggen kunne gensynet kun være glædeligt. Trent Reznor er intensiteten selv på en scene, og den golde, industrielle rock ville være perfekt til en nattetjans på Roskilde største scene.

Hvor sandsynligt er det?
Reznor og resten af bandet er for tiden på en turné, der tager dem forbi USA og Australien, men hvis alt går godt er næste stop Europa. Festivaler er oplagte, og Nine Inch Nails virker som en selvskreven headliner, hvis de er i nærheden til sommer.

Læs også: Roskilde Festivel nedlægger tre scener og opretter to nye

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af