Sivas ‘d.a.u.d.a’

Sivas ‘d.a.u.d.a’
Sivas.

En narkotisk hostesaftsdrik, det såkaldte ‘lean’, og det euforiserende stof mdma er blevet så populære blandt amerikanske rappere, at de har skabt en slags undergenre fuld af varm, melodisk og ofte autotunet sang-rap. Med S!vas kommer den her særlige, mærkelige undergenre til Danmark.

Og indflydelsen fra USA er tydelig. Hittet ‘d.a.u.d.a.’ dyrker samme tåget-melodiske udtryk som Juicy J’s ‘Bandz A Make Her Dance’ eller DJ Khaleds ‘I’m On One’, mens S!vas’ genialt utydelige autotune-flow er gældsat til Future, amerikansk raps nuværende omkvædskonge.

Rezas produktioner er på lignende vis ekstremt stilsikre uden at bryde med den amerikanske æstetik. ‘Kbhavana’ svæver ligesom det fantastiske titelnummer, mens produktionerne andre steder er tungere og ondere, som den amerikanske producer Lex Lugors beats.

Alligevel er man ikke i tvivl om, at der foregår noget helt unikt her, og det skyldes i høj grad S!vas’ sprog og karisma. Hans blanding af skæve, selvopfundne udtryk, multikulturelt præget gadeslang og amerikanske referencer er kryptisk og fascinerende på samme tid. Tit er man fanget af et omkvæd eller et særligt flow, før ordenes betydning overhovedet begynder at dukke op.

Der er en hel verden og et helt eget sprog i den her ep, og der er næppe mange amerikanske plader i genren, der har skabt noget lignende. ‘d.a.u.d.a.’ er noget så sjældent  som en dansk rapudgivelse, der både inkorporerer og videreudvikler den amerikanske indflydelse.

Sivas ‘d.a.u.d.a’. 'd.a.u.d.a.'. Ep. Disco:Wax/Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af