Sort Sol-forsanger fortolker legender på soloalbum

Sort Sol-forsanger fortolker legender på soloalbum

Selv om han har ageret frontmand i toneangivende Sort Sol siden 1979, så afholder det ikke Steen Jørgensen fra også at kaste sig ud i andre projekter. Derfor udgiver den ferme herre nu sit første soloprojekt ‘Standards for Living’: Et album bestående af modige og vigorøse fortolkninger af tunge drenge som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

Læs også: Steen Jørgensen: Yndlingsplader og inspiration

Det kommende album er indspillet i Abbey Road Studios i London, og under tilblivelsen havde Jørgensen en solid skare af dygtige danske musikere ved sin side. Blandt andet guitaristen Rune Kjeldsen, bassisten AC og Kasper Winding.

Om det ambitiøse projekt siger han selv: »Vi vidste, at vi her havde fat i nogle næsten hellige sange, så vi havde lyst til at give dem vores aftryk. Som sanger var min tilgang at være så spontan som mulig. Ikke tænke fortolkningen for meget igennem, men bare slå til. Derfor er der også en del første- og andentakes på pladen. Der er tit en umiddelbarhed ved de første takes. En hudløshed og en nøgenhed som jeg godt kan lide. Det her er et søgende projekt der afspejler mit musikliv, og hylder nogle sange jeg elsker«.

‘Standards for Living’ rammer hylderne den 11. november.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af