10 navne der bør headline NorthSide

NorthSide er en relativt ny festival, men der tegner sig allerede en musikprofil. Arrangørerne i Aarhus har udvist en forkærlighed for slagkraftig musik, gerne med guitaren i centrum og ofte fra Storbritannien. De har ikke tidligere prioriteret helt ny musik, men har til gengæld været dygtige til at plukke stærke navne, der tidligere har bevist deres klare kvaliteter. I dag offentliggøres de første navne til næste års festival, så her foreslår vi ti navne, vi gerne så som headlinere, inden for den profil, der allerede er etableret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Disclosure

Hvorfor kunne det være fedt?
De to unge englændere har haft et fantastisk 2013, hvor deres debutalbum, ‘Settle’, først blev rost til skyerne af anmelderne, inklusiv vores, for dets melodiøse blanding af house og basmusik, og sidenhen også blev en fortjent kommerciel succes. På Roskilde Festivals Apollo-scene leverede de i sommer en stramt koordineret koncert, og vi forventer, at der er mere af samme skuffe, når de spiller i et forlængst udsolgt Store Vega på torsdag.

Hvor sandsynligt er det?
Selv om NorthSide har sit primære fokus på rockmusikken, har de allerede med bookinger af James Blake, Trentemøller og The Knife vist, at de tør vove sig ud i det elektroniske landskab. Og da Disclosure endnu ikke har spillet i Jylland, er vokset enormt i popularitet, siden de blev booket til Roskilde Festival, og forventes at turnere heftigt også næste år, virker Lawrence-brødrene som et godt bud på en sen fest i Aarhus.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Pixies

Hvorfor kunne det være fedt?
Overvej lige deres bagkatalog. Deres fem album udgivet mellem 1987 og 1991 indeholder en parade af stærkt melodiøse støjrockperler, som inspirerede et væld af 90’er-bands – inklusiv det største af dem alle, Nirvana – og siden bandets genforening for ni år siden har de bevist, at de stadig kan levere sangene med kraft og overbevisning. Det så vi på Roskilde Festival i 2004, og mon ikke det samme bliver tilfældet til den udsolgte koncert i Falkonér Salen i næste uge?

Hvor sandsynligt er det?
Pixies har i år vist, at de har tænkt sig at hænge ved. De har udgivet deres første nye musik i ni år i form af ep’en ‘EP1’ og fortsatte ufortrødent, da Kim Deal forlod bandet i juni. Så der er ingen grund til at tro, at de ikke vil sommerturnere næste år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Haim

Hvorfor kunne det være fedt?
Endelig et familieband, der ikke bliver uvenner! Kvaliteten af popsangene på Haim-søstrenes debutalbum ’Days Are Gone’ taler sit eget tydelige sprog, men live (som på Vega tidligere i år) skruer Alana, Danielle og Este en tak op for det hele og giver den som cheerleadere med krudt i røven. Energisk feelgood for alle pengene, og så er Estes konstante strøm af jokes fra scenen umuligt ikke at holde af.

Hvor sandsynligt er det?
Haim var laaaang tid om at udgive deres debutalbum, og selv om de allerede inden turnerede røven ud af bukserne, er der åbenbart intet, der kan stoppe søstrene. Indtil videre bliver de ved herfra og til marts (inklusiv et besøg i Store Vega), men der er intet der taler imod, at søstrene ikke er mere end klar på at indtage festivaler i 2014.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. The Black Keys

Hvorfor kunne det være fedt?
Dan Auerbach på guitar og Patrick Carney på trommer er ganske enkelt en power-duo på en scene, og selv om de til deres efterhånden store shows også bakkes diskret op af andre musikere, så er det den rå live-energi, der er i højsædet, hvilket de beviste på glimrende vis, da de besøgte Tap1 sidste sommer. Det er riffs, hooks og omkvæd, som alle kan forstå.

Hvor sandsynligt er det?
Duoen har længe teaset deres ottende album, der skal følge op på succesen ‘El Camino’, så vi spår, at det udkommer i starten af 2014, hvilket vil give dem god tid til at forberede en sommerturné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lorde

Hvorfor kunne det være fedt?
Poppens helt store nye stjerneskud skal opleves i levende live, for her virker unge Lorde nemlig endnu mere indtagende og excentrisk, end hendes ellers fremragende debutalbum ’Pure Heroine’ giver udtryk for. Sidste år havde NorthSide besøg af popsangerinder som Mø, Fallulah og Ellie Goulding, og den newzealandske sensation kunne snildt føre den tradition videre.

Hvor sandsynligt er det?
Der er langt fra New Zealand til Danmark, men Lorde skal jo ramme Europa på et eller andet tidspunkt, right? Pt. er der dog intet planlagt fra Lordes side, men med hendes stadigt voksende succes er det ikke usandsynligt, at hun dropper spillestederne og hopper direkte til festivaler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Mew

Hvorfor kunne det være fedt?
Mew har for længst vokset sig stadionstore, og syng-med-faktoren er på sit allerhøjeste, når Jonas Bjerre og kumpanerne indtager danske spillesteder. I september luftede trioen ny musik via en interaktiv app og har via Facebook også bekræftet, at de har kastet sig over arbejdet med deres sjette album. Når det at blive klar til sommeren 2014, ville en koncert blandet af nye godter og det bugnende bagkatalog være lige i øjet.

Hvor sandsynligt er det?
Hvis Mew får taget sig sammen og afleveret deres kommende album i ordentlig tid, er der absolut intet, der taler imod en NorthSide-koncert. Og så spillede gruppen til den allerførste NorthSide i 2010 – hvorfor ikke vende tilbage?

Opdatering: NorthSide har i dag offentliggjort Mew til 2014-programmet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Janelle Monáe

Hvorfor kunne det være fedt?
Well… Alle der har set Miss Monáe live ved det. Det amerikanske soul-fænomen og hendes brillante og hyperenergiske band er en magtdemonstration på en scene og imponerede stort på Roskilde Festival i 2011 (og var ærgerligt nok tvunget til at gentage sig selv året efter). Nu har hun endnu en stribe nye stærke sange fra dette års ‘The Electric Lady’, som kun vil hæve setlistens kvalitetsniveau.

Hvor sandsynligt er det?
Monáe er en hårdtarbejdende dame, så det er højst sandsynligt, at hun vil turnere røven ud af bukserne næste år, inklusiv en tur forbi Europa.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Franz Ferdinand

Hvorfor kunne det være fedt?
De fleste bands med Franz Ferdinands alder og musikalske retning er for længst brændt sammen, men Alex Kapranos og hans skotske kumpaner viste med dette års ’Right Thoughts, Right Words, Right Action’, at der altså endnu er bid i deres (stadig!) yderst dansable britrock. Kvartetten viste ganske enkelt overskud, der med garanti også kommer til udtryk i deres live-shows.

Hvor sandsynligt er det?
Den ligger lige til højrebenet med NorthSides tydelige kærlighed til britisk rock. Franz Ferdinand er på en længere europaturné i marts og april, der med garanti hurtigt kan (og skal) forlænges med en god række festivaldatoer. NorthSide virker som en oplagt kandidat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Yeah Yeah Yeahs

Hvorfor kunne det være fedt?
Karen O. er et monster. En frådende bombe af energi, der live bringer new yorker-trioen helt ud over scenekanten i samlet flok. ’Mosquito’-albummet fra i år var måske ikke mere end hæderligt, men Yeah Yeah Yeahs bagkatalog og live-ry burde være rigeligt til, at de kunne være en sikker vinder på NorthSides største scene. Hvem vil ikke synge med på ’Maps’ under åben himmel?

Hvor sandsynligt er det?
Det er svært at sige. Bandet har ikke så mange koncerter planlagt, men da de i sommers var forbi Europa, var det med et yderst begrænset antal optrædener. Hvis disse breddegrader får en tur til (hvilket ikke virker usandsynligt), burde NorthSide stå klar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Jake Bugg

Hvorfor kunne det være fedt?
Jake Bugg er en af den slags kunstnere, der hører hjemme på en festival. Fadøl i glasset, masser af anekdoter mellem numrene, og det unge talents kraftfulde og oftest potente britrock som motorolie til både fællessang og fest. Hans nye album ’Shangri La’ er lige rundt om hjørnet, og holder det samme niveau som den solide debut kan det blive en fin forening af nyt og gammelt. En naturlig forlængelse af tidligere bookinger som The Stone Roses og Arctic Monkeys.

Hvor sandsynligt er det?
Jake Bugg elsker Danmark, og Danmark elsker Jake Bugg. Briten har allerede spillet i Danmark en håndfuld gange og blandt andet henrykket i Store Vega og på Roskilde Festival, så hvorfor ikke vende tilbage? Bugg virker til at spille koncerter hele tiden, og med det nye album i bagagen rammer han 100 procent festivaler i hobetal til næste sommer.

Læs også: 12 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af