Cut Copy

Den australske kvartet har i det seneste årti excelleret i noget af det ypperste inden for moderne synthpop. Forkærligheden for den housede klubkultur har altid været til stede, men hvor Cut Copy tidligere har virket som et rockband, der begik sig i håndspillet moderne disco, er lyden på deres fjerde album blevet mere maskinel og dansegulvsappellen som følge deraf endnu tydeligere og uimodståelig.

De spændstige, analoge bas-grooves er på hovedparten af albummet afløst af en rullende, Moroder-agtig syntetisk basstruktur, og det sløve og løst håndterede trommespil har måttet vige pladsen for et stramt firefjerdedelsbeat. Cut Copy har skabt sig et navn, fordi de altid har haft tæft for at skære en god popsang, og den evne har de i den grad bevaret på et album, der strutter af livsglæde.

Læs også: Se Alexander Skarsgård i videoen til ‘Free Your Mind’

Introen giver en fornemmelse af at blive lukket ind i et slags sci-fi-eventyr og stige om bord på et rumskib med destination mod det ydre rum. Og med mindre man lider af en fundamentalistisk modstand mod alt, hvad der lugter af fest og godt humør, så melder en trang til at daske rundt med armene i vejret og et fjoget smil i ansigtet sig omgående. Australiernes nye udtryk er gennemsyret af små effekter med direkte henvisninger til en rave-æstetik, som man kendte den i 90’erne. Men ligesom diverse saxofoneksplosioner og gospel-klingende omkvæd, så bliver det kun ved antydningen, og de halv-kitschede indspark får aldrig lov at tage overhånd.

Centralt står forsanger Dan Whitfords højtravende vokal, der synger om kærlighed og spirituel frisættelse, og med ’Free Your Mind’ som soundtrack er det bare at give slip.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Cut Copy. 'Free Your Mind'. Album. Modular.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af